Kontiotuote Oy

KONTIOTUOTE OY:N MUUTOSNEUVOTTELUT PÄÄTÖKSEEN

Jaa

Yleinen taloudellinen tilanne on koko Euroopassa haasteellinen. Suomessa inflaatio on korkealla, korot nousemassa ja kuluttajaluottamus ennätyksellisen alhaalla. Kontiotuote Oy:n tilauskertymä on aiempaa vuotta alhaisemmalla tasolla eikä ole näkyvissä, että tilanne tulisi kehittymään lähitulevaisuudessa merkittävästi parempaan suuntaan.

Varautuakseen muuttuneeseen kysyntätilanteeseen Kontiotuote Oy on käynyt muutosneuvottelut, jotka ovat koskeneet yhtiön koko henkilöstöä. Pienentyneen kapasiteettitarpeen johdosta toteutetaan tuotannon työntekijätehtävien osalta määräaikaisia lomautuksia ja muissa henkilöstöryhmissä määräaikaisia lomautuksia ja enintään 5 irtisanomista. Kontion johtajat, mukaan lukien toimitusjohtaja, pitävät vähintään yhden viikon ylimääräisen palkattoman loman. Näillä toimenpiteillä tavoitellaan yhteensä 1,5 m€ säästöjä.

Toimitusjohtaja Mika Rytky: ”Hirsiomakotitalojen sekä vapaa-ajan asuntojen kauppa on käynyt tilanteeseen nähden hyvin, mutta pudotusta viime vuoden huippulukemiin on tapahtunut. Muuttunut kysyntätilanne pakottaa meidät vastuullisesti vähentämään kapasiteettia, joka valitettavasti tarkoittaa myös henkilöstöön liittyviä toimenpiteitä, onneksi pääsääntöisesti määräaikaisia lomautuksia. Samassa yhteydessä on tarkasteltu kustannusperusteisia tarpeita liiketoiminnoissa ja näissä toteutamme myös pysyviä muutoksia. Huomioitavaa on, että viimeisen vuoden aikana Kontion henkilöstömäärä on lisääntynyt noin 40 henkeä ja lisäksi olemme ostaneet merkittävän määrän alihankintapalveluita, jonka määrää on vähennetty jo syksyn aikana, näihin suhteutettuna muutosneuvotteluiden pohjalta toteutettavat toimenpiteet ovat varsin maltillisia. Uskomme edelleen hirsirakentamisen vahvaan kasvuun kuluvan talven jälkeen ja näillä toimenpiteillä varmistamme, että Kontio on luotettava kumppani asiakkaillemme ja hyvin hoidettu yhtiö myös tulevaisuudessa.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Mika Rytky, puh. 040 687 8449, mika.rytky@kontio.fi

Tietoja julkaisijasta

Kontiotuote Oy
Ranuantie 224
93100 Pudasjärvi

http://www.kontio.fi

Kontiotuote Oy, yleisesti tunnettu Kontiona, on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Kontiotuote Oy työllistää lähes 300 työntekijää. Kontion liikevaihto vuonna 2021 oli 71,4 miljoonaa euroa, josta kotimaan myynnin lisäksi vientiä oli n. 20 eri maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Ruotsi, Norja, Ranska ja Japani.

Kontion hirsitaloja, hirsihuviloita, saunoja ja muita rakennuksia valmistetaan tukista asennusvalmiiksi hirsiksi Kontion omalla tehtaalla Pudasjärvellä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kontiotuote Oy

Kontiotuote-konsernin vuosikatsaus 1.1.–31.12.20221.3.2023 10:15:38 EET | Tiedote

Tässä vuosikatsauksessa esitettävät taloudelliset tiedot ovat tilintarkastettuja. Suluissa esitetyt luvut viittaavat edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon, ellei toisin mainita. VAHVAA LIIKEVAIHDON KASVUA, IRTAANTUMINEN PRT-FOREST -KONSERNISTA Kontiotuote-konsernin vuoden 2022 liikevaihto kasvoi 29,6 % ja oli 95,3 (73,5) miljoonaa euroa. Liikevaihdon jakauma liiketoiminta-alueittain oli seuraava: kuluttajamyynti Suomessa 72,1 % (69,5 %), julkis- ja projektirakentaminen Suomessa 10,5 % (5,0 %), vienti 10,5 % (12,5 %) ja muu liikevaihto 6,8 % (13,0 %). Vientiä oli kuluneena vuonna 17 (19) maahan. Konsernin käyttökate oli 5,6 (7,4) miljoonaa euroa eli 5,8 % (10,0 %) liikevaihdosta. Käyttökatteen kehitykseen vaikuttivat muun muassa poikkeuksellisen voimakas materiaalihintojen nousu sekä kasvua tukevat panostukset tiedonhallintajärjestelmiin ja organisaation kyvykkyyksiin. Konsernin liikevoitto oli 3,0 (5,0) miljoonaa euroa vastaten 3,1 % (6,8 %) liikevaihdosta. Konsernin rahavarat olivat

Kontiotuote Oy -konsernin liiketoimintakatsaus 1.1.–30.9.20221.11.2022 12:36:11 EET | Tiedote

LIIKEVAIHDON KASVU JATKUI, SULAUTUMINEN TOTEUTUNUT Tarkastelujakson (Q1-Q3/2022) liikevaihto kasvoi 30,2 % ja oli 75,9 miljoonaa euroa (Q1-Q3/2021: 58,3 miljoonaa euroa). Liikevoitto oli 3,8 miljoonaa euroa (Q1-Q3/2021: 5,6 miljoonaa euroa), vastaten 5,0 % liikevaihdosta. Konsernin rahoitusasema oli katsauskauden konsernilimiitti huomioiden hyvä. Kontiotuote holding Oy ja Kontiotuote Oy sulautuivat Kontiotuote Oy:ksi 30.9.2022.