KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

KT:n valtuuskunta tuomitsee Tehyn ja Superin toimet

Jaa

KT:n valtuuskunta pitää Tehyn ja Superin useisiin sairaanhoitopiireihin kohdistamia työtaistelutoimia täysin sopimattomina ja häikäilemättöminä. Vaikka kunta-alalle on juuri saatu aikaan työrauha ja uudet virka- ja työehtosopimukset pitkien ja vaikeiden neuvottelujen jälkeen, Tehyn ja Superin neuvottelujärjestö Sote ry on asettanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yhdeksään sairaanhoitopiiriin.

Toiminta rapauttaa vakavasti kunta-alan sopimisen kulttuuria.

Sote ry:n sairaanhoitopiireihin kohdistamat työtaistelutoimet eivät ole missään järkevässä suhteessa kiistelyn varsinaiseen syyhyn. Kiistan ytimessä on kuntien ja kuntayhtymien omistamia yhtiöitä edustavaan Avaintyönantajat Avainta ry:hyn kuuluvan osuuskunnan sopimusoikeuksia koskeva erimielisyys. Kuvaavaa tilanteelle on, että osuuskunnan yhtiön palveluksessa ei ole tällä hetkellä yhtään hoitajaa.

Sote ry:n järjestöpolitiikka ja painostustoimet ovat useita kuukausia kovassa paineessa olleille terveysalan työnantajille täysin kohtuuttomia. Tehy ja Super pyrkivät painostustoimillaan heikentämään kuntalaisten palvelujen tuottamista ja vaikeuttamaan sairaanhoitopiirien toiminnan palauttamista koronan jälkeiseen aikaan muutenkin haasteellisella kesälomakaudella.

Valtuuskunta vaatii työrauhan palauttamista

– Tehy ja Super murentavat toimillaan uskottavuutensa neuvottelu- ja sopijaosapuolena, toteaa KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen.

Koronakriisin akuutissa vaiheessa terveysalan palvelutoimintaa on jouduttu voimakkaasti supistamaan. Leikkaus- ja muut hoitojonot ovat kasvaneet huolestuttavasti.

Koskaan aiemmin kunta-alan työmarkkinahistoriassa ei toisen sopimusalan kiistoja ja painostustoimia ole Sote ry:n toimien tapaan kohdistettu työrauhan aikana kuntatyönantajiin.

– Kuntatyönantaja ei nykyisellään voi olla enää varma siitä, saako työ- ja virkaehtosopimuksilla työrauhaa. Suomalainen työrauhajärjestelmä kaipaa pikaista korjausta, korostaa työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

KT:n valtuuskunta vaatii ylityö- ja vuorovaihtokieltojen lopettamista välittömästi.

Lisätietoja:

Valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja-Lievonen, puh. 040 570 5593
Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja-Lievonen, puh. 040 570 5593
Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä sekä valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa että kolmikantayhteistyössä. KT neuvottelee ja sopii kunnallista henkilöstöä koskevat valtakunnalliset virka- ja työehtosopimukset. Sopimusneuvottelujen ohella KT:n tärkeimpiin tehtäviin kuuluu työelämän laadun, tuloksellisuuden ja yhteistoiminnan kehittäminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Sovintoratkaisu Eksoten palkkakiistaan19.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

KT Kuntatyönantajien ja pääsopijajärjestöjen edustajat ovat neuvotelleet Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen piiriin (KVTES) kuuluvan henkilöstön tehtäväkohtaisten palkkojen harmonisointia ja perusteettomia palkkaeroja koskevan erimielisyyden ratkaisemisesta sovinnollisesti. Neuvottelut on aloitettu pääsopijajärjestöjen pyytämien keskusneuvottelujen perusteella syksyllä 2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme