Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Koulutus ja laadukkaat työsuhteet ovat ratkaisu työvoimapulaan

Jaa

Budjettineuvotteluihin kokoontuvan hallituksen pitää uskaltaa tehdä rohkeita satsauksia osaamiseen ja koulutukseen. Työnantajilta SAK odottaa huomion kiinnittämistä työsuhteiden laatuun.

Työttömyysturvan leikkaaminen ei ratkaise pulaa osaavasta työvoimasta, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Sen sijaan tarvitaan satsauksia työntekijöiden osaamiseen ja koulutukseen.

– Työttömyysturvan leikkaaminen on väärä lääke työvoimapulaan. Se ei lisää osaavien työntekijöiden määrää vaan vain työttömien ahdinkoa, Eloranta varoittaa.

SAK ehdottaa budjettitavoitteissaan  lyhytkestoisten työvoimakoulutusten ja pätevyyskoulutusten tarjonnan lisäämistä sekä nuorten oppisopimuskoulutuksen lisäämistä nostamalla työnantajille maksettavaa koulutuskorvausta.

– Lyhytkestoisten koulutusten lisääminen on nopein tapa helpottaa pulaa osaavasta työvoimasta. Tähän hallituksen pitäisi tarttua.

Eloranta huomauttaa, että avointen työpaikkojen laadulla on merkitystä siinä, kuinka helposti niihin saadaan palkattua työntekijöitä.

– Määrä- ja osa-aikaiset työsuhteet, vuokratyö ja provisiopalkkaiset työt tarjoavat harvoin kunnollisen toimeentulon mahdollisuuksia. Tällaisia työntekijöiden kannalta epävarmoja työsuhteita on valitettavan paljon avoimissa työpaikoissa. Työnantajien on pystyttävä parempaan, jotta työpaikat saadaan täytettyä.

Eloranta tähdentää, että työvoimapulasta kärsivien työnantajien pitää myös itse satsata työntekijöiden kouluttamiseen. Myös työnantajien asenteissa on korjattavaa, sillä maahanmuuttajien, osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien työllistyminen on osoittautunut vaikeaksi.

Käynnistyneellä sopimuskierrolla on tärkeää, että kaikille työntekijöille saadaan neuvoteltua työehtosopimus ja sen tarjoama suoja ja edut.

SAK pitää valitettavana sitä, että työnantajapuoli näyttää hajauttavan sopimuskierroksen ilman tarkempaa suunnitelmaa siitä, miten hajauttaminen tulee toimimaan ja kierros etenemään. Toistaiseksi työnantajilta näyttääkin puuttuvan rohkeutta solmia sopimuksia.

– Emme hyväksy ammattiliittojen ohittamista työntekijöiden työehtojen määrittelyssä. Työehdoista pitää sopia neuvottelemalla, työnantajien yksipuolinen sanelu ei käy, Jarkko Eloranta painottaa.

Palkansaajat ansaitsevat ostovoiman turvaavat palkankorotukset. Tämän tavoitteen eteen SAK liittoineen tekee työtä tulevalla sopimuskierroksella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 17:ää ammattiliittoa ja noin 900 000 jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme