Keski-Suomen ELY-keskus

Kukkumäen rampit otetaan käyttöön Jyväskylässä – huomioi muuttuvat liikennejärjestelyt

Jaa

Valtatien 18 (Keuruuntie) varrella sijaitseva Kukkumäen tietyömaa alkaa valmistua. Uudet rampit otetaan käyttöön keskiviikkoaamuna 25.8.2021. Käyttöönotto muuttaa alueen liikennejärjestelyjä. Koko urakka tulee valmistumaan alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin. Uusitulla Kukkumäen eritasoliittymäalueella on sujuvoittava merkitys esimerkiksi alueen vilkkaalle hälytysajoneuvoliikenteelle.

Keljon suunnasta tultaessa Länsiväylälle (esim. Novaan, keskustaan tai Mustankorkealle mentäessä) noustaan uutta ramppia pitkin. Länsiväylältä poistutaan Keuruun suuntaan niin ikään urakan yhteydessä rakennettua uutta ramppia pitkin.

Uusien ramppien käyttöönoton myötä vanhan rampin liikennöinti muuttuu. Keljon suunnasta tulevat eivät voi enää kääntyä vasemmalle vanhalle rampille, eikä vanhalta rampilta voi enää kääntyä Keuruun suuntaan vasemmalle. 

Vanha ramppi muuttuu niin sanotuksi lohenpyrstöliittymäksi, jolloin siitä poistuttaessa pääsee kääntymään vain Keljon suuntaan, ja vanhalle rampille voi kääntyä vain Keuruun suunnasta tultaessa.

Uutta liikennejärjestelyä on avattu oheisessa havainnekuvassa.

Viimeistelytöitä tehdään syksyllä 

Uusi Ronsuntaipaleentien kiertoliittymä valmistui jo heinäkuussa. Työt alueella jatkuvat vielä muun muassa kiveysten rakentamisella, katujen ja tievalaistuksen parantamisella sekä viimeisillä päällystystöillä. Tavoitteena on saada koko urakka valmiiksi syys-lokakuun aikana.

Keski-Suomen ELY-keskus toimii Kukkumäen eritasoliittymän rakennuttajana ja urakoitsijana Sundström Ab, Oy Entreprenad. Keski-Suomen ELY-keskus ja Jyväskylän kaupunki maksavat eritasoliittymän rakennuskustannukset puoliksi. Kokonaiskustannusten arvioidaan olevan noin 3,2 miljoonaa euroa.

Lue lisää hankesivuilta: https://vayla.fi/vt-18-parantaminen-kukkumaen-eritasoliittyman-kohdalla-jyvaskyla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Petri Teerimäki
p. 0295 024 008
Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Teollisuuteen investointirahaa ja hankkeilla kohti ajankohtaisia haasteita19.8.2021 09:39:33 EEST | Tiedote

Maaseuturahaston yritysrahoituksen kysyntä jatkui toisella vuosineljänneksellä hyvänä. Eri teollisuudenaloilla kasvetaan laajentamalla toimitiloja ja ottamalla käyttöön uutta kalustoa ja laitteita. Siirtymäkauden rahoitus mahdollistaa myös lukuisat uudet yleishyödylliset kehittämishankkeet, joissa näkyvät ajankohtaiset teemat ilmastokysymyksistä turvetuotannon tulevaisuuteen ja lähiliikuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme