Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronatartuntojen määrä Pohjois-Pohjanmaalla laskusuunnassa

Jaa

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi 2. helmikuuta järjestetyssä kokouksessaan, että alueelle aikaisemmin annetut suositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan. Jos myönteinen kehityskulku jatkuu, voitaisiin toisen asteen lähiopetuksen avaamista tarkastella ensi viikolla.

Tammikuun aikana  Pohjois-Pohjanmaalla todetut koronatartunnat ikäryhmittäin
Tammikuun aikana Pohjois-Pohjanmaalla todetut koronatartunnat ikäryhmittäin

Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilanne on kehittynyt kuluneen viikon aikana myönteiseen suuntaan. Sekä koronatartuntojen määrissä että ilmaantuvuudessa on tapahtunut alueella selvää laskua. Tartuntoja havaitaan nyt keskimäärin alle kymmenen tartunnan päivätahtiin. Suurin osa tartuntojen lähteistä pystytään selvittämään, eikä alueella ei ole havaittu viruksen varianttimuotoja.

Perheiden sisäisten tartuntojen lisäksi tämän hetken tartuntaluvuissa korostuu työpaikoilla levinneiden tartuntojen osuus. ”Suurin osa alueen tartunnoista on lähtöisin 20–40-vuotiailta nuorilta aikuisilta. Esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoiminnan avaaminen edeltävinä viikkoina ei ole vaikuttanut kielteisesti tartuntamääriin”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo.

Koordinaatioryhmä muistuttaakin, että turvaväleihin, maskien oikeanlaiseen käyttöön ja käsihygieniaan on edelleen tärkeää kiinnittää huomiota erityisesti sellaisilla työpaikoilla, joissa etätyön tekeminen ei ole mahdollista.

Koordinaatioryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen kiihtymisvaiheessa, minkä vuoksi aikaisemmin annetut suositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan. Ryhmä kiinnitti erityistä huomiota toisen asteen opetuksen järjestämiseen: nykyisten suositusten mukaan lukiot ja ammatilliset oppilaitokset ovat ylioppilaskirjoituksiin valmistavaa opetusta lukuun ottamatta etäopetuksessa. Jos epidemian kehitys säilyy alueella myönteisenä, voitaisiin lähiopetuksen avaamista tarkastella koordinaatioryhmän seuraavassa kokouksessa, tiistaina 9. helmikuuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tammikuun aikana  Pohjois-Pohjanmaalla todetut koronatartunnat ikäryhmittäin
Tammikuun aikana Pohjois-Pohjanmaalla todetut koronatartunnat ikäryhmittäin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus, ylin viranhaltijajohto sekä ammattijärjestöjen pääluottamusmiehet kokoontuivat 15.2. keskustelutilaisuuteen hakemaan yhdessä ratkaisuja leikkaustoimintaan kohdistuvaan resurssivajeeseen15.2.2021 16:49:36 EETTiedote

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus, ylin viranhaltijajohto sekä ammattijärjestöjen pääluottamusmiehet kokoontuivat 15.2. keskustelutilaisuuteen hakemaan yhdessä ratkaisuja leikkaustoimintaan kohdistuvaan resurssivajeeseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme