Kuka tahansa voi pian esiintyä Musiikkitalossa

Jaa

Ota Musiikkitalon estradi haltuun!

Musiikkitalo tarjoaa 24.–26.2. harvinaislaatuisen mahdollisuuden päästä soittamaan tyhjään Konserttisaliin. Kuka tahansa voi olla 45 minuutin ajan tähtisolisti ja kokea Musiikkitalon akustiikan esiintyjän näkökulmasta.

“Estradi on teidän” -lippu maksaa 149 € (+ tilaus- ja toimitusmaksut), ja yhdellä lipulla saliin pääsee 1–3 henkilöä 45 minuutiksi. Liput tulevat myyntiin tiistaina 9.2. klo 9 Ticketmasterin kanaviin. Soittovuoroja on tarjolla tasatunnein ke 24.2. klo 10–16 ja to–pe 25.–26.2. klo 14–20, eli myyntiin tulee yhteensä 21 lippua.

Konserttisali on tapahtumapäivinä valaistu, ja lavalla on Musiikkitalon Steinway-flyygeli. Halutessaan voi tuoda mukanaan myös oman soittimensa ja/tai kaksi kaveria. Varaukseen voi suhtautua poikkeuksellisen hienona treenikämppänä, mutta mikään ei estä yksityiskonsertin pitämistä esimerkiksi mielitietylleen. Ei taida olla toista tapahtumaa, joka olisi samaan aikaan niin intiimi ja mahtipontinen kuin yksityiskonsertti Musiikkitalossa.

Soittajat pääsevät komeaan kaanoniin: Musiikkitalo täyttää tänä vuonna 10 vuotta, ja Konserttisalin lavalla ovat esiintyneet mm. Karita Mattila, Philip Glass, Patti Smith ja Nick Cave sekä lukuisat maailman sinfoniaorkesterit, kuten Concertgebouw-orkesteri, Berliinin filharmonikot, Staatskapelle Berlin, Baijerin radion sinfoniaorkesteri ja Wienin filharmonikot.

Tempauksen idea syntyi Musiikkitalon asiakkailta. ”Saimme sattumalta parin päivän sisään kaksi eri kyselyä mahdollisuudesta päästä soittamaan flyygeliä tyhjään Konserttisalin. Ajatus oli oikein kutkuttava, ja hetken pähkäiltyämme saimme luotua koronaturvalliset järjestelyt idean toteuttamiseksi”, kertoo Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso. 

”Musiikkitalo on tällä hetkellä yleisöltä suljettu, mutta talossa harjoitellaan ahkerasti ja  tehdään striimikonsertteja. Etelän hiihtolomaviikko on tällaiselle tempaukselle mitä mainioin hetki, kun Konserttisali on poikkeuksellisesti tyhjillään.”

Tärkeimmät turvatoimet ja ohjeet:

  • Yhdellä lipulla (alk. 149 €) saliin pääsee 1–3 henkilöä. Talossa on noudatettava turvavälejä.
  • Kaikissa siirtymissä on käytettävä kasvomaskia. On ehdottoman tärkeää, että Musiikkitaloon tullaan vain terveenä. 
  • Vuokra-aika on yhteensä 45 minuuttia, johon kuuluvat käsipesut ja kulku talossa.
  • Kaikki pinnat (ovenkahvat, flyygeli ym.) desinfioidaan huolellisesti jokaisen kävijän välissä.
  • Saliin ei saa tuoda ruokaa eikä juomaa.
  • Lavamestarimme ohjeistaa paikan päällä flyygelin turvallisesta käytöstä. Mukana saa tuoda sellaisen oman soittimen, jonka pystyy yksin kantamaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Musiikkitalo
Musiikkitalo
Mannerheimintie 13 A
00100 Helsinki

https://www.musiikkitalo.fi/

Musiikkitalo on kaikille avoin konserttitalo ja tapahtumakeskus Helsingin ydinkeskustassa. Musiikkitalo täyttää tänä vuonna 10 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Musiikkitalo

Kolme orkesteria jälleen yhdessä Taavi Oramon johdolla16.6.2021 10:38:08 EEST | Tiedote

Pääkaupungin itsenäiset orkesterit Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra sekä Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) yhdistävät jälleen voimansa AUF-yhteistyön merkeissä. Syyskuun Musiikkitalon konsertissa "Musiikkia kaikille" rikotaan rajoja, ja yhdistellään eri aikakausia ja tyylejä. Orkesterit soittavat yhdessä ja erikseen teoksia, joissa yhdistyvät vanha ja uusi, kevyt sekä vakava. Konsertin kapellimestarina toimii musiikin moniosaaja Taavi Oramo.

Musiikkitalo täyttää 10 vuotta! Synttäriviikkoa juhlitaan syyskuun alussa3.5.2021 15:09:53 EEST | Tiedote

Musiikkitalo täyttää 10 vuotta Musiikkitalon avajaisista tulee elokuun viimeisenä päivänä kuluneeksi tasan 10 vuotta. Lähes 20 vuotta kestäneen monivaiheisen suunnittelun ja rakentamisen jälkeen kapellimestari Jukka-Pekka Saraste johti 31.8.2011 avajaiskonsertin, jonka orkesteri muodostui Helsingin kaupunginorkesterin puhallin- ja lyömäsoittajista sekä Radion sinfoniaorkesterin jousisoittajista. Kuoro koottiin Sibelius-Akatemian opiskelijoista, henkilökunnasta sekä pääkaupunkiseudun kuoroharrastajista. Avajaiskonsertin ensimmäisenä numerona soitettiin Jean Sibeliuksen Finlandia. Kymmenen vuoden aikana Musiikkitalosta on muodostunut maamme vilkkain konserttitalo. Vuonna 2019 Musiikkitalossa järjestettiin yli 1 600 tapahtumaa, ja taloon tehtiin yli miljoona käyntiä. Musiikkitalo on vakiinnuttanut paikkansa kulttuurin kentällä ja saanut erityistä kiitosta arkkitehtuuristaan, akustiikastaan ja asiakaspalvelustaan – mutta ennen kaikkea siellä järjestetyistä konserteista. Kymmenen vuoden aik

Ambient-Vivaldia ja elokuvatehosteita kolmen orkesterin yhteiskonsertissa 15.9.202010.9.2020 17:50:14 EEST | Uutinen

AUF-orkesterit eli yhteistyötä jo vuodesta 2017 tehneet kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) esiintyvät toistamiseen yhteiskonsertissa tiistaina 15.9.2020 kello 19 Musiikkitalon konserttisalissa. Konserttiohjelmassa liikutaan näiden kolmen orkesterin luonteille sopivasti jazzin, nykymusiikin ja barokin alueilla, mutta yhtä lailla mukana on yllätyksellisempiäkin elementtejä.

Musikhuset får världens största konsertsalorgel27.3.2020 09:00:00 EET | Tiedote

Planerna för Musikhusets i Helsingfors nya konsertsalsorgel har offentliggjorts. I enlighet med det internationella anbudsförfarandet och det i juni 2018 underskrivna avtalet ska orgeln konstrueras av den österrikiska orgelmakaren Rieger Orgelbau. Orgeln får 123 register. Det gör den till världens största konsertsalsorgel. Som jämförelse kan nämnas Finlands hittills största orgel som med sina 85 register står i Lappo domkyrka.

The Musiikkitalo Concert Hall will have the world’s largest concert hall organ27.3.2020 09:00:00 EET | Press release

The Musiikkitalo concert hall organ project is now underway in Helsinki, Finland. In accordance with the results of international competitive bidding and the contract signed in June 2018, the organ will be built by Austrian organ builders Rieger Orgelbau. The instrument will have 123 registers, which will make it the world’s largest concert hall organ. The largest organ in Finland so far – the Lapua Cathedral organ – has 85 registers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme