Vaasan kaupunki - Vasa stad

Konservator ger råd om skötsel av textilier 12.5

Dela
I Savilahti-huset i Lillkyro ordnas på fredag 12.5.2023 en öppen och avgiftsfri tillställning för allmänheten om skötsel av textilier. Textilkonservator Anna Häkäri berättar om temat och man kan också fråga henne om råd och skötselanvisningar.

Hur sköter, rengör och förvarar man till exempel en gammal rya, folkdräkt eller linneduk? På tillställningen för allmänheten som hålls i Savilahti-huset i Lillkyro på fredag 12.5.2023 kl. 10–14 berättar textilkonservator Anna Häkäri om skötseln av olika textilier.

Häkäri som är lektor i textilkonservering vid yrkeshögskolan Metropolia Ammattikorkeakoulu ger också handledning och tips till publiken, och man kan också ta med en egen textil som man vill fråga något om.

Tillställningen är tvåspråkig och avgiftsfri. Under dagen serveras lunch och kaffe för deltagarna. Savilahti-huset finns på adressen Merikartvägen 5, 66500 Lillkyro.

Tillställningen rymmer 25 deltagare. Anmäl dig senast 28.4.2023 per e-post kaj.hoglund@vasa.fi.

Vasa stads museer som ordnar tillställningen verkar som museum med regionalt ansvar i landskapet Österbotten. Till uppgifterna för ett museum med regionalt ansvar hör planering, genomförande och utveckling av verksamhet som gäller konst och kulturmiljö inom verksamhetsområdet.

Efter tillställningen kan man också fråga om andra aktuella saker och råd av de närvarande museiproffsen.

Nyckelord

Kontakter

Mer information ger: landskapsmuseiforskare Kaj Höglund, Vasa stads museer, tfn 0400 669 039, kaj.hoglund@vasa.fi

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum