Helsingin yliopisto

Koronaviruksen vaikutukset politiikkaan, talouteen ja yhteiskuntaan Venäjällä ja Euraasiassa

Jaa

Aleksanteri-instituutti järjestää striimatun tiedotus ja -keskustelutilaisuuden COVID-19 -pandemiasta Venäjällä ja Keski-Aasiassa torstaina 11.6. klo 14.00-15.30.

Aleksanteri-instituutin tutkijat ovat lähestyneet pandemiaa omien tutkimuskohteidensa puitteissa ja seuranneet tilannetta maaliskuusta lähtien. Tutkijoiden selvityksiä ja pohdintoja on julkaistu mm. Politics & PandemicsGlobal Processes and Flows in the Eurasian Space ja Gulag Echoes  -blogeissa. 

Tiedekulmassa järjestettävässä englanninkielisessä tilaisuudessa puhujina ovat tutkijatohtorit näiden blogien takana:

  • Margarita Zavadskaya kertoo koronan vaikutuksista Venäjän politiikkaan, mm. perustuslakiäänestykseen (n. klo 14.15.)
  • Sherzod Eraliev puhuu vaikutuksista talouteen ja työmarkkinoihin niin Venäjällä kuin Keski-Aasiassa (n. klo 14.30)
  • Olga Zeveleva esittää kuvaavan esimerkin yhteiskuntien tavoista hallita kriisiä, ja kertoo, millaisiin toimiin vankilat Venäjällä ja muualla ovat ryhtyneet (n. klo 14.45)
  • Mikhail Nakonechnyi toimii tilaisuuden puheenjohtajana. Hän on myös julkaissut vertailuja koronan ja historiallisten pandemioiden välillä. 

Tilaisuus striimataan Tiedekulmasta, ja sitä pääsee seuraamaan osoitteessa https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/katso-ja-kuuntele. Kysymyksiä voi lähettää sekä ennakkoon, että tilaisuuden aikana tunnisteella #coronainrussia.

Jälkikäteen tallennus on katsottavissa Aleksanteri-instituutin YouTube- kanavalta https://www.youtube.com/user/AleksanteriInstitute

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Niina Intoviestintäyhdyshenkilö, Aleksanteri-instituutti, Helsingin yliopisto

Ota yhteyttä, jos etsit asiantuntijaa Venäjään, itäiseeen Eurooppaan tai Keski-Aasiaan liittyvissä kysymyksissä.

050 318 5667niina.into@helsinki.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme