Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronatilanne on huonontunut - OYS peruu kiireettömiä ajanvarauksia

Jaa

Koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on viikonlopun aikana kasvanut.

Maanantaiaamuna sairaalassa oli koronan vuoksi hoidossa 25 potilasta, joista teho-osastolla kahdeksan. OYS valmistautuu potilasmäärän kasvuun edelleen ja peruu kiireettömiä ajanvarauksia. Teho-osastolla otetaan käyttöön lisäpaikkoja.

Suurin osa hoitoa vaatineista potilaista on ollut edelleen rokottamattomia. Elokuun alusta OYSissa on hoidettu yhteensä 127 koronapotilasta, joista 80 prosenttia eli 102 henkilöä on ollut kokonaan rokottamattomia. Yhden rokotteen saaneita on ollut 8 henkilöä ja kaksi rokotetta saaneita 17 henkilöä. OYS painottaakin, että tärkein keino epidemian hillitsemiseksi tässä vaiheessa on riittävän korkea rokotekattavuus. Rokotettuna sairaalahoitoon joutuneet ovat yleisimmin iäkkäitä tai heillä on jokin muu rokotteiden tehoa heikentävä sairaus.

”Näyttää väistämättömältä, että rokottamattomat sairastuvat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ennemmin tai myöhemmin. Paitsi että seuraukset voivat olla hyvin vakavat ihmiselle itselleen, heijastuu tartunta aina myös muualle yhteiskuntaan. Emme voi siis enempää korostaa rokotteiden ottamisen tärkeyttä”, OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala painottaa.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina 30.11. arvioimaan tilannetta ja tekee tarvittaessa linjaukset uusista rajoituksista ja suosituksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yliopistosairaaloiden roolia sote-uudistuksessa täsmennettävä ja rahoitus varmistettava18.1.2022 12:09:00 EET | Tiedote

Suomessa on viisi erityistason hoitoa antavaa yliopistosairaalaa. Tehtävänämme on huolehtia erityisen vaativasta erikoissairaanhoidosta Suomessa. Meillä yliopistosairaaloissa hoidetaan yhteensä jopa kahta miljoonaa suomalaista vuosittain. Lisäksi vastaamme tutkimuksesta ja osallistumme opetukseen kouluttaen mm. lääkärit ja muita terveydenhuollon ammattilaisia koko maahan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme