AKY - Akavalaiset yrittäjät  ry

Korkeakoulutetut yrittäjät ovat ruoka-alan haasteiden ratkaisijoita

Jaa
Monitahoinen yleinen keskustelu maatalouden kannattavuusongelmista ja ruokaketjun haasteista on muuttunut yhä vakavammaksi ajankohtaisesta geopoliittisesta tilanteesta sekä huoltovarmuustarpeista johtuen. Korkeakoulutettuja yrittäjiä edustava AKY - Akavalaiset yrittäjät ry painottaa yrittäjyyden, kaupallistamisen ja vahvaa liiketoiminnan kehittämisen näkökulmaa pitkän aikavälin ratkaisuna ruoka-alan kehittämiseksi. Viljelyn kannattavuus linkittyy keskeisellä tavalla takaamaan Suomen huoltovarmuuttakin.

Edistetään korkeakoulutettujen yrittäjien kaupallista kansainvälistymis- ja vientiosaamista

Ruoka-alan menestys edellyttää kansainvälistymistä ja viennin kasvua. Siksi suomalaisten yritysten kaupallista osaamista ja resursseja kansainvälisiin markkinointi-investointeihin tulisi vahvistaa. Ruoka-alan kasvu edellyttää tukea myös pienten ja keskisuurten yritysten vientiin. Myös korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja elinkeinoelämän tiiviimmällä yhteistyöllä voidaan edesauttaa yritysten tuote- ja palveluviennin kasvua.

Edistetään korkeakoulutettujen yrittäjien innovaatioiden kaupallistamista

Ruoka-alan yrityksille tulee luoda mahdollisuuksia kokeilla ja kehittää uusia tuotteita ja palveluja kansainvälisille markkinoille. Ruoka-alan korkeakoulutettujen yrittäjien innovaatiot tuovat arvonlisäystä ja ovat osaltaan ratkaisemassa myös ruoka-alan vastuullisuuteen ja kestävyyteen liittyviä akuutteja, globaaleja haasteita.  

Vahvistetaan korkeakoulutettujen yrittäjien liiketoimintaosaamista

Kannattava liiketoiminta, laskentaosaaminen ja asiakaslähtöinen, pitkäjänteinen rahavirtojen suunnittelu on alasta riippumatta myös vaikeiden aikojen yli kantava ja kestävä tapa menestyä. Selkeä liikeidea sekä myynti- ja markkinointiosaaminen auttavat yritystä kasvamaan.

AKY - Akavalaiset yrittäjät ry pitää tärkeänä niin ruoka- kuin muillakin aloilla edistää ja tukea kaikin tavoin korkeakoulutettujen yrittäjien liiketoimintaosaamista, kansainvälistymis- ja vientiosaamista sekä alan huippuosaajien tutkimus- ja innovointiyhteistyötä.

Helsingissä 2.5.2022

Yhteyshenkilöt

Timo Saranpää, puheenjohtaja
AKY - Akavalaiset yrittäjät ry
P. 050 523 6005

Linda Kanniainen, neuvottelupäällikkö
Agronomiliitto ry
P. 040 901 1644

Tietoja julkaisijasta

AKY - Akavalaiset yrittäjät  ry
AKY - Akavalaiset yrittäjät ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

aky@aky.fihttps://aky.fi/

Akavan julkaisema ruokaohjelma sekä Agronomiliiton viljelijävaliokunnan kannanotto antavat välineitä ruoka-alan haasteiden ratkaisuun. Ruoka-alan korkeakoulutetut yrittäjät ovat tärkeässä roolissa alan yritysten kehittämisen kannalta. Yrittäjät tarvitsevat tietoa toimintaympäristön ja ruokaketjun erilaisista liiketoimintamahdollisuuksista: ruokaketjussa tarvitaan monipuolista osaamista ja yhteistyötä. AKY - Akavalaiset yrittäjät ry kokoaa yhteen akavalaisten liittojen korkeakoulutetut yrittäjäjäsenet. AKY edustaa 23 akavalaisen liiton ja Ornamon 16.000 pää- ja sivutoimista yrittäjäjäsentä. AKY on Suomen yrittäjien toimialajärjestöjäsen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta AKY - Akavalaiset yrittäjät ry

AKY – Akavalaiset yrittäjät: Kuluttajansuojalain uudistus heikentää sekä asiakkaan että yrittäjän asemaa24.11.2022 15:41:36 EET | Tiedote

Kuluttajansuojalaki uudistuu vuoden 2023 alussa. Uudistus vaikuttaa yksityisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin, kuten psykoterapiaan, puheterapiaan, toimintaterapiaan ja fysioterapiaan. Lakiuudistus heikentää asiakaslähtöisyyttä ja yrittäjän asemaa. Terapiapalveluissa on tähän saakka voitu sopia asiakkaiden peruutuskäytännöistä ja mahdollisista korvauksista asiakaslähtöisesti, asiakkaan yksilöllinen tilanne huomioiden.

AKY – Akavalaiset yrittäjät: Kasvulle luotava paremmat edellytykset31.10.2022 13:10:21 EET | Tiedote

Suomen menestyksen kannalta on oleellista, että meillä on erityisesti kasvuun ja kansainvälisille markkinoille tähtääviä yrityksiä. Yrittäjyys onkin kasvu- ja työllisyysvaikutuksiensa vuoksi yksi suomalaisen hyvinvoinnin avaintekijöistä. Suomalaisten yritysten kansainvälinen menestys syntyy korkeasta osaamisesta sekä riittävästä kyvystä ja mahdollisuuksista lähteä laajentumaan kansainvälisesti.

Suomen Yrityskummit ry ja AKY-Akavalaiset Yrittäjät tiivistävät yhteistyötään26.9.2022 09:46:55 EEST | Tiedote

Moni akateemisesti koulutettu nuori perustaa tänä päivänä yrityksen ja kaipaa tukea liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Suomen Yrityskummien tarjoama maksuton mentorointi on tärkeä tuki monelle, etenkin yritystoimintaansa käynnistävälle nuorelle. Entistä useampi korkeakoulutettu näkee yrittäjyyden houkuttelevana uravaihtoehtona ja moni myös vuorottelee palkkatyön ja yrittäjyyden välillä. AKY toimii heidän äänitorvenaan, valvoo heidän etujaan ja tuottaa heille palveluita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme