Kymen Seudun Osuuskauppa

KSO käynnistää Kouvolan Prismakeskuksen uudistamishankkeen – yli 20 miljoonan euron hankkeessa vahvistetaan Kouvolan vetovoimaisinta kaupallista aluetta

Jaa
Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa Kouvolan Prismakeskuksen uudistamishankkeen loppuvuoden aikana. KSO:n hallitus päätti hankkeen käynnistämisestä 15.11.2022. Kokonaisinvestointi on yli 20 miljoonaa euroa.
Prismakeskus Kouvola. Kuva: Tommi Mattila
Prismakeskus Kouvola. Kuva: Tommi Mattila

Kouvolan Prismakeskuksen paikalla on ollut vähittäiskaupan palveluita vuodesta 1974 alkaen. Prismaksi alkuperäinen Sokos-market päivittyi vuonna 1988 tehdyn uudistuksen myötä. Vuosina 2010–2011 kiinteistössä tehtiin viimeisin suurempi uudistus, jossa rakennuksen myyntipinta-ala ja Prismakeskuksen vuokralaisten määrä tuplaantuivat. Viime vuosien aikana Prismakeskuksen tarjonta on päivittynyt niin vuokralaisten kuin Prismankin osalta.

Nyt Prismakeskuksessa toteutetaan mittavat uudistustyöt, jotka käynnistyvät vielä tämän vuoden aikana.

- Päivitämme Prismakeskuksen palvelut, miljöön, kalustuksen ja talotekniikan. Myös rakennuksen julkisivuun tulee uudistuksia. Hankkeen tärkeä tavoite on lisätä kiinteistön energiatehokkuutta esimerkiksi uusimalla lämmitysjärjestelmiä ja kylmäkalusteita, kuvailee KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä.

Prisman lisäksi kiinteistössä toimiville muille myymälöille rakennetaan uudet liiketilat. Ne keskitetään jatkossa yhtenäiselle alueelle, joka lisää niiden vetovoimaisuutta ja asiointimukavuutta. Liiketilamuutosten myötä Prismakeskukseen voidaan avata myös uusia palveluita. KSO:n oma ravintolaliiketoiminta Prismakeskuksessa tulee täydentymään kahdella uudella ravintolalla.

- Korjalan marketalueesta on muodostunut vetovoimainen kaupallinen alue, joka vahvistuu entisestään Prismakeskuksen uudistushankkeen myötä. Hanke on huomattava investointi Kouvolan alueen elinvoimaisuuteen, kertoo KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Uudistustyöt aloitetaan Tykkimäki Actionparkista, joka sulkeutuu 16.11.2022 alkaen. Actionpark avautuu uudella liikepaikalla loppuvuodesta 2023. Lisäksi loppuvuoden aikana uudistetaan myös Prisma Raudan myymäläkalustus ja käynnistetään pihatyöt 6-tien puoleisella parkkialueella. Työt etenevät vaiheittain, ja Prisma palvelee asiakkaita normaalein aukioloajoin koko hankkeen ajan. Kokonaisuudessaan hanke kestää reilun vuoden ajan, ja uusittu Prismakeskus valmistuu alkuvuonna 2024 Prisma Kouvolan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Hankkeessa mukana olevat yritykset ovat pääosin Kymenlaaksossa toimivia yrityksiä. Rakennusurakasta vastaa Recset Oy.

Prisma Kouvolassa työskentelee noin 200 työntekijää, ja Prismakeskuksessa toimii reilu parikymmentä vuokralaista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Prismakeskus Kouvola. Kuva: Tommi Mattila
Prismakeskus Kouvola. Kuva: Tommi Mattila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kymen Seudun Osuuskauppa
Kymen Seudun Osuuskauppa
Tommolankatu 9
45130 Kouvola

010 76 2400http://www.kymenseudunosuuskauppa.fi

Kymen Seudun Osuuskauppa, eli KSO, on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja 100 toimipaikassa Kymenlaaksossa. Kymen Seudun Osuuskaupan omistavat yli 87 000 kymenlaaksolaista kotitaloutta ja se työllistää 1 600 eri ammattialojen osaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymen Seudun Osuuskauppa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme