Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kulturaktörer premieras på Vasa stads fest på självständighetsdagen

Dela

Vasa stad har beviljat 2018 års Kulturpris till gruppen Human Design och stipendiet Ung kulturutövare till Pyry Keto. Priserna delas ut på huvudfesten på självständighetsdagen i Vasa stadshus.

Human Design som får Kulturpriset gör intensivt och passionerat ett nytt och banbrytande arbete inom musiken då gruppen till sina konserter samlar ihop kunnande i Vasa inom teknik och kreativ konst. Utgångspunkten på konserterna är att förmedla stora känslor till åhörarna och även skapa möjligheter för andra från Vasa att uppträda, exempelvis körer och dansare. Human Design bildades år 1997 och gruppen består av Kristian Tiihonen, Petri Hägen och Sami Keskikuru.

Vasa stads kulturpris delas årligen ut till en person eller en grupp som erkänsla för betydande och synligt arbete inom det egna kulturella området Vasa stad till fromma. Kulturprisets storlek är 2000 €.

Stipendiet Ung kulturutövare till Pyry Keto från Rampen

Pyry Keto som får stipendiet Ung kulturutövare har under det gångna året varit en bärande kraft i olika uppgifter på Vasa studentteater Rampen. Ett betydande arbete var regisseringen av Rocky Horror Show som framfördes på vårvintern, och Keto ansvarade även för showens tekniska och grafiska utförande. På sommaren spelade Keto huvudrollen i pjäsen Emil i Lönneberga på Rampens sommarteater. Keto är en talangfull och aktiv kulturaktör som har visat stor potential inom kulturen och även är en inspirationskälla för andra unga kulturutövare.

Stipendiet Ung kulturutövare delas ut som en sporre till en ung, begåvad och aktiv kulturutövare eller -grupp, som har visat stor potential inom sitt eget kulturella område. Mottagaren av stipendiet har med sin person och sitt arbete även fungerat som inspirationskälla för andra unga kulturutövare. Stipendiet kan beviljas till en ung person under 25 år eller en ungdomsgrupp från Vasa. Stipendiets storlek är 1000 €.

Nyckelord

Kontakter

Kulturchef Sanna Bondas
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster
tfn 040 139 4048
sanna.bondas@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum