KiinteistöliittoKiinteistöliitto

Kotkalaistaloyhtiö näyttää mallia kiinteistönpidon suunnitelmallisuudessa

Jaa

Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Kymenlaakson taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kymenlaaksolaisissa taloyhtiöissä on meneillään isoja korjaushankkeita, joiden onnistumisen kannalta on tärkeää, että taloyhtiön johdolla on rakennuttamiseen liittyvää ymmärrystä. Avainasemassa taloyhtiön kiinteistönpidossa on suunnitelmallisuus.

Suunnitelmallisuudessa valtakunnalliseksikin esimerkiksi käy kotkalainen Asunto Oy Kotkan RM-talo Kymenlaaksonkatu 12, joka on laatinut itselleen strategian siitä, kuinka kiinteistöomaisuudesta pidetään huolta niin, että asukkaat viihtyvät ja omaisuuden arvo säilyy.

Taloyhtiö on tehnyt osakkaille ja vuokralaisille kolme kyselyä siitä, mitä he pitävät taloyhtiön kannalta tärkeinä kehittämiskohteina. Vastausten perusteella taloyhtiö on kohentanut kiinteistön turvallisuutta parantamalla valaistusta ja uusimalla lukituksia. Taloyhtiön strategia käsitellään vuosittain yhtiökokouksessa, ja sitä päivitetään tarpeen mukaan. Parhaillaan on käynnissä ilmeen kohennukseen liittyvä muraali- eli seinämaalaushanke, jota hallitus valmistelee parhaillaan päätettäväksi ensi kevään yhtiökokouksessa.

”Strategiatyön parasta antia on ollut se, että näin saimme osakkaiden äänen kuuluviin, ja hallitustyölle suuntaviivoja tehdä oikeita asioita – eli niitä, jotka ovat osakkaille ja asukkaille tärkeitä”, kertoo Asunto Oy Kotkan RM-talo Kymenlaaksonkatu 12:n hallituksen puheenjohtaja Oke Kunelius.

Suunnitelmallisuus auttaa ennakoimaan korjaustarpeet

Kiinteistöliitto Kaakkois-Suomen toiminnanjohtajan Sami Tammiston mukaan kiinteistönpidon suunnitelmallisuus auttaa ennakoimaan korjaustarpeita, tuo vaihtoehtoja korjaushankkeiden toteutukseen ja vaikuttaa näin asumisen kustannuksiin tulevaisuudessa.

Tammisto muistuttaa, että tehdyillä ja tekemättömillä remonteilla on suora vaikutus kiinteistön arvoon ja tätä kautta muun muassa korjaushankkeen rahoituksen saatavuuteen ja ehtoihin.

”Pankit kiinnittävät entistä tarkemmin huomiota tehtyihin ja tekemättä jätettyihin korjauksiin, sillä kiinteistön sijainnin lisäksi tekninen kunto vaikuttaa suoraan kiinteistön arvoon ja tätä kautta lainan saatavuuteen ja ehtoihin”, Tammisto toteaa.


Kaikille avoimesta koulutusillasta eväitä korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina tilaisuudessa toimivat Kiinteistöliiton asiantuntijat, joiden luennoille pääsevät yleensä vain Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöiden edustajat.

Lappeenrannasta 2.10. käynnistyneen valtakunnallisen kiertueen toinen koulutusilta järjestetään 3.10. Kotkassa.

Sami Tammisto pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

”Kymenlaaksossa ei tällä hetkellä juurikaan rakenneta uutta, mutta korjataan senkin edestä vanhaa. Korjausrakentamiseen liittyvälle koulutukselle on sen vuoksi juuri nyt tarvetta”, Tammisto sanoo.

Mahdollisuuksien remontti -koulutusilta tiistaina 3.10.2017 klo 16:00 - 20:30 (luennot alkavat klo 16:45). Paikka: Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, Kotka. 

 

Lisätiedot:

Sami Tammisto, toiminnanjohtaja

Kiinteistöliitto Kaakkois-Suomi

puh: 040 729 3492

http://www.kiinteistolehti.fi/mahdollisuuksienremontti/   

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto
Kiinteistöliitto
Annankatu 24, 3. krs
00100 HELSINKI

09 1667 6761http://www.kiinteistoliitto.fi

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu yli 27 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

 

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Taloyhtiöt isossa roolissa liikenteen murroksessa11.12.2018 08:20Tiedote

Autopaikkojen riittävyys ja hinnoittelu ovat kuumia keskustelunaiheita suomalaisissa taloyhtiöissä, eikä lainsäädännöstä ole johdettavissa yksiselitteisiä ratkaisuja kaikkiin kysymyksiin. Kiinteistöliitto kartoitti autopaikkoja, polkupyörien säilytystä ja muita taloyhtiöitä koskevia liikennekysymyksiä Liikennepalvelut taloyhtiössä -hankkeessa, jonka keskeiset havainnot ovat luettavissa nyt julkaistavasta raportista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme