Kustannusyhtiö Kosmos

Kuka kuuluu? – Suorapuheisia tekstejä hiphop-kulttuurista ja feminismistä

Jaa

Millaisia representaatioita hiphop tarjoaa? Saavatko vähemmistöt äänensä kuuluviin? Kuka sanelee suomiräpin ehdot, kuka pääsee mukaan verkostoon, kuka kuuluu?

Kuka kuuluu? – Kirjoituksia hiphopista ja feminismistä on 24 tekijän tekstikokoelma hiphop-kulttuurin moninaisuudesta. Se avaa tarkkanäköisesti, ketkä ovat hiphop-skenen vallanpitäjiä ja ketkä edelleen leimautuvat marginaalin edustajiksi. Inka Rantakallio ja Heini Strand ovat toimittaneet teoksen, jonka esseissä ja dialogeissa hiphop-kulttuurin feministisiä liikehdintöjä tarkastelevat hiphopin asiantuntijat, kuten Yeboyah, Adikia, Noah Kin, Koko Hubara ja Sonya Lindfors.

“Kirja sisältää rohkeita ja henkilökohtaisiakin keskustelunavauksia siitä, minkälaiset tekijät ja ilmaisu pääsevät tällä hetkellä osaksi populaarikulttuuria ja feminististä keskustelua ja miltä tasa-arvoisempi kulttuurikenttä näyttäisi”, Rantakallio kertoo. ”Kirjan esseet ja haastattelut tarjoavat uusia ja aiemmin vähiin jääneitä tarkastelupisteitä, joiden kautta hiphopia on tarpeellista ruotia 2020-luvulla. Kuka kuuluu? kannustaa kuuntelemaan, keskustelemaan ja vaatimaan hiphopilta enemmän”, Strand jatkaa.

Inka Rantakallio on tutkija, toimittaja ja DJ. Hänen väitöskirjansa (2019) käsitteli suomiräpin maailmankatsomuksia. Rantakallio työskentelee nimellä DJ SHY GRL osana FWU-DJ-kollektiivia sekä SOFA-duon keikkakokoonpanoa. 

Heini Strand on toimittaja, kirjailija ja kirjastotyöntekijä. Strandin toimittama Hyvä verse (Into, 2019) oli ensimmäinen suomalaisia naispuolisia räppäreitä käsittelevä kirja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Kuvat

Lataa
Inka Rantakallio & Heini Strand. Kuva: Meri Björn.
Inka Rantakallio & Heini Strand. Kuva: Meri Björn.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme