Vihreät - De Gröna

Krista Mikkonen: Itä-Suomen tukeminen on koko Suomen asia

Jaa

Sisäministeri Krista Mikkonen nosti puheessaan esiin Itä-Suomen tuen tarpeen nykyisen kriisin keskellä ja alueen elinvoimasta huolehtimisen. Mikkonen piti yhden avauspuheenvuoroista Vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa Kuopiossa lauantaina 24.9.

Mikkonen muistutti puheessaan, että Itä-Suomi tarvitsee nyt tukea ja sitä hallitus on myös antanut. 

– Ensi vuodeksi laaditussa Itä-Suomen, ylimääräisen noin 60 miljoonan, euron tukipaketissa näkyy vahvasti vihreä kädenjälki. Vauhditamme ratahankkeita, lisäämme korkeakoulujen aloituspaikkoja sekä tuemme luonto- ja kalastusmatkailua, Mikkonen kertoi. 

Mikkonen painotti, että tärkeää on myös se, että tukitoimet nojaavat Itä-Suomen vahvuuksiin. 

– Näistä vahvuuksista suurin on puhdas luonto, siitä on pidettävä huolta. Itä-Suomessa on oltava tarkkana, ettei uutta elinvoimaa pyritä luomaan käyttämällä luonnonvaroja kestämättömästi. Emme esimerkiksi saa  korvata Venäjän puuntuontia hakkuumäärien kasvattamisella. Se olisi lyhytnäköistä heikentäen niin luonnon monimuotoisuutta kuin luontomatkailun edellytyksiä, Mikkonen sanoi. 

Mikkosen mukaan tukitoimilla tulee vauhdittaa vihreää siirtymää, jolla vähennämme riippuvuuttamme koko ajan kallistuvasta fossiilisesta energiasta. 

– Tuulivoiman rakentaminen Itä-Suomeen on ollut pitkään hankalaa muun muassa aluevalvonnan asettamien esteiden vuoksi. Nyt tähän halutaan etsiä tosissaan ratkaisuja osana Itä-Suomen tukipakettia. Tarvittavat ratkaisuehdotukset kartoitetaan vuoden loppuun mennessä, ja sen jälkeen ryhdytään viipymättä toimiin, Mikkonen kertoi. 

Mikkonen sanoi puheessaan, että hallituksella on ollut jo pitkään tahtotila rajoittaa venäläisten turismia Suomeen. 

– Kaikki venäläiset eivät ole syyllisiä valtiojohtonsa päättämiin sotatoimiin ja itärajan yli liikkuu paljon ihmisiä, joilla on perusteltuja syitä matkustamiseen. Vapaa-ajan matkailu, Suomessa ostoksilla käynti tai Suomen kautta muualle Eurooppaan matkustaminen turistitarkoituksessa eivät kuitenkaan ole hyväksyttäviä rajanylityksen syitä tilanteessa, jossa Venäjä lisää voimaansa Ukrainan rintamalle, Mikkonen totesi. 

Mikkonen muistutti, että Venäjän liikekannallepanon jälkeen sosiaalisessa mediassa levitettiin paljon virheellistä tietoa rajanylityspaikoille suuntaavien venäläisten määrästä. 

– Suomeen kohdistuu edelleen informaatiovaikuttamisen uhka. Rajaliikenteestä levinneet väärät tiedot olivat hyvä muistutus siitä, miten helposti väärä tieto leviää. Kannustankin kaikkia olemaan edelleen tarkkana netissä jaettavan tiedon suhteen. Itärajan liikenteen osalta Rajavartiolaitos viestii aktiivisesti somessa ja jakaa oikeaa tietoa, Mikkonen muistutti. 

Lue koko puhe Vihreiden verkkosivuilta osoitteesta:
https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/krista-mikkosen-puhe-puoluevaltuustossa-24-9/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalon Linnan juhlien asu ottaa kantaa kestävän kotimaisen tekstiiliteollisuuden puolesta6.12.2022 19:27:04 EET | Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeri, Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo osallistuu Linnan juhliin Samuji-brändin pääsuunnittelija Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa iltapuvussa, joka on kotimaisen käsityön ja ajattoman designin taidonnäyte. Asun on toteuttanut artesaani, suunnittelija-arkkitehti Ulla Vainikka studiollaan Helsingin Kruununhaassa. Ohisalo haluaa asuvalinnallaan tuoda näkyviin kestävää kotimaista suunnittelutyötä.

Vihreät päivittivät maatalousohjelmansa - huoltovarmuus ja kestävä ruoantuotanto entistä tärkeämpiä2.12.2022 11:55:39 EET | Tiedote

Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi kokouksessaan 27.11. puolueelle päivitetyn maatalousohjelman. Ohjelman päivityksessä korostettiin etenkin kestävän ruoantuotannon merkitystä sekä esitettiin keinoja maatalouden siirtymiseksi pois fossiiliriippuvuudesta. Epävarma maailmantilanne on myös nostanut ruokaturvan ja ruoantuotannon omavaraisuuden entistä tärkempään rooliin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme