Keski-Suomen ELY-keskus

Kukkumäen työmaalla käynnistyy kiertoliittymän rakentaminen

Jaa

Kesäkuun puolivälistä alkaen (viikko 24) aloitetaan kiertoliittymän eli kansankielellä liikenneympyrän rakentamistyöt nykyisen rampin, Ronsuntaipaleentien, Länsiväylän ja Lehmäportintien nelihaaraliittymässä Jyväskylässä. Työnaikainen kiertoliittymä on osittain murskepintainen ja alueella on alennettu nopeusrajoitus 30 km/t.

Muutokset liikennejärjestelyihin toteutetaan yöaikaan, samoin ajoradoille tarvittavat kaapelointien alituskaivannot. Muutoin rakentaminen tapahtuu pääasiassa normaalina työaikana. Työnaikaista murskepintaista ajorataa kunnostetaan säännöllisesti, jotta liikenne sujuisi paremmin, eikä vahinkoja syntyisi.

Länsiväylä-Ronsuntaipaleentien suuntaisen jalankulku- ja pyöräilyliikenteen osalta suojatie siirretään kauemmaksi liittymästä. Lisäksi Keltinmäen suunnasta liittymäalueelle laskevaan jyrkkään alamäkeen on tehty huomioaidoista hidastava shikaani, jonka tavoitteena on lisätä rakentamisaikana pyöräilijöiden turvallisuutta. 

ELY-keskus toivoo tiellä liikkujilta varovaisuutta, koska alueella on runsaasti liikennettä, työmaaliikennettä ja työntekijöitä!

Keski-Suomen ELY-keskus toimii Kukkumäen eritasoliittymän rakennuttajana, urakoitsijana toimii Sundström Ab, Oy Entreprenad. Keski-Suomen ELY-keskus ja Jyväskylän kaupunki maksavat eritasoliittymän rakennuskustannukset puoliksi, ja sen kokonaiskustannusten arvioidaan olevan noin 3,2 miljoonaa euroa.

Tavoitteena on saada Kukkumäen eritasoliittymä ja siihen liittyvät valtatietä 18 sekä katuverkkoa koskevat parantamistoimenpiteet valmiiksi vuoden 2021 loppuun mennessä. Työ on edennyt suunnitelmien mukaisesti.

Linkki: Rakentamisen aikaiset hankesivut (vayla.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Petri Teerimäki
p. 0295 024 008
Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskuksen päällystystyöt Jyväskylässä5.7.2021 08:38:02 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen päällystystyöt jatkuvat heinäkuussa Jyväskylässä. Nelostiellä Vaajakoski-Kanavuori välillä päällystetään 2,4 kilometriä ja valtatiellä 18 Kukkumäessä 1,9 kilometriä. Päällystykset tehdään yötöinä klo 19.00–06.00 liikennehaittojen minimoimiseksi. Aikatauluihin voi tulla muutoksia esimerkiksi vesisateiden takia. Tiellä liikkujien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen ja pysäytyksiin tietyömaan läheisyydessä.

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostushankkeisiin14.6.2021 09:51:09 EEST | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt avustusta ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön rahoituksesta vuonna 2021 yhteensä noin 182 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 600 ja 45 000 euron välillä. Hankkeiden kustannusarviot ovat yhteensä noin 325 800 €. Avustettavia hankkeita oli yhteensä kahdeksantoista, joista seitsemässä hankkeessa rahoitettiin hankkeiden suunnittelua tai esiselvitystä ja yhdessätoista hankkeiden toteutusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme