Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kulosaaren sillassa havaittujen vaurioiden selvittämistä jatketaan maaperätutkimuksilla

Jaa

Kulosaaren sillan perustuksissa havaittiin kesällä 2020 siirtymiä. Pohjatutkimukset maaperän laadun selvittämiseksi sillan läheisyydessä alkavat viikolla 17. Tutkimuksilla saadaan tarkempaa tietoa sillan perustamisolosuhteista ja siitä, kannattaako siltarakenne korjata vai uusia kokonaan.

Kulosaaren silta. Kuva: Helsingin kaupunki
Kulosaaren silta. Kuva: Helsingin kaupunki

Sillassa on havaittu halkeamia anturoissa. Vauriot ovat aiheutuneet välitukien perustusten painumasta, joka on todennäköisesti tapahtunut vain sillan pohjoisreunalla.

Pohjatutkimuksia tehdään sillan alle sijoitettavalta lautalta, jota siirretään tutkimuspisteeltä toiselle. Pohjatutkimukset jatkuvat toukokuun loppupuolelle asti. Työtä tehdään arkisin, pääsääntöisesti kello 7–18 välillä.

Lauttatutkimuksilla ei ole vaikutuksia alueen pyöräily- tai kävelyreitteihin tai autoliikenteeseen. Lautan sijoittuminen sillan anturoiden vieressä voi hetkittäin kaventaa kulkutilaa vesialueella.

Kun tarkentavat pohjatutkimukset on tehty, perustusten kantavuutta päästään arvioimaan tarkemmin. Tämän jälkeen suoritettavat toimenpiteet riippuvat pohjatutkimuksen tuloksista.

Kulosaaren Helsingin kantakaupunkiin yhdistävä Kulosaaren silta valmistui vuonna 1957. Siltaa on viimeksi peruskorjattu vuonna 2011. Kulosaaren sillan ylittää päivittäin noin 50 000 autoa ja noin 4 000 pyörää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Turvallisuus, tutkimukset ja korjaukset:
Sihvonen Eero, projektinjohtaja
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 39448
eero.sihvonen@hel.fi

Vaikutukset liikenteeseen:
Reetta Putkonen, liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 37079
reetta.putkonen@hel.fi

Kuvat

Kulosaaren silta. Kuva: Helsingin kaupunki
Kulosaaren silta. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 6.5.20216.5.2021 18:23:16 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 6.5.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 20.5.2021.

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Teollisuuskadun akselin kaavarunko päätöksentekoon30.4.2021 09:14:22 EEST | Tiedote

Pasilan ja Kalasataman välillä kulkeva Teollisuuskadun akseli muuttuu tulevaisuudessa liikenneväylästä ympäröiviä alueita yhdistäväksi eläväksi keskusta-alueeksi. Tavoitteena on luoda alueesta merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä sekä parantaa yhteyksiä kaikilla kulkumuodoilla. Juuri valmistunut kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle ja maankäytölle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Teollisuuskadun akselin kaavarunkoa kokouksessaan 4. toukokuuta.

Meri-Rastilan uudistus käynnistyy lähivuosina – Meri-Rastilan itäosan asemakaava päätöksentekoon30.4.2021 08:45:06 EEST | Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Meri-Rastilan itäosan asemakaavaa kokouksessaan 4. toukokuuta, minkä jälkeen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavahanke on jälkimmäinen osa Meri-Rastilan kokonaisvaltaista uudistusta, jossa parannetaan alueen nykyisiä palveluita ja rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja yhteensä jopa 4400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme