Kustannusyhtiö Kosmos

Kosmoksen kevään 2020 kirjat on julkistettu

Jaa

Kosmoksen kevään 2020 kirjakatalogi on julkaistu. Mukana on kirjoituksia televisiosta ja tunteista, esseitä arkkitehtuurista ja elokuvista, häikäisevän taidokas omakohtainen esikoisromaani sekä uuden polven astrologiaopas.

Emmi–Liia Sjöholm ja Helmi Kajaste. Kuvat: Meri Björn.
Emmi–Liia Sjöholm ja Helmi Kajaste. Kuvat: Meri Björn.

Kevään ensimmäinen julkaisu on toimittaja Emmi-Liia Sjöholmin omakohtainen esikoisromaani Paperilla toinen. Sjöholm kirjoittaa aseistariisuvan avoimesti 14-vuotiaana tekemästään abortista, siitä, kuinka hänestä tuli parikymppisenä äitipuoli ja kuinka hän lopulta sai oman lapsen, halusta, rakkaudesta, itsen etsimisestä ja vähän löytämisestäkin. Hänen tyylinsä on niin ilmavaa ja vaivatonta, että tekstiä melkein ennemmin hengittää kuin lukee.  

Kevään katalogissa on myös kaksi esseeteosta. Rap-artisti Draama-Helminä tunnetun Helmi Kajasteen esikoisteos Rakenna, kärsi ja unhoita käsittelee rakennuksia, elokuvia, raunioita, jälleenrakentamista ja särkyneen sydämen arkkitehtuuria. Kajasteen minimalistista proosaa lukiessa kuitenkin huomaa, että elokuvien kohtaukset ovat elämää ja rakennusten tilat mielentiloja. Kaisu Tervosen toimittama 13 katseluasentoa kertoo tämän hetken kiinnostavimpien kirjoittajien näkökulmista, miltä televisio tuntuu. Esseissä pohditaan, ovatko deittalurealityt todellisuudessa näennäisintohimolla päällystettyjä monogamiakampanjoita, kasvattiko lastensarja Alfred J. Kwak yhdestä sukupolvesta aktivisteja ja onko jo aika hyvästellä koko televisio, joka ei mediana enää vastaa silppuista arkeamme.

Alkuvuodesta paneudutaan myös ikivanhaan viisauteen, astrologiaan, jonka uusi aalto pyyhkii yli maailman. Juliana McCarthyn Tähdet on moderni länsimaisen astrologian opas, jossa esitellään muun muassa tähtimerkit, planeetat ja huoneet. Astrologia on kulttuurinen ilmiö ja taiteen muoto, jonka sosiaalisessa ja luovassa voimassa piilee muutoksen mahdollisuus. Uuden polven horoskooppikirja tarjoaa itsetutkiskelun välineitä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin tähtikartan tulkitsijoille.

Marraskuun 2019 lopussa, ennen kevätkauteen siirtymistä, julkaistaan vielä somepersoona Sita Salmisen esikoisteos, eroottinen novellikokoelma Lupa. Kokoelma on rohkea ja nautinnollinen puheenvuoro seksipositiivisuuden puolesta. Kutkuttavat tarinat kuvaavat, miten joskus parasta on hellyys, toisinaan kovemmat otteet, mutta ehkä kaikkein kiihottavinta on antaa ja saada lupa.

Tutustu katalogiin täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Kuvat

Emmi–Liia Sjöholm ja Helmi Kajaste. Kuvat: Meri Björn.
Emmi–Liia Sjöholm ja Helmi Kajaste. Kuvat: Meri Björn.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Sita Salmisen jo ennen julkaisua loppuunmyyty esikoiskirja Lupa on nautinnollinen puheenvuoro seksipositiivisuuden puolesta28.11.2019 09:35:14 EETTiedote

Mediapersoona Sita Salmisen Lupa-esikoiskirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun kirjan ensimmäisenä ennakkomyyntipäivänä. Ennakkomyynti alkoi torstaina 21.11. ja toinen painos päästiin ottamaan heti seuraavana aamuna. Kirjan virallinen julkaisupäivä on tänään 28.11. Ennakkomyynnin ensimmäisenä vuorokautena rikottiin myös Suomen Adlibriksen myyntiennätyksiä: Sita Salmisen Lupa on eniten yhden vuorokauden aikana myynyt kaunokirja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme