Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koulukuvausten kilpailuttaminen valmistellaan yhteistyössä

Jaa

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla valmistellaan lasten ja nuorten valokuvauksia hoitavien toimijoiden kilpailuttamista. Kilpailutus koskee koko toimialaa: päiväkoteja, leikkipuistoja, kouluja ja oppilaitoksia. Kilpailutetut toimijat valitaan lukuvuoden 2018−2019 alkuun mennessä. Kilpailutus valmistellaan eri osapuolten yhteistyönä.

Hankintalain mukaan valokuvaukset ovat julkinen hankinta. Kyseessä on taloudellista vastiketta vastaan tehty sopimus, jolla päiväkoti, leikkipuisto, koulu tai oppilaitos antaa yritykselle mahdollisuuden tarjota palvelujaan omalla liiketaloudellisella riskillään. Hankintalaissa tällaisesta käytetään termiä palveluja koskeva käyttöoikeussopimus. Kilpailuttamalla kaikki kuvaukset hankintalain mukaisesti Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala voi kiinnittää aiempaa enemmän huomiota lakisääteisiin velvoitteisiin, kuvaajien ammatilliseen osaamiseen, itse kuvausten järjestämiseen sekä kuvien valintaan ja toimittamiseen tilaajalle.

Kuvauksista tehdään neljän vuoden puitejärjestely siten, että Helsingin kouluilla, päiväkodeilla ja oppilaitoksilla on mahdollisuus vaikuttaa kuvaajan valintaan ja kuvausten ajankohtaan. Puitejärjestelyyn tullaan valitsemaan useita, erikokoisia toimijoita.

Tähän asti koulukuvauksista ovat päättäneet koulut, oppilaskunnat tai vanhempainyhdistykset. Kuvaajien valintaan ovat vaikuttaneet monet eri tekijät, muun muassa kuvaajien maksamat kulukorvaukset. Saatujen kuvien laatu ei aina ole ollut halutun mukainen. Lisäksi valmiiden kuvien valinta ja palautukset sekä kuvauksien käytännön järjestelyt on koettu työllistävänä asiana.

”Kilpailuttamisella halutaan pitää kuvausten kustannukset kurissa. Keskeisenä tavoitteena on, että huoltajat saavat lapsistaan hinta-laatu-suhteeltaan hyviä kuvia,” kiteyttää hankintapäällikkö Päivi Koskinen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

”Tavoitteena on myös, että valokuvauksiin saadaan samat pelisäännöt koko toimialalle ja että kuvauksiin liittyvä prosessi on huoltajien ja koulun näkökulmasta helppo ja vaivaton. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että valokuvien halutaan olevan saatavilla digitaalisessa muodossa ja kuvien postitusrumbasta pyritään eroon”, Koskinen kertoo. 

Ennakkoilmoitus tulossa Hilmaan

Kilpailutusta koskevan tarjouspyynnön valmistelu on aloitettu. Prosessi etenee loppusyksyn 2017 ja kevään 2018 aikana. Kilpailutetut toimijat valitaan ensi lukuvuoden alkuun mennessä. 

Kilpailutus valmistellaan yhdessä eri osapuolten kanssa. Mukana on toimialan henkilökuntaa, kuten rehtoreita, Helsingin vanhemmat ry:n HELVARY:n edustus, ja oppilaitakin on lupautunut valmisteluun mukaan.

”Ennen kuin tarjouspyyntö lähtee eteenpäin, siitä tehdään ennakkoilmoitus Hilmaan eli julkisten hankintojen ilmoituskanavalle, jossa kutsumme mahdolliset toimijat brief-tilaisuuteen, käymme siis markkinavuoropuhelun. Tilaisuudessa he voivat esittää kysymyksiä meille ja me heille. Tämä on tärkeää, jotta pystyisimme laatimaan mahdollisimman hyvän tarjouspyynnön”, Päivi Koskinen tähdentää.

Kun tarjouspyyntö on viety Hilmaan, tarjoajilla on 30 päivää aikaa tehdä tarjous. Hankinnasta päättää kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Lisätietoja:

Hankintapäällikkö Miikka Keränen, puh. 09 310 43033, miikka.keranen@hel.fi

Hankintapäällikkö Päivi Koskinen (paikalla 4.12. alkaen), puh. 09 310 86341, paivi.koskinen@hel.fi

Talous- ja suunnittelupäällikkö Tero Vuontisjärvi, puh. 09 310 80295, tero.vuontisjarvi@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

tiedottaja Raili Tanhuanpää
puh. 09 310 86239

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme