Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronan ilmaantuvuus Pohjois-Pohjanmaalla edelleen maltillista

Jaa

Pohjois-Pohjanmaalla koronatilanne on edelleen rauhallinen. Yhteensä maakunnassa on todettu viime keväästä saakka 204 koronatartuntaa.

Pohjois-Pohjanmaalla koronatilanne on edelleen rauhallinen. Viime viikolla todettiin yhdeksän uutta koronatartuntaa, eli taudin ilmaantuvuus maakunnassa on 2,25 tapausta / 100 000 asukasta. Luku on hieman noussut, sillä tätä edeltävällä viikolla ilmaantuvuus oli 1 /100 000. Viime viikon tapauksista neljällä oli kontakti Ylläkselle.

Kuluvan viikon aikana positiivisia on tullut toistaiseksi kahdeksan kappaletta, joista kolmella on kontakti Ylläkselle. Vain yhden positiivisen tartunnanlähde ei ole tiedossa.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä alle viisi koronapotilasta. Vaikka epidemian esiintyminen on vähäistä, se etenee vähitellen myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kehottaa noudattamaan THL:n antamaan maskisuositusta joukkoliikenteessä sekä matkalla koronanäytteenottoon. Keskeistä epidemian torjunnassa on huolehtia riittävistä turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Testiin kannattaa hakeutua vähäistenkin oireiden johdosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronaepidemia etenee Pohjois-Pohjanmaalla - alueelliselta koordinaatioryhmältä suosituksia epidemian hillitsemiseksi8.10.2020 15:08:54 EESTTiedote

Koronaepidemia etenee myös Pohjois-Pohjanmaalla. STM:n luokituksen mukaan maakunnassa ollaan edelleen epidemian perusvaiheessa, mutta päivittäisten positiivisten koronanäytteiden lukumäärä kasvaa koko ajan. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittaa siirtymistä etätyöhön mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi suositetaan suunenäsuojainten käyttöä terveydenhuollon henkilöstölle potilastyössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme