Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

KT kiirehtii potilasturvallisuuslain säätämistä

Jaa

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super ilmoittivat perjantaina työtaistelutoimien laajentamisesta. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT pitää täysin tuomittavana sitä, että järjestöt ovat valmiita vaarantamaan ihmishenkiä palkkaneuvottelujen takia.

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super ovat perjantaina ilmoittaneet työtaistelutoimien laajentamisesta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin. Tällä kertaa sulkulistalla on teho-osasto Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT pitää ilmoitettuja toimia täysin moraalittomina sekä teho-osastojen potilaita että heidän läheisiään kohtaan.

"Olemme pettyneitä, joskaan emme yllättyneitä siitä, että työtaistelutoimia edelleen laajennetaan. Järjestöt ovat valinneet aseista järeimmän, teho-osastojen toiminnan lamauttamisen. Ilmoitetut lakot kohdistuvat juuri niihin potilaisiin, joiden henki on välittömässä vaarassa", KT:n neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas sanoo.

"Jos järjestöjen toimet ovat tätä luokkaa, potilasturvallisuuslain säätäminen Suomeen on täysin välttämätöntä. Järjestöt eivät tunnu piittaavan lainkaan kansalaisten hengestä ja terveydestä", KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen sanoo.

Tehyn ja Superin torstaina ilmoittamat työtaistelutoimet keskeyttivät neuvottelut Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa. Valtakunnansovittelija on kutsunut osapuolet sovintoneuvotteluun tämän viikon sunnuntaina 21.8.

Kunta-alan sovintoehdotus tarjoaisi hoitajille tuntuvat palkankorotukset

Kunta-alan kesäkuussa saavuttama sovintoehdotus tarjosi myös Tehyn ja Superin jäsenille poikkeuksellisen suuret palkankorotukset, mutta tästä huolimatta järjestöt eivät sitä hyväksyneet. KT:n mukaan sote-alalle muodostuva neljän palkankorotuksen malli olisi tässä taloustilanteessa ollut sote-alalle riittävä.

Kunta-alan kesäkuisen sopimusratkaisun mukaan työntekijät saavat vähintään yleisen linjan mukaiset palkankorotukset ja lisäksi viisivuotisen palkkaohjelman, jolla parannetaan henkilöstön saatavuutta. Ohjelma korottaa kunta- ja hyvinvointialan palkkoja noin yhdellä prosentilla yleisen korotuslinjan päälle.

Kunta- ja kuntayhtymäkohtaisilla lisillä puolestaan korjataan palkkauksen paikallisia epäkohtia. Lisäksi palkkojen yhdenmukaistaminen eli harmonisointi muodostuvilla hyvinvointialueilla nostaa sote-henkilöstön yleistä ansiotasoa merkittävästi.

KT, JUKO ry ja JAU ry ovat kesäkuussa hyväksyneet sovittelulautakunnan sovintoehdotukseen perustuvan kolmivuotisen sopimusratkaisun. KT pitää kiinni syntyneestä sopimusratkaisusta.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710
Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, puh. 050 357 4233

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710
Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, puh. 050 357 4233

Tietoja julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on työnantajajärjestö, joka ajaa kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden etuja työmarkkinoilla, sekä työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kunta- ja hyvinvointialuetyönantajia valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa sekä kolmikantayhteistyössä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme