Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Korjaus tiedotteeseemme 22.9.2021 klo 10.40. Kolpintien risteyssillasta

Jaa

Torstaina 22.9.2021 klo 10.40 julkaistussa tiedotteessamme oli virhe. Tiedotteen mukaan Kolpintien sillan korjaus Pedersöressä valmistuu. Valmistuva siltatyö sijaitsee kuitenkin Kolpintiellä Pietarsaaressa. Pahoittelemme virhettä. Ohessa on koko tiedote korjattuna.

ELY-keskuksen sekä MPV-Infrarakenteen urakka Kolpintien risteyssillalla on valmistumassa Pietarsaaressa. Uusi Kolpintien silta avataan liikenteelle torstaina 23.9.2021. Kantatietä 68 on parannettu korvaamalla eritasoristeyssilta uudella sillalla. Viimeistelytyöt jatkuvat vielä tämän jälkeen noin kahden viikon ajan.

Urakassa vanha eritasoristeyssilta purettiin ja tilalle rakennettiin uusi silta. Uusi silta mahdollistaa paremmin nyt myös raskaan liikenteen ylitykset, kuten pitkät HCT-rekat. Liikenteelle uusi silta ei aiheuta suurempia muutoksia, sillä se tehtiin samaan paikkaan, jossa aiemmin oli myös silta.

Urakka kesti noin 7 kuukautta ja se tulee valmiiksi noin kuukausi ennen määräaikaa. Urakka on sujunut hyvin, eikä yllätyksiä tai vastoinkäymisiä ole ollut. Urakan kokonaiskustannus on noin miljoona euroa ja rahoitus siltaan tuli Väylävirastosta. Pääurakoitsijana on toiminut MPV-Infrarakenne Oy.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Jukka Ylimäki
Siltainsinööri
ELY-keskus
Puh. 0295 027 763

Työtekniset kysymykset:
Jussi Surkko
Työpäällikkö
MPV-Infrarakenne Oy Länsi-Suomi
Puh. 040 764 8858

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Saukkojärven säännöstelyn muuttamistarvetta kartoitetaan (Etelä-Pohjanmaa)12.10.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Alavudella sijaitseva Saukkojärvi kuuluu Nurmonjoen latvajärviin, joita säännöstellään vuonna 1964 annetulla vesilain mukaisella luvalla. Säännöstelystä vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Latvajärvillä on meneillään säännöstelyn tarkistamishanke, jonka tarkoituksena on muuttaa säännöstelylupaa vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita ja muuttuneita ilmasto-olosuhteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme