Kiinteistöliitto

Korona-ajan kevättalkoissa haravoidaan vuoroissa

Jaa

Taloyhtiön perinteisiä kevättalkoita ei koronan vuoksi päästä vielä tänäkään vuonna viettämään aivan totutulla tavalla. Talkoiden pitäminen ei onneksi kuitenkaan ole pakollista, eikä talkoita myöskään ole sidottu mihinkään tiettyyn ajankohtaan.

Monissa taloyhtiöissä on vuodenkiertoon liittyviä pihatöitä, jotka keväisin ajoittuvat lumienlähdön jälkeiseen aikaan. Jos talkoita on tarpeen järjestää esimerkiksi oksien karsimisen takia juuri nyt, talkoiden osallistujat kannattaa jakaa vuoroihin, jolloin pihatöihin ei kerry kerrallaan liian suurta väkimäärää. 

”Tärkeintä on taata talkoisiin osallistuvien turvallisuus. Koronan vuoksi isolla porukalla kokoontuminen ei ole vielä tässä vaiheessa ulkonakaan turvallista, joten hallituksen kannattaa organisoida talkoisiin osallistujille työvuorot. Tällä tavalla talkoot voivat olla käynnissä vaikkapa useamman päivän ajan”, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen. 

Talkoisiin osallistuvia on hyvä muistuttaa turvaväleistä ja siitä, että työvälineet puhdistetaan oman vuoron päätteeksi. Sairaana talkoisiin ei tietenkään saa tulla. Myös talkootarjoilut kannattaa jättää korona-aikana väliin ja järjestää tartuntavaaran väistyttyä vaikka ylimääräiset pihajuhlat. 

Talkoilla yhteishenkeä taloyhtiöön 

Perinteisten talkoiden pitämättä jääminen on harmillista muutenkin kuin pihan kunnossapidon kannalta.  

”Talkoot ovat toimiva tapa tavata naapureita ja vaihtaa vapaamuotoisesti ajatuksia taloyhtiön asioista. Kun naapurit tuntevat toisensa, moni turha riita jää kokonaan syntymättä”, Kristel Pynnönen tietää. 

Talkoiden järjestäjien on kuitenkin syytä muistaa, että talkoisiin osallistuminen on vapaaehtoista, eikä ketään voida velvoittaa talkootyöhön. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto
Kiinteistöliitto
Annankatu 24, 3. krs
00100 HELSINKI

09 1667 6761http://www.kiinteistoliitto.fi

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu noin 30 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

 

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Uudisrakentaminen tuonut uusia tarpeita taloyhtiöiden johtamiseen9.6.2021 07:45:00 EEST | Tiedote

Viimeisen vuosikymmenen kuluessa on rakennettu paljon, ja erityisesti kerrostaloja. Rakentaminen on painottunut vahvasti suurimpiin, väkimäärältään kasvaviin kaupunkeihin. Uudet taloyhtiöt poikkeavat vanhemmista taloyhtiöistä monin tavoin. Rakenteet ja käyttöominaisuudet sekä hallinto- ja taloustarpeet ovat toisenlaisia kuin ennen. Uutta on myös se, että taloyhtiöiden rakennusaikaiset velka-asteet ovat takavuosia suurempia. Lisäksi isossa osassa uusia taloyhtiöitä on jo alkuun paljon vuokrauskäyttöön hankittuja osakehuoneistoja.

Vain kolmannes taloyhtiöistä kerää varoja etukäteen tulevia korjauksia varten7.5.2021 07:55:00 EEST | Tiedote

Kiinteistöliiton talous- ja rahoituskyselyn vastausten perusteella taloyhtiöissä ymmärretään ennakkovarautumisen tärkeys, mutta varoja kerätään huomattavasti harvemmassa yhtiössä. Huhtikuussa toteutettuun kyselyyn vastasi yli 3700 taloyhtiöitä, joista kolmannes kerää etukäteen varoja tulevia korjaushankkeita varten. Kyselyn vastaajista yli 60 prosenttia oli sitä mieltä, että taloyhtiön tulisi kerätä varoja etukäteen tulevia hankkeita varten. Varautumisesta on keskusteltu lähes 70 prosentissa taloyhtiöistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme