HUS

Koronavirustestaus toimii myös jouluna

Jaa

HUSin koronavirusnäytteenottopisteet palvelevat Uudellamaalla kattavasti myös jouluna ja vuodenvaihteessa.

Koronavirustestiin kannattaa hakeutua välittömästi myös joulunpyhien aikaan, jos saa koronavirustartuntaan viittaavia oireita. Testiin on syytä mennä, jos on

  • akuutti hengitystieinfektio (yksikin oire riittää: kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys)
  • tai ripuli tai vatsakipu ilman muuta selkeää syytä.

HUSin koronavirusnäytteenottopisteiden verkosto palvelee Uudellamaalla alueellisesti kattavasti ja laajoin aukioloajoin myös pyhäpäivinä.

Ulkopaikkakuntalaisille testi puhelinpalveluiden kautta

Uudenmaan asukkaat voivat varata ajan koronatestiin itsepalveluna Koronabotista osoitteesta koronabotti.hus.fi. Botin kautta voi varata ajan myös alle 16-vuotiaalle lapselle. Helsinkiläisten ajanvarauskanava on Omaolo-palvelu. Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Puhelimitse ajan koronatestiin voi varata kuntien koronaneuvontapuhelimista tai kunnan ohjeiden mukaan terveysasemalta.

Uudellamaalla oleskelevat ulkopaikkakuntalaiset voivat hakeutua testiin puhelinpalveluiden kautta. Samoin muualla Suomessa matkustavat Uudenmaan asukkaat voivat hakeutua testiin oleskelupaikkakunnan koronaneuvontapuhelimeen soittamalla.

HUSin koronavirustestaus on aina maksutonta ja tulokset saapuvat nopeasti tekstiviestitse.

Tuoreessa videossamme kerrotaan, mitä koronavirustestissä tapahtuu.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme