Koronaviruksen vaikutukset politiikkaan, talouteen ja yhteiskuntaan Venäjällä ja Euraasiassa

Aleksanteri-instituutin tutkijat ovat lähestyneet pandemiaa omien tutkimuskohteidensa puitteissa ja seuranneet tilannetta maaliskuusta lähtien. Tutkijoiden selvityksiä ja pohdintoja on julkaistu mm. Politics & Pandemics, Global Processes and Flows in the Eurasian Space ja Gulag Echoes -blogeissa.
Tiedekulmassa järjestettävässä englanninkielisessä tilaisuudessa puhujina ovat tutkijatohtorit näiden blogien takana:
- Margarita Zavadskaya kertoo koronan vaikutuksista Venäjän politiikkaan, mm. perustuslakiäänestykseen (n. klo 14.15.)
- Sherzod Eraliev puhuu vaikutuksista talouteen ja työmarkkinoihin niin Venäjällä kuin Keski-Aasiassa (n. klo 14.30)
- Olga Zeveleva esittää kuvaavan esimerkin yhteiskuntien tavoista hallita kriisiä, ja kertoo, millaisiin toimiin vankilat Venäjällä ja muualla ovat ryhtyneet (n. klo 14.45)
- Mikhail Nakonechnyi toimii tilaisuuden puheenjohtajana. Hän on myös julkaissut vertailuja koronan ja historiallisten pandemioiden välillä.
Tilaisuus striimataan Tiedekulmasta, ja sitä pääsee seuraamaan osoitteessa https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/katso-ja-kuuntele. Kysymyksiä voi lähettää sekä ennakkoon, että tilaisuuden aikana tunnisteella #coronainrussia.
Jälkikäteen tallennus on katsottavissa Aleksanteri-instituutin YouTube- kanavalta https://www.youtube.com/user/AleksanteriInstitute.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Niina Intoviestintäyhdyshenkilö, Aleksanteri-instituutti, Helsingin yliopisto
Ota yhteyttä, jos etsit asiantuntijaa Venäjään, itäiseeen Eurooppaan tai Keski-Aasiaan liittyvissä kysymyksissä.
Kuvat
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Noin joka seitsemäs hakija pääsi sisään Helsingin yliopistoon3.7.2025 09:42:00 EEST | Tiedote
Yhteishaussa Helsingin yliopistoon valittiin 4 703 uutta opiskelijaa. Helsingin yliopisto oli Suomen suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrän sekä hakijoiden kokonaismäärän perusteella.
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme