Kotipizza Group OyKotipizza Group Oy

Kotipizza siirtyy Ilmattaren tuulivoimaan ravintoloissaan – Yritysten teoilla on merkittävä vaikutus kuluttajavalintoihin ja ilmastotavoitteiden saavuttamiseen

Jaa
Kotipizzan pizzat valmistuvat jatkossa Ilmattaren tuulisähköllä. Kotipizza haluaa myös edistää uuden, suomalaisen uusiutuvan energian lisärakentamista. Pizzaketjulle rakentuu oma nimikkotuulivoimala Kurikan Rasakankaalle.
Kotipizzan vastuullisuusasiantuntija Sara Anttila tuuliturbiinin päällä. Kuva: Tero Peltoniemi
Kotipizzan vastuullisuusasiantuntija Sara Anttila tuuliturbiinin päällä. Kuva: Tero Peltoniemi

Kotipizza-ketjuun kuuluu yli 290 itsenäisten franchisingyrittäjien johtamaa ravintolaa. Ravintoloissa käytetään tulevaisuudessa suomalaisen energiayhtiö Ilmattaren kotimaista tuulisähköä. Samalla ketju sitoutuu siihen, että sen ruokatuotteet ovat hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä.

"Olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti kaikessa liiketoiminnassamme, joten kiinnitämme luonnollisesti huomiota myös toimintamme ilmastovaikutuksiin. Käyttämämme sähkön tuotantotavalla on iso merkitys koko ketjumme hiilijalanjäljen pienentämisessä. Nimikkotuulivoimalan kautta olemme myös mukana uusiutuvan energian lisärakentamisessa. Haluamme kannustaa myös muita ravintola-alan yrityksiä vaihtamaan uusiutuvaan energiaan", Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.

Viime vuosina Kotipizza-ketju on panostanut muun muassa raaka-aineiden kotimaisuuteen, ruokahävikin ehkäisemiseen, pakkausten kehittämiseen ja monipuolisten kasvis- ja vegaanivaihtoehtojen määrän lisäämiseen. Tuulisähköön siirtymisen myötä Kotipizzalle rakentuu myös oma nimikkotuulivoimala Ilmattaren parhaillaan rakentamaan ja omistamaan tuulipuistoon Kurikan Rasakankaalle. Kurikan Rasakankaalle nousevan kahdeksan tuulivoimalan puiston rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä ja sähköntuotannon on määrä alkaa vuoden 2022 alussa. Kotipizza on myös käynnistänyt tuulisähkön käyttöönoton ravintoloissa. Valtaosassa Kotipizzan ravintoloista se on käytössä vuoden 2022 loppuun mennessä.

"Missiomme on olla hyvien puolella. Se tarkoittaa sitä, että emme tee vastuullisuustyötä yksin, vaan aina yhteistyössä kumppaniemme, yrittäjiemme ja asiakkaidemme kanssa. Tuulisähkö ja yhteistyö Ilmattaren kanssa on tästä erinomainen esimerkki. Myös asiakkaamme odottavat meiltä ratkaisuja ja työkaluja parempaan kuluttamiseen", Tervanen sanoo. 

Ilmattaren toimitusjohtaja Juha Sarsaman mukaan yksi helpoimpia toimenpiteitä yrityksen hiilijalanjäljen pienentämiseen on sähkösopimuksen vaihtaminen uusiutuvaan energiaan. Kotimaiseen tuulisähköön siirtymällä yritys voi pienentää päästöjään jopa kolmanneksen.

"Ilmastonmuutoksen torjunta ja hiilineutraalisuuden saavuttaminen vaativat tekoja kaikenkokoisilta yrityksiltä. Sähkösopimuksen vaihtaminen kotimaiseen ja uusiutuvaan lähienergiaan ovat helppo ja vaivaton ensiaskel kohti hiilineutraaliuutta. Vaihtamalla tuulisähköön yritys osaltaan tukee tuulivoiman lisärakentamista, kasvattaa Suomen energiaomavaraisuutta, tuo investointeja sekä edistää Suomen taloutta ja kilpailukykyä. Jokainen meidän asiakkaamme voi olla varma, että sijoitamme varat pelkästään uuden uusiutuvan energian tuottamiseen Suomessa", Sarsama toteaa.

Ilmatar on ainoa kotimainen pelkästään uusiutuvaan energiaan keskittyvä energiayhtiö, joka myös myy itse tuottamansa energian kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Energiayhtiö rakentaa parhaillaan tuulipuistoja muun muassa Kurikan Rasakankaalle ja Humppila-Urjalan alueelle. Lisäksi Ilmatar valmistelee useita muita tuulivoimahankkeita eri puolilla Suomea.

Yhteyshenkilöt

Antti Isokangas, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Kotipizza Group
antti.isokangas@kotipizzagroup.com
+358 40 511 3799

Juha Sarsama, toimitusjohtaja
Ilmatar Energy
juha.sarsama@ilmatar.fi
+358 40 774 2099

Kuvat

Kotipizzan vastuullisuusasiantuntija Sara Anttila tuuliturbiinin päällä. Kuva: Tero Peltoniemi
Kotipizzan vastuullisuusasiantuntija Sara Anttila tuuliturbiinin päällä. Kuva: Tero Peltoniemi
Lataa
Kotipizzan vastuullisuusasiantuntija Sara Anttila tuuliturbiinin päällä. Kuva: Tero Peltoniemi
Kotipizzan vastuullisuusasiantuntija Sara Anttila tuuliturbiinin päällä. Kuva: Tero Peltoniemi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kotipizza Group Oy
Verkkosaarenkatu 5
00580 HELSINKI

http://www.kotipizzagroup.com/fi/

Kotipizza
Kotipizza on suomalainen, vuonna 1987 perustettu pizzaketju, jolla on yli 290 ravintolaa. Niiden myynti tilikaudella 2020 oli 151,4 miljoonaa euroa. Kaikki Suomen Kotipizza-ravintolat ovat franchisingperiaatteella toimivia itsenäisten franchisingyrittäjien johtamia ravintoloita. Franchisingyrittäjä saa käyttöönsä testatun ja kannattavan liikeidean, valmiin tuotteen ja tuotemerkin, ketjun tietotaidon ja muut yhteisty
ön edut. 

Kotipizza Group Oy
Kotipizza-ketju on osa Kotipizza Groupia, johon kuuluvat lisäksi artesaaniburgereita valmistava The Social Burger Joint Oy ja hankinta- ja logistiikkaorganisaatio Helsinki Foodstock Oy, joka toimittaa vastuulliset raaka-aineet konsernin ravintolaketjuille. Kotipizza Group on osa norjalaista Orkla-konsernia.

Ilmatar on ainoa suomalainen energiayhtiö, joka kehittää, tuottaa ja myy vain uusiutuvaa energiaa jo perustamisestansa lähtien. Ilmattaren tavoitteena on kasvattaa kotimaista tuulivoiman ja uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia 1 000 MW verran lähivuosien aikana. Ilmatar myy tuottamansa puhtaan tuulisähkön sekä kuluttajille että yrityksille. Läpinäkyvän toimintamallimme ansiosta jokainen asiakkaamme on suoraan luomassa uutta uusiutuvan energian tuotantoa Suomeen. Lue lisää: www.ilmatar.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme