Karisto

Kun jalkapallo on lapselle kaikki kaikessa – Peli on alkanut, Iida! on uuden riemukkaan futissarjan aloitus

Jaa

Maria Kuutin Onnenpotku-sarja kertoo Iidasta, joka viettää välitunnit ja vapaahetket jalkapalloa potkien ja siitä haaveillen. Kun Iidan kotikaupunkiin perustetaan ensimmäinen tyttöjen joukkue, unelmat tulevana ammattilaisjalkapalloilijana ovat askeleen lähempänä. Sitä varten kuitenkin pitäisi löytää riittävästi myös muitakin innostuneita, sillä jalkapallossa on kyse tiimityöstä, ei sooloilusta.

Jalkapallo on Iidalle kaikki kaikessa. Hän lukee futiskirjoja, katsoo otteluita ja harjoittelee erilaisia temppuja, mutta tytöille ei ole kaupungissa omaa joukkuetta. Kun paikkakunnalle muuttaa uusi perhe, jonka äiti on entinen SM-tason pelaaja, Iidan toiveet heräävät. Voisiko haave vihdoin toteutua?

Vastusta Iidalle tarjoaa isoveli Eemeli, jonka mielestä kaikki pikkusiskossa on tosi noloa. Sisarukset haastavat toisensa kisaan, jota kumpikaan ei halua hävitä. Onneksi Iidan paras kaveri Rozalia on vieressä vaikeissakin tilanteissa.

Maria Kuutin vauhdikas jalkapallosarja kertoo itse pallopelin lisäksi kaveri- ja sisarussuhteiden kiemuroista. Tapahtumien ytimessä on joukkuehenki ja sen merkitys: hyvä pelaaja tukee toista ja saa toisen loistamaan. Yksikään joukkue ei pärjää pelkillä sooloilijoilla, sillä yhdessä olemme enemmän.

Kuutti haluaa kirjallaan myös muistuttaa unelmoinnin merkityksestä. Onnenpotku-sarjan päähenkilö Iida vaipuu tuon tuosta haaveisiinsa, joista kaverit joutuvat häntä herättelemään.

”Olen itse huomannut, miten tärkeää unelmointi on. Haaveilin itse lapsena muun muassa siitä, että saisin joskus julkaistua oman kirjan. Tietysti kaikista NHL-urasta haaveilevista ei tule NHL-kiekkoilijoita – toisaalta kenestäkään ei tulisi, jos kukaan ei siitä haaveilisi. Isosti haaveileminen saattaa saada saavuttamaan saman asian pienemmässä mittakaavassa: ei tullutkaan NHL-kiekkoilijaa, mutta tuli SM-liigapelaaja”, Kuutti sanoo.

Maria Kuutti (s. 1980) on Kangasniemellä asuva lastenkirjailija. Hän voitti vuonna 2014 Kariston järjestämän Perhe on paras -kirjoituskilpailun, ja sen jälkeen julkaistiin hänen ensimmäinen kirjansa. Nyt julkaistuja kirjoja on kertynyt jo 16. Kuutin perheeseen kuuluu mies, kaksi lasta ja Tepsu-collie.

Peli on alkanut, Iida! ilmestyy 22.4.2022.

Haastattelupyynnöt, lisätiedot ja pdf-vedokset: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Joel Jyrinki
Kuva: Joel Jyrinki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme