Diakonissalaitos

Kun toivottomuus muuttuu toivoksi

Jaa

Tervetuloa Diakonissalaitoksen Suojattomat -yhteisöhankkeen ”Paperittomat Suomessa” -webinaariin perjantaina 20.11.2020 klo 9.00-12.00.

Erillistä ilmoittautumista ei tarvita vaan voit seurata webinaaria oheisen linkin kautta

https://www.mediaserver.fi/live/diakonissa  

Tilaisuudessa esitellään hankkeen toimintavuosien 2018-2020 aikana tehdyt havainnot paperittomuudesta ja siitä miten ihmiset ovat elämänsä järjestäneet haavoittuvassa tilanteessa. Seminaarissa esitellään myös paperittomien tarinoita. Kerrotaan, miten toivottomuus muuttuu toivoksi ja ihmisen elämään saadaan haasteellisesta tilanteesta huolimatta sellaisia käännekohtia, joilla hän voi aloittaa oman elämänsä rakentamisen.

”Al Amal -keskuksessa koin tulleeni kuulluksi taisteltuani oleskeluluvan saamisesta monta vuotta eri viranomaisten kanssa. Luulin ettei minulla ollut tulevaisuutta tai toivoa. Olin monta kertaa suunnitellut tappaa itseni, kun kukaan ei ollut kiinnostunut minusta ja kaikki oli pelkkää pimeää synkkyyttä. Keskusteltuani ymmärtävän ja empaattisen työntekijän kanssa Diakonissalaitoksella tulin huomioiduksi ihmisenä enkä ”casena” ja jaksan taas paremmin huomiseen. Nyt minulla on suunnitelma yrittää päästä osaksi suomalaista yhteiskuntaa ja saan tukea suunnitelmieni kanssa.”

Ohjelma

klo 9.00 toimitusjohtaja Olli Holmström, tervetulosanat
klo 9.15 presidentti Tarja Halonen, webinaarin avaus
klo 9.30 webinaarin kulku, kysymyksiä chatin kautta
klo 9.45-9.55 tauko
klo 10.00-10.45 terapeutti, kirjailija Tommy Hellsten, alustus ”Ihmisenä oleminen on ihmiseksi tulemista – olemme perillä, kun olemme matkalla”
klo 10.45-10.55 kysymyksiä chatin kautta
klo 11.00-11.25 projektipäällikkö Anne Hammad, Suojattomat -yhteisöhankkeen yhteenveto 2018-2020
klo 11.25-11.35 yhteisötyöntekijä Suldaan Said Ahmed, havaintoja paperittomuudesta
klo 11.35-11.50 paperittoman ääni, kertomus paperittomuudesta
klo 11.50 seminaarin päätös

Tukea paperittomille vuodesta 2013
Diakonissalaitos on tukenut paperittomia ihmisiä vuodesta 2013 lähtien, ensin tarjoamalla heille terveyspalveluita ja vuodesta 2016 lähtien myös päiväkeskustoimintaa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n rahoittaman Suojattomat -yhteisöhanke on toiminut vuodesta 2018 alkaen ja järjestänyt päiväkeskustoimintaa Al Amal -keskuksessa paperittomille sekä tehnyt etsivää työtä heidän keskuudessaan.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Anne Hammad, projektipäällikkö
Suojattomat-yhteisöhanke, Diakonissalaitos
p. 050 502 0022
anne.hammad@hdl.fi

Viestintä
Markku Niskanen, viestintäpäällikkö
Diakonissalaitos
p. 050 306 8634
markku.niskanen@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Väkivaltaisesta ekstremismistä on mahdollista irtautua – Opas kokoaa Exit-työn ensi kertaa yksiin kansiin17.11.2021 02:00:00 EET | Tiedote

Väkivaltainen ekstremismi on kansainvälinen ilmiö, joka on osa myös suomalaisen yhteiskunnan todellisuutta. Irtautuminen ja paluu osaksi muuta yhteiskuntaa on mahdollinen, mutta vaatii uskoa ja halua muutokseen, luottamusta sekä intensiivistä työskentelyä. Diakonissalaitos on tukenut reilun vuoden ajan väkivaltaisesti radikalisoituneita henkilöitä irtautumaan väkivallan käytöstä ja väkivaltaisesta aatemaailmasta. Samalla suomalainen Exit-työ ja sen prosessi on kuvattu ensi kertaa julkaisuksi.

Afganistanilaisnuorten suomalaiset kummiperheet vetoavat: perheenyhdistämistä on helpotettava2.11.2021 15:13:41 EET | Tiedote

Yksin alaikäisinä Suomeen tulleiden nuorten vapaaehtoiset kummiperheet ovat auttaneet hätääntyneitä nuoria perheenyhdistämisen lähes mahdottomassa prosessissa. Afganistanin tilanne kärjisti nuorten huolta, ja tukea prosessiin on ollut vaikea saada. Diakonissalaitoksen ja Yhteiset lapsemme ry:n kummit, kummi- ja tukiperheet vetoavat päättäjiin: perheenyhdistämistä on helpotettava pikaisesti.

Tutkimus: Kiireetön kohtaaminen on vaikuttava keino saada nuoret takaisin koulu- ja työpoluille15.9.2021 00:01:00 EEST | Tiedote

Itla tutki Diakonissalaitoksen Vamos-palvelun vaikuttavuutta. Tutkimus osoittaa, että Vamos on vaikuttava keino saada nuoret takaisin koulu- ja työpoluille. Vamos-nuoret siirtyvät useammin opiskelemaan kuin vastaavassa tilanteessa olevat nuoret ilman tukea. Nuoret jäävät myös harvemmin kokonaan työelämän ulkopuolelle tai pitkäaikaistyöttömiksi. Samoin osuus toimeentulotuella olevista laskee enemmän kuin vastaavassa tilanteessa olevien nuorten. Yhteiskunnallinen hyöty lasketaan miljoonissa euroissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme