HUS

Koronaviruksen oireita - hakeudu testiin, vaikka on kesä!

Jaa

Vaikka kesä on kauneimmillaan, on koronavirustartunnan riski yhä olemassa. Hengitystieoireista kärsivän tulisi siksi hakeutua koronatestiin. Drive in -näytteenottopisteet ovat avoinna myös kesällä.

Koronaviruksen tartuntatilanne Suomessa on rauhoittunut ja tartuntojen määrät vähentyneet huomattavasti. Tartuntariski on kuitenkin yhä olemassa ja siksi jokaisen on kesälomallakin huolehdittava tartuntojen ehkäisystä. Pese kädet usein, pidä 1-2 metrin välimatka muihin ihmisiin, älä kättele, vältä suuria ihmisjoukkoja, pysyttele sairaana kotona.

Jos koronavirus kuitenkin iskee, ovat sen oireina:

  • Akuutti hengitystieinfektio (yksi oire riittää: kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys) tai
  • Ripuli/vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä

Jos sinulla on edellä mainittuja oireita, ole yhteydessä oman kuntasi koronaneuvontapuhelimeen tai kunnan ohjeiden mukaisesti terveysasemalle sen aukioloaikoina. Muina aikoina voit olla yhteydessä Päivystysapuun numeroon 116 117.

Kuntien infektioterveysasemilla, drive in -näytteenottopisteissä sekä muissa yksiköissä näyte otetaan pelkän oirekriteerin perusteella.

Lisätietoja:

HUSin koronavirussivut

THL:n ajankohtaista koronaviruksesta

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme