Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Kuljetusalan lakon vaikutukset Rinki-ekopisteiden toimintaan

Jaa
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja työnantajaliittojen työehtosopimusten sovittelu jatkuu. Jos sopua ei synny, AKT:n keskiviikkona alkavat lakot vaikuttaisivat myös Rinki-ekopisteiden toimintaan.

Auto- ja kuljetusalan lakko vaikuttaa toteutuessaan myös Rinki-ekopisteiden toimintaan. Rinki-ekopisteiden tyhjennyskuljetuksia ajavat Ringin yhteistyökumppanit. Mahdollisen lakon aikana 15.-21.2. monia Rinki-ekopisteitä ei pystytä tyhjentämään eikä siivoamaan.

Osa Rinki-ekopisteiden keräyssäiliöistä on tyhjennetty etukäteen alkuviikosta. Mikäli lakko kestää useita päiviä, jotkut keräysastiat tulevat väistämättä täyttymään.

”Tällaisessa tilanteessa pyydämme ihmisiä pitämään pakkausjätteensä kotona ja tuomaan ne ekopisteisiin vasta lakon päätyttyä. Pakkausjätteitä ei saa jättää maahan säiliöiden ulkopuolelle, sillä se voi houkuttaa paikalle eläimiä sekä hidastaa pisteiden siivoamista ja tyhjentämistä lakon jälkeen entisestään”, muistuttaa Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Tarkemmin lakon vaikutuksista Rinki-ekopisteiden toimintaan tiedetään vasta lakon alkaessa keskiviikkona 15.2., jolloin Ringin urakoitsijat osaavat antaa täsmällisemmän arvion omista järjestelyistään. Useat kuljetusalan yritykset ovat kuitenkin jo ilmoittaneet asettavansa etusijalle suojelutyön, kuten sairaaloiden jätehuollon.

Rinki pahoittelee tilanteesta aiheutuvaa vaivaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Tynnyrintekijänkatu 1C
00580 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 600 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla Rinkiin. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Yli 1 850 ekopisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja yli 700 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme