BOCAP

Konica Minolta on allekirjoittanut sopimuksen Bocapin salkkuyhtiö Specimin osakekannan ostamiseksi

Jaa

Bocap Private Equity Oy (“Bocap”) ja Konica Minolta, Inc. (“Konica Minolta”) ilmoittivat tänään Konica Minoltan hollantilaisen tytäryhtiön Konica Minolta Sensing Europe B.V.:n allekirjoittaneen sopimuksen Bocapin ”PK Arvonkasvattajat II” -rahaston salkkuyhtiöihin lukeutuvan Specim Spectral Imaging Oy:n (”Specim”) koko osakekannan hankkimiseksi. Oulusta lähtöisin oleva Specim on yksi globaalin fotoniikka-alan edelläkävijöistä.

Specimin ainutlaatuisia teknologisia saavutuksia ja sen tuotteiden onnistunutta globaalia kaupallistamista ovat tähän mennessä tukeneet Bocap (vuodesta 2017) ja Nordic Option (vuodesta 2015). Konica Minolta ja Specim lukeutuvat molemmat kuvantamisen alan globaaleihin pioneereihin, ja ne tulevat nyt yhdessä muodostamaan harvinaisen yhdistelmän alan osaamista ja resursseja. Specimin tiimi koostuu maailman johtavista optiikan, elektroniikan ja konenäköteknologian insinööreistä. Innovatiivisen huippuosaamisen ansiosta yhtiö on paitsi kehittänyt maailmanluokan hyperspektraaliteknologiaa ja sen vaativia liitännäisratkaisuja sekä -tuotteita, myös kyennyt skaalaamaan toimintaansa onnistuneesti. Konica Minolta pohjaa Specimin hankinnan 140-vuotiseen historiaansa ja vahvaan brändiasemaansa. Yrityskaupan avulla Konica Minolta tulee laajentamaan teknologiaratkaisujen tarjoamaansa ja pyrkii siten tavoittamaan asiakkaita yhä korkeamman lisäarvon toimialoilta.

Konica Minolta tarjoaa uuden ja ideaalin kodin Specimin teknologialle, asiakaskunnalle ja henkilöstölle. Konica Minoltan vahva brändi ja kansainvälinen kokemus tulevat vauhdittamaan entisestään Specimin seuraavan kasvuloikan sekä globaalin laajentumisen toteuttamista. Specimin toiminta tulee jatkumaan normaalisti Suomessa yhtiön Oulun pääkonttorista käsin.

”Bocapille on ollut kunnia olla osa Specimin kasvutarinaa ja olemme innoissamme siitä, että yhtiön seuraavaa kasvuvaihetta lähti vauhdittamaan Konica Minoltan kaltainen globaali toimija”, toteaa Bocapin sijoitusjohtaja Vilma Torstila. ”On ollut etuoikeus saada työskennellä Specimin perustajien, johdon ja muun henkilöstön kanssa matkalla kohti hyperspektrikuvantamisen markkinajohtajuutta.”

Osapuolet ovat sopineet, ettei transaktion muita yksityiskohtia julkisteta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Vilma Torstila, sijoitusjohtaja & osakas
Puh. 040 547 4010
Sähköposti: vilma@bocap.fi
www.bocap.fi

tai

Julianna Borsos, hpj & perustajaosakas
Puh. 050 386 3530
Sähköposti: julianna@bocap.fi
www.bocap.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

BOCAP
BOCAP
Mikonkatu 9
00100 HELSINKI

https://www.bocap.fi

Bocap Private Equity Oy on johtava suomalainen riippumaton pääomasijoitusrahastoja hallinnoiva yhtiö, jonka missiona on vauhdittaa kilpailukykyisten suomalaisten pk-yritysten kasvua paitsi pääomittamalla myös tarjoamalla vankan strategisen sekä operatiivisen tuen. Bocapin rahasto oli perustettaessa v. 2012 Suomen ensimmäinen vain vähemmistösijoituksia suomalaisiin yrittäjävetoisiin, kannattaviin, 4 - 50 miljoonaa euroa vaihtaviin ja voimakkaasti kasvaviin listaamattomiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin tekevä rahasto. Nykyään rahastoja on kolme (’’Bocap PK Arvonkasvattajat I, II ja III). Bocapin salkkuyhtiöt ovat tähän mennessä työllistäneet suoraan yli 3000 henkeä pääosin Suomessa ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa. Sijoittajille Bocap tarjoaa näköalapaikan huippuyrityksiin, joiden arvonnousuun ei ole aiemmin päästy osallisiksi. Bocapin sijoittajina on pääosin suomalaisia institutionaalisia sijoittajia, säätiöitä sekä menestyneitä yrittäjiä ja näiden sijoitusyhtiöitä.