Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaalla ennallaan

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteessa ei ole tapahtunut kuluneen viikon aikana merkittäviä muutoksia. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että suositukset ja rajoitukset säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen tilannekuvaa tiistaina 9. maaliskuuta. Ryhmä totesi, että epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen kiihtymisvaiheessa. Tartuntamäärät ja tartuntojen ilmaantuvuus ovat kahden viime viikon aikana jossain määrin nousseet, mutta nousu selittyy pitkälti Oulun kaupunginsairaalan epidemialla. Muualla maakunnassa tilanne on edelleen rauhallinen.

Muuntoviruksen leviämisen riski on valtakunnallisesti korkea ja siihen täytyy myös meillä varautua. Muutoksia suosituksiin voidaan tehdä tarvittaessa nopeallakin aikataululla. ”On odotettavissa, että viime viikolla linjatut tiukemmat kokoontumisrajoitukset ja maanantaina 8.3. alkanut ravintoloiden sulku alkavat näkyä tartuntaluvuissa pienellä viiveellä. Kun näemme, minkälainen vaikutus näillä on alueen epidemiatilanteeseen, näemme myös, onko tarvetta linjata uudelleen esimerkiksi etäopetusta tai lasten ja nuorten harrastuksia koskevia suosituksia”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kommentoi.

Viikon 9 aikana Pohjois-Pohjanmaalla todettiin yhteensä 117 koronatartuntaa. Miltei kaikki tartuntojen lähteet pystytään edelleen selvittämään, liki puolet nyt todetuista tartunnoista liittyy Oulun kaupunginsairaalan tartuntaketjuun. Tartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon seurantajaksolla nyt 52,49.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme