Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella edelleen rauhallinen

Jaa

Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on säilynyt rauhallisena. Edeltävän seitsemän päivän aikana alueella on todettu neljä uutta tapausta. Taudin ilmaantuvuus alueella on yksi sataatuhatta asukasta kohti.

Vaikka tilanne on rauhallinen, tulee turvaväleistä, käsien pesusta ja käsihuuhteen käytöstä huolehtia edelleen. THL:n aiemmin joukkoliikenteeseen antama maskisuositus on voimassa myös PPSHP:n alueella.

”Erityisesti vanhuksia ja riskiryhmiin kuuluvia olisi nyt tärkeää suojella tartunnoilta. Eli kyläiltäisiin vain terveenä, pestään käsiä ja käytetään suu-nenäsuojusta. Myös koronavilkku-sovellus kannattaa ladata puhelimeen, jos sitä ei vielä ole.”, infektiolääkäri Teija Puhto muistuttaa.

Sairaanhoitopiirin alueella on ollut muutamia joukkoaltistumisia kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Näistä ei kuitenkaan ole todettu jatkotartuntoja. Oulun yliopistollisessa sairaalassa ei ole koronan vuoksi hoidossa yhtään potilasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Infektiolääkäri Teija Puhto, puh. 08 315 3096, teija.puhto@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme