Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronatartunnoissa hienoista kasvua Pohjois-Pohjanmaalla - pyhät suositellaan vietettäväksi pienessä perhepiirissä

Jaa

Kuukauden takaisista koronatartuntamääristä on tultu alas, mutta joulun jälkeisen tilannekuvan muodostamista hankaloittaa vähäinen otettujen koronanäytteiden määrä. Epidemian hillitsemiseksi on tärkeää, että lomakaudellakin noudatetaan annettuja suosituksia ja rajoituksia. Vuodenvaihteen pyhät tulisi viettää pienessä perhepiirissä.

Joulun jälkeen todettujen positiivisten koronanäytteiden lukumäärä näyttää asettuvan Pohjois-Pohjanmaalla reiluun kymmeneen vuorokaudessa. Luku on jonkin verran suurempi kuin ennen joulua, eli joulunpyhillä näyttää olleen jonkinlainen vaikutus koronatartuntojen määrään. Luvuissa on kuitenkin sisällä epävarmuus, joka johtuu pienentyneistä näytteenottomääristä.

”Emme tiedä, miksi näytteenottomäärät ovat nyt niin paljon pienempiä nyt kuin ennen joulua. On edelleen tärkeää käydä näytteessä vähäistenkään oireiden ilmaannuttua. Vain sillä tavoin voimme hillitä epidemian kulkua Pohjois-Pohjanmaalla”, korostaa Oysin hallintoylilääkäri Terhi Nevala.

Riskinä on, että pienentyneiden näytteenottomäärien seuraisena koronatapauksia jää toteamatta ja epidemiatilanne lähtee liukumaan huonompaan suuntaan. Nyt onkin keskeistä noudattaa kaikkia annettuja suosituksia ja rajoituksia.

”Uusi vuosi ja loppiainen suositellaan vietettäväksi pienissä perhepiireissä. Kun tiedämme lomakauden vaikutuksen epidemiatilanteeseen, voimme alkaa tarkastella suositusten mahdollista lieventämistä Pohjois-Pohjanmaalla”.

Nevalan mukaan vielä sen aika ei kuitenkaan ole vielä. ”Tässä vaiheessa tärkeää, että testeihin hakeudutaan matalalla kynnyksellä ja että kaikkia annettuja suosituksia noudatetaan. Viikon, kahden päästä tiedämme enemmän”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, hallintoylilääkäri, PPSHP. Puh 040 352 7257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme