MessukeskusMessukeskus

KoneAgrian omaehtoinen koronapassi sai kannatusta

Jaa

KoneAgriassa 14. - 16.10.2021 Tampereella panostetaan terveysturvallisuuteen yhdessä näytteilleasettajien ja kävijöiden kanssa. KoneAgrian omaehtoinen koronapassi messuvierailulle otettiin erittäin hyvin vastaan. Messuille voivat tulla vain terveet kahdesti korona-rokotetut, koronan sairastaneet tai korona-testistä negatiivisen tuloksen saaneet. Tampere aloittaa messukautensa jo syyskuussa.

Kone'Agria 2018
Kone'Agria 2018

KoneAgrian kävijäkunta on huoltovarmuuden kannalta tärkeä ja olemme valmistuneet terveysturvallisuuden takaamiseen erityisen hyvin. KoneAgria seuraa tarkasti viranomaismääräyksiä ja tekee kaikkensa terveysturvallisuuden eteen. Nyt kun valtakunnallinen koronapassi ei ole vielä käytössä, otamme  KoneAgriassa käyttöön uudenlaisen omaehtoisen edellytyksen messuvierailulle.  Suosittelemme, että messuille saapuisivat vain täyden rokotussuojan saaneet, koronan viimeisen 6 kuukauden aikana sairastaneet tai koronatestillä testatut kävijät ja näytteilleasettajat. Heidän ei tarvitse esittää erillisiä todistuksia sisäänpääsyn yhteydessä, vaan toteutamme toimenpiteen vahvaan suositukseen perustuen. Koronatestiksi riittää myös itse tehty ennakkotesti. Omatoimisia testejä voi ostaa KoneAgrian sisäänkäynneiltä.

”Tässä vaiheessa toimenpide toteutetaan suosituspohjalta, mutta tarvittaessa meillä on valmius edellyttää koronatodistusta tai negatiivista koronatestiä, mikäli sitä voidaan vaatia Suomessa”, kertoo konseptikehittäjä Leo Potkonen. ”KoneAgrian kävijät ja näytteilleasettajat ovat hyvin vastuullisia ja he pitävät toimintatapaa perusteltuna turvallisuutta lisäävänä toimenpiteenä. Samalla toivomme, että virallinen koronapassi etenee nopeasti ja saisimme sen jo käyttöön lokakuussa. Viranomaismääräykset vaihtelevat kuukausittain ja emme vielä tarkkaan tiedä, mitä lokakuussa edellytetään. Tampereella järjestetään messutapahtumia jo syyskuussa viranomaisten ohjeiden mukaan. Se on erittäin hyvä asia. ”


Suhtautuminen omaehtoisuuteen positiivista

KoneAgria kysyi sekä näytteilleasettajilta että kävijöiltä, miten he suhtautuvat omaehtoiseen koronapassiin ja vastaukset olivat selkeät. Kolme neljännestä näytteilleasettajista piti omaehtoista toimintaa hyvänä vaihtoehtona, mutta moni peräänkuulutti myös pakollista koronatodistusta. 14 % ei osannut kertoa kantaansa. Näytteilleasettajakyselyyn vastasi reilu neljännes näytteilleasettajista.

Kävijät reagoivat linjaukseen myös erittäin positiivisesti. 88 % kertoi linjauksen olevan hyvä ja vastanneista 60 % kertoi tulevansa messuille lokakuussa. 34 % ei ollut vielä tehnyt osallistumispäätöstä. Kyselyyn vastanneista 6 % ei aio tulla KoneAgriaan ja valtaosa heistä kertoi syyksi korona-tilanteen. Kävijäkyselyyn vastasi 345 MaatalousKonemessujen kävijää.

KoneAgrian aikaan syksyllä enemmistö suomalaisista on jo saanut täyden rokotussuojan virusta vastaan. Maailmalla ja matkailussa on jo otettu käyttöön erilaisia koronaturvallisuuden varmistavia koronatodistuksia ja -testauksia.  Suomessa on aloitettu koronapassin käyttöönoton valmistelu viranomaisten toimesta ja on mahdollista, että se olisi jo käytössä lokakuussa.

Tampere aloittaa messukauden jo syyskuussa

Tampereen alueen viranomaisilta saatu hyväksyntä syyskuun tapahtumille antaa Tampereen Messut -konsernille kaikki mahdollisuudet toteuttaa messuja jo syyskuussa terveysturvallisesti. Viranomaisten suosituksesta messuille on päätetty asettaa maskipakko syyskuun tapahtumiin.

”Olemme tehneet tapahtumien valmisteluissa tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa. Keskusteluissamme Pirkanmaan koronanyrkin, Länsi- ja Sisäsuomen aluehallintoviraston sekä poliisin kanssa olemme halunneet varmistaa, että syyskuun messujen turvallisuussuunnitelmat ovat juuri sellaiset kuin vaaditaan ja kaikista voimassa olevista rajoituksista pystytään huolehtimaan. Olemme saaneet kaikilta kyseisiltä tahoilta vihreää valoa tuleville messuille ja valmistelujamme on pidetty juuri oikeansuuntaisina. Luotamme myös asiakkaidemme vastuulliseen toimintaan, jotta tapahtumiin saavutaan vain täysin terveenä, rokotettuna tai testattuna. Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä haluamme ehdottomasti  varmistaa sen, että messut saadaan toteutettua terveysturvallisesti”, kertoo Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo yrityksen syksyn tapahtumia koskevassa tiedotteessa.

KoneAgria odottaa innolla syksyn kohtaamisia

KoneAgria on todennäköisesti ensimmäinen suuri maa- ja metsätalouden sekä urakoinnin ammattitapahtuma, joka järjestetään tiukkojen poikkeuksellisten aikojen jälkeen. Rokotusten edistyttyä paluu normaaliin on taas mahdollista. KoneAgriasta on tulossa historiansa kattavin näyttely. Mukaan on lähtenyt ennätysmäärä alan toimijoita ja järjestöjä.

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. KoneAgria järjestetään parittomina vuosina. Parillisina vuosina on vuorossa Helsingin MaatalousKonemessut, joka järjestetään 13. – 15.10.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

www.koneagria.fi
#koneagria2021
Instagram ja twitter: @koneagria
FB: https://www.facebook.com/KoneAgria
FB event: https://www.facebook.com/events/402562591083190

Lisätietoja:
Suomen Messut, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
ProAgria Keskusten Liitto, markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi
Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Tampereen Messut -konserni
Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, puh. 0500 620 806, hannu.vahatalo@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, markkinointi- ja viestintäjohtaja, puh. 050 536 8133, tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi

Kuvat

Kone'Agria 2018
Kone'Agria 2018
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen Cyber Security Nordic 2021 siirtyy tammikuuhun15.9.2021 13:08:31 EEST | Tiedote

Messukeskukseen Helsinkiin valmisteltu kansainvälinen Cyber Security Nordic -tapahtuma siirtyy ja järjestetään hybriditapahtumana 11.–12.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen tapahtuma vaatii matkustamista ja useissa isoissa yrityksissä on vielä lokakuussa matkustuskielto. Messukeskus sopi siirrosta yhdessä tapahtuman toimeksiantaja Finnish Information Security Cluster - Kyberala ry:n kanssa.

Helsingin Kirjamessut kokoaa kirjallisuuden ystävät Messukeskukseen14.9.2021 14:30:00 EEST | Tiedote

Odotetut Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 28. – 31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Kirjallisuuden ystävät, kirjailijat ja toimiala kokoontuvat Messukeskuksen laajoihin tiloihin keskustelemaan kirjallisuudesta ja ostamaan kirjoja. Mukana messuilla on yli 250 yritystä. Nyt jos koska isot tilat näyttävät parhaat puolensa, sillä niissä voidaan järjestää kirjamessut terveysturvallisesti. Helsingin Kirjamessujen ohjelma julkaistaan 28.9.2021.

KoneAgria tarjoaa arvokasta edelläkävijätietoa maa- ja metsätalousammattilaisille - ohjelma julkaistu6.9.2021 16:10:20 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messujen ohjelma on rakennettu siten, että maa- ja metsätalousammattilaiset löytävät sieltä paljon kannattavuutta ja osaamista vahvistavaa sisältöä ja kollegoiden käytännön kokemuksia. Esillä ovat muun muassa sukupolvenvaihdos, investoinnit, laidunnus, älykäs peltoviljely eli Smart Farming ja voimakkaasti kaikkeen vaikuttava Euroopan yhteisön yhteinen maatalouspolitiikka CAP. Päivät on teemoitettu, joten vierailun voi ajoittaa itselleen parhaiten sopivaksi. KoneAgria 2021 järjestetään torstaista lauantaihin 14.–16.10.2021 Tampereella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme