Kotipizza karsi ruuastaan lisäaineita
Kotipizzan ruuassa on aina käytetty mahdollisimman vähän lisäaineita. Viime vuosina ketju on kehittänyt tuotteitaan yhteistyössä hankinta- ja logistiikkayrityksensä Helsinki Foodstockin ja tavarantoimittajiensa kanssa, minkä tuloksena lisäaineiden määrää on vähennetty entisestään etenkin ketjun private label -raaka-aineissa.
Lisäaineiden lisäksi Kotipizza on luopunut joukosta muita ylimääräisiä aineita, kuten kamarasta, maltodekstriinistä ja natriumglutamaatista. Kotipizzan käyttämät lihavalmisteet eivät myöskään enää sisällä soijaproteiinia.
”Maailman paras pizza syntyy käsityönä puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Meidän mielestämme herkullisuus syntyy luonnon antimien aidoista mauista, tuoksuista ja suutuntumasta. Hyvään ruokaan ei kuulu mitään turhaa. Siksi olemme tarkkoja siitä, mitä pizzamme sisältää, ja olemme julistaneet ison joukon lisäaineita pysyvästi pannaan. Muutoksen voi maistaa, haistaa ja nähdä monissa tuotteissamme”, sanoo Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen.
”Tämäkään ei riitä meille. Jatkamme työtä aidomman ja herkullisemman ruuan puolesta paitsi Kotipizzassa, myös Kotipizza Groupin muissa ravintolaketjuissa. Ruoka myös maistuu paremmalta silloin kun tietää mitä syö”, Tervanen sanoo.
Niillä lisäaineilla, joita ketju käyttää yhä, on tietty tehtävä. Monet niistä esimerkiksi lisäävät ruuan turvallisuutta tai tekevät ruuasta sopivaa niille, jotka noudattavat erityisruokavalioita.
Lisäaineet ovat aineita, joita käytetään elintarvikkeiden, kuten pizzan raaka-aineiden valmistuksessa, mutta joita ei yleensä kuluteta varsinaisina elintarvikkeina. Lisäaineilla on ruuassa aina jokin tietty tarkoitus, kuten säilyvyyden parantaminen. Kullakin lisäaineella on oma nimi ja numeromerkintä, E-koodi. E-koodi tarkoittaa, että Euroopan unioni on arvioinut kyseisen lisäaineen turvalliseksi elintarvikekäyttöön.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Laatu- ja ruokaturvallisuusjohtaja Heikki Sikström, p. 040 513 3565
Hankintajohtaja Anssi Koivula, p. 050 387 2045
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kotipizza
Kotipizza on suomalainen, vuonna 1987 perustettu pizzaketju, jolla oli tilikauden 2017 lopussa 266 ravintolaa. Kotipizza-ketjun ravintoloiden myynti tilikaudella 2017 oli 106,3 miljoonaa euroa. Yli 99 prosenttia Suomen Kotipizza-ravintoloista on franchising-toimintaperiaatteella toimivia itsenäisten franchising-yrittäjien johtamia ravintoloita. Franchising-yrittäjä saa käyttöönsä testatun ja kannattavan liikeidean sekä valmiin tuotteen ja tuotemerkin, ketjun tietotaidon ja muut yhteistyön edut.
Kotipizza Group Oyj
Kotipizza-ketju on osa Kotipizza Groupia, johon kuuluvat lisäksi hankinta- ja logistiikkayritys Helsinki Foodstock Oy, vuonna 2015 avattua meksikolaistyyppistä ravintolaketjua Chalupaa operoiva Chalupa Oy sekä marraskuussa 2017 ostettu The Social Burger Joint Oy, joka hallinnoi Social Burgerjoint -ravintolaketjua ja Social Food -ruokarekkaa. Tilikaudella 2017 Helsinki Foodstockin liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja Chalupa-ketjun ravintoloiden myynti 1,86 miljoonaa euroa. Kotipizza Group -konsernin liikevaihto samalla ajanjaksolla oli 79,9 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen EBITDA 8,52 miljoonaa euroa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy
Vuoden Kotipizza-yrittäjät pyörittävät Suomen suurinta Kotipizza-ravintolaa Rovaniemellä26.3.2024 14:49:53 EET | Tiedote
Kotipizza-ketju palkitsi franchiseyrittäjät Vesa ja Sirpa Säkkisen vuoden yrittäjinä Suomen Franchising-Yhdistyksen Franny Awards -tilaisuudessa. Yrittäjät palkittiin ansiokkaasta yrittäjäurastaan sekä erinomaisesta myynnin kasvusta.
Kotipizza Group mukana perustamassa uutta kasvipohjaisen ruoan Pro Vege -yhdistystä30.11.2023 12:58:23 EET | Uutinen
Kotipizza Group on mukana yhdentoista muun toimijan kanssa perustamassa uutta Pro Vege -yhdistystä. Uuden yhdistyksen tarkoituksena on edistää kasvipohjaisten tuotteiden kehitystä sekä kysynnän ja tarjonnan kasvua Suomessa. Yhdistyksessä toimii laaja joukko suomalaisia elintarvikealan yrityksiä, ruoka-alan toimijoita sekä päivittäistavaraketjuja.
Kotipizzan Ilmastolaskuri palkittiin kansainvälisesti innovatiivisuudesta22.9.2023 16:39:52 EEST | Tiedote
Kotipizzan Ilmastolaskuri palkittiin voittajana European Franchise Awards 2023 -kilpailun Innovation & Sustainability -sarjassa. Sarjassa palkittiin digitalisaatiossa ja vastuullisuudessa erityisesti onnistunut innovatiivinen ketju.
Kotipizzan valikoima laajenee – tulossa ketopizzapohja15.9.2023 08:47:47 EEST | Tiedote
Kotipizza on kehittänyt ketoilijoille sopivaa pizzapohjaa yli kahden vuoden ajan asiakkaiden palautteiden ja toiveiden pohjalta. Nyt Kotipizza lanseeraa Ketoinen Oy:n kanssa täysin uuden viljattoman ja gluteenittoman ketopizzapohjan.
Kotipizza kutsui Helsingin ruokalähetit pizzalle9.5.2023 13:34:39 EEST | Tiedote
Teon tarkoituksena oli osoittaa arvostusta ruokalähettien arvokasta työtä kohtaan sekä kiinnittää huomiota alan pelisääntöihin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme