Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronarokotukset aloitetaan Pohjois-Pohjanmaalla 28. joulukuuta  

Jaa

Ensimmäiseksi rokotteen saavat koronapotilaita hoitavat työntekijät Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Koronarokotukset käynnistyvät Pohjois-Pohjanmaalla joulun välipäivinä. Suunnitelmien mukaan rokotukset päästään aloittamaan Oulun yliopistollisessa sairaalassa heti maanantaina 28.12. Ensimmäiseksi rokotetta tarjotaan Oulun yliopistollisen sairaalan koronapotilaita hoitavien yksiköiden työntekijöille.

Nyt saapuvassa ensimmäisessä erässä OYSiin saadaan tämänhetkisten tietojen mukaan noin 2000 rokoteannosta, mikä riittää noin 1000 henkilön rokottamiseen, kun samasta erästä varataan myös henkilöille myöhemmin annettavat tehosterokotteet.

Kun rokotteita saadaan lisää, laajennetaan rokotuksia myös muihin väestöryhmiin valtioneuvoston säätämän asetuksen mukaisessa järjestyksessä. Sote-alan työntekijöiden jälkeen rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen. Muiden kuin sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden rokotukset päästään näillä näkymin käynnistämään Pohjois-Pohjanmaalla tammi-helmikuun aikana.

Koronaepidemia on Pohjois-Pohjanmaalla leviämisvaiheessa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 22.12. arvioimaan alueen tilannekuvaa. Ryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen leviämisvaiheessa. Vaikka päivittäisten koronatartuntojen määrä on säilynyt viime aikoina maltillisena, tautia on alueella edelleen liikkeellä. Tartuntojen ilmaantuvuus on laskussa, mutta edelleen leviämisvaiheen tasolla.

Valtaosa nyt todetuista tartunnoista on perheiden sisäisiä tartuntoja. Vaikka voimassa olevien suositusten mukaan yksityistilaisuuksia ei tulisi järjestää, näkyy myös pikkujoulukausi alueen luvuissa. Kuluneen viikon tartunnoista hieman edellisviikkoa suurempi osa on jäljitettävissä erilaisiin illanistujaisiin ja ystäväporukoiden tapaamisiin. Myös ulkomailta tulleiden tartuntojen määrä on hieman nousussa, kun ihmiset palaavat kotisuomeen joulun viettoon.

Vaarana on, että tartuntamäärät tulevat jälleen kasvamaan, kun ihmiset matkustavat ja vierailevat joulun ja uudenvuoden aikaan. Koordinaatioryhmän aikaisemmin alueelle antamat leviämisvaiheen suositukset ovatkin edelleen tarpeellisia ja niitä on tärkeää noudattaa. Suositukset ovat voimassa 18. tammikuuta saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme