Korkein oikeus / Högsta domstolen

Korkein oikeus vierailee Itä-Suomen hovioikeudessa 19.–20.5.2022

Jaa

Vierailu Itä-Suomen hovioikeuteen on ensimmäinen korkeimman oikeuden hovioikeuksiin suuntautuvien vierailujen sarjasta. Vierailulle osallistuvat korkeimmasta oikeudesta presidentti Tatu Leppänen, oikeusneuvoksia, kansliapäällikkö ja kaksi esittelijää.

Neljästä muusta hovioikeudesta seuraavana on vuorossa Helsingin hovioikeus, jonne vierailua on kaavailtu ensi vuoden alkupuolelle.

Tähän asti yhteistyötä on toteutettu muun muassa prejudikaattitapaamisten ja korkeimman oikeuden hovioikeuspäivien muodossa. Nyt tarkoituksena on KKO:n ja hovioikeuksien yhteistyön tiivistäminen ja kehittäminen paikan päälle suuntautuvien vierailujen myötä.

– Ajatuksena on, että sopiva ryhmä korkeimmasta oikeudesta tulee vierailulle sovittavana ajankohtana kuhunkin hovioikeuteen, jossa voidaan tutustua toimintaan ja keskustella ajankohtaisista kysymyksistä puolin ja toisin, kertoo korkeimman oikeuden presidentti Tatu Leppänen.

Korkeimmalla oikeudella on myös lakisääteinen tehtävä valvoa lainkäyttöä omalla toimialallaan. Tehtävää toteutetaan muun muassa ylläpitämällä ja kehittämällä yhteyksiä muihin tuomioistuimiin sekä seuraamalla asioiden ratkaisemisen yhteydessä lainkäytön yhtenäisyyttä ja laatua.

Itä-Suomen hovioikeus sijaitsee Kuopiossa, ja sillä on pysyvä istuntopaikka Kouvolassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kansliapäällikkö Wilhelm Norrman, wilhelm.norrman(at)oikeus.fi, p. 02956 40110

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme