Mailand Communications Oy

Kunnille tarjolla EU-rahoitusta energia- ja ilmastotoimien investointisuunnitteluun 31.5. saakka

Jaa

Vuonna 2020 käynnistetty European City Facility (EUCF) -projekti tukee kuntia ja paikallisviranomaisia ilmasto- ja energiatoimintasuunnitelmissa investointikonseptien kehittämisessä. Toinen hakukierros päättyy 31.5., ja tukipäätöksen saajat ovat selvillä elokuussa 2021.

EUCF on tarkoitettu kaikille Euroopan unionin (sekä Norjan, Islannin, Liechtensteinin ja Yhdistyneen kuningaskunnan) kuntien viranomaisille. Sen kautta on mahdollista saada taloudellista tukea niihin investointeihin, joita tarvitaan kunnan tai kuntaryhmän kestävän energian ja ilmastotoimien rahoittamiseen. EUCF tukee kunnan tai kuntaryhmän investointikonseptin kehittämistä 60 000 euron kiinteällä avustuksella per hakemus.

EUCF:n avustusta saaneet kunnat käyttävät apurahaa investointikonseptiensa kehittämiseen, joka johtaa varsinaiseen liike- ja rahoitussuunnitelmaan. Sijoituskonsepti antaa sijoittajille ja rahoituslaitoksille tarvittavat tiedot sijoitusprojektin arvioimiseksi.

EUCF-projektin ovat käynnistäneet ja sitä ohjaavat Energy Cities / Climate Alliance / Adelphi / Fedarene / Enviros. Projektin rahoitus tulee Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta.

Ensimmäisen hakukierroksen tuloksena vuonna 2020 saatiin yli 250 hakemusta kaikista 28 tuolloin tukikelpoisesta maasta (EU ja Iso-Britannia). Tukipäätöksen sai yhteensä 30 edunsaajaa 14 maasta.

Tukipäätöksen saaneet projektit edustavat eri aloja: älykkäät verkot, kestävä liikkuvuus, kaukolämpö, asuinrakennukset, julkiset rakennukset, innovatiivinen energiainfrastruktuuri, integroitujen uusiutuvien energialähteiden rakentaminen.

Löydät lisätietoja EUCF-projektista ja voit tehdä hakemuksen verkossa: https://eucityfacility.eu/

Verkkosovellus on helppo ja nopea käyttää. Lisäksi kussakin jäsenvaltiossa on maakohtainen asiantuntija (sähköpostiosoitteet löytyvät verkkosivustolta).

Maakohtainen asiantuntija voi antaa tietoa hakuprosessista sekä tukea hakuprosessia kansallisella kielellä (esim. selventää kuntien investointi- ja osaamistarpeita, hankkeiden yhdistämistä tarvittaessa, auttaa hakemuksen englanninkielisen tarkistuksen kanssa).

Hakemukset arvioidaan useiden kriteerien mukaan. Parhaiten pisteytetyt hakemukset johtavat avustussopimukseen.

Kuntien on tärkeää rekisteröityä ja aloittaa hakuprosessi myös siinä valitettavassa tapauksessa, että sitä ei voida viimeistellä. Tällöin kunta varmistaa saavansa laitokselta palauteraportin, joka auttaa hakijaa hakemaan tukea seuraavilla kerroilla.

Tukikelpoiset kunnat ja viranomaiset

EUCF on avoin kunnille ja paikallisviranomaisille, kuntaryhmille sekä paikallisille julkisyhteisöille, jotka yhdistävät kuntia tai paikallisviranomaisia EU-27: ssä, Islannissa, Norjassa, Liechtensteinissa ja Isossa-Britanniassa. Hakijat tarvitsevat poliittisesti hyväksytyn ilmasto- ja kestävän energian suunnitelman. Tähän sisältyvät kaupunginjohtajien yleissopimuksen puitteissa kehitetyt SEAP-ohjelmat (kestävän energian toimintasuunnitelma), SECAP-hankkeet (kestävän energian ja ilmastotoimien toimintasuunnitelma) tai vastaavat ilmasto- ja energiatavoitteisiin tähtäävät suunnitelmat ainakin vuodelle 2020 (see eligibility criteria)

Hakijoita kannustetaan yhdistämään voimansa ja resurssinsa sekä toimittamaan yhteisiä hakemuksia, jotta saataisiin aikaan kunnianhimoisempia hankkeita. EUCF-projekti koskee kaiken kokoisia kuntia – suurista kaupungeista pieniin kuntiin. Pienemmät kunnat voivat lisätä mahdollisuuksiaan onnistua hakemisessa, jos ne työskentelevät ryhmänä muiden kuntien kanssa.

Yksityiset yhteisöt eivät ole tukikelpoisia.

Mitä voidaan rahoittaa

EUCF rahoittaa toimia, joita tarvitaan sijoituskonseptin kehittämiseen: (teknisiä) toteutettavuustutkimuksia, markkina-analyyseja, sidosryhmäanalyyseja, oikeudellisia, taloudellisia ja taloudellisia analyyseja, riskianalyyseja, jne. Näitä toimia voi suorittaa organisaation oma henkilöstö tai alihankintana ulkopuoliset asiantuntijat.

Apurahalla ei voida rahoittaa varsinaisia investointeja, mutta sillä voidaan kattaa resurssien kokoamisesta syntyviä kuluja ja investointikonseptin kehittämiseksi tarvittavien palveluiden hankkimista.

Luettelo EUCF-tuen saajista ensimmäisellä hakukierroksella vuonna 2020:

Unkari: Gyöngyös, Hódmezővásárhely, Mórahalom, Veszprém

Kroatia: Velika Gorica, Rijeka, Karlovac

Liettua: Visaginas

Puola: Piaseczno, Sztum

Bulgaria: Dobrich

Alankomaat: Horst aan de maas, Westland, Waalwijk ja Rheden

Tanska: Nyborg, Samsoe

Belgia: Schaerbeek

Saksa: Rostock

Portugali: Cascais

Espanja: Olot, Malaga

Italia: Pinerolon alue, Ravenna, Castel San Pietro Terme, Isola Vicentina

Malta: Cottonera

Yhdistynyt kuningaskunta: Coventry, Leeds, Windsor ja Maidenhead

Lisätietoja EUCF-projektista ja hakemuksen teko verkossa: https://eucityfacility.eu/

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Viestintätoimisto Mailand Communications auttaa asiakkaitaan tunnettuuden kasvattamisessa, muutostilanteiden hallinnassa ja myynnin kehittämisessä monikanavaisen viestinnän keinoin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Euroopan komissio on päivittänyt tuoteturvallisuussuosituksia16.9.2021 14:28:07 EEST | Tiedote

Euroopan komissio kokoaa vuosittain yhteen EU:n kansalliset viranomaiset yhteistyöhön tuoteturvallisuuden testaamiseksi. Tuotteiden turvallisuutta koskeva koordinoitu toiminta (CASP) vastaa suositusten laatimisesta. Testit suoritetaan EU:n akkreditoimissa laboratorioissa tuotevalikoimalla, jonka markkinavalvontaviranomaiset valitsevat vuosittain EU:n 27 jäsenvaltiosta (sekä Norjasta, Islannista ja Liechtensteinista).

Varsinais-Suomen kuntavaaliehdokkaat samoilla linjoilla yhdessä asiassa – ennaltaehkäiseviin palveluihin tulee jatkossa panostaa29.3.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n (VSLJ) toimesta tehty kysely osoittaa, että kuntavaaliehdokkaat olisivat valmiita lisäämään tukea lapsille ja nuorille. Lasten ja nuorten kouluoloja sekä laadukasta varhaiskasvatusta priorisoitiin muun muassa ikäihmisten päivätoimintaan tai yleisten liikuntapaikojen kehittämiseen verrattuna.

EU:n Safety Gate -järjestelmä auttaa saamaan vaaralliset COVID-19-tuotteet pois markkinoilta2.3.2021 14:30:00 EET | Tiedote

Euroopan komissio julkaisi tänään Safety Gate -vuosiraporttinsa. Safety Gate on tuoteturvallisuutta koskeva EU:n nopea tietojenvaihtojärjestelmä, joka on ollut käytössä vuodesta 2003 lähtien. Sen avulla varmistetaan nopea tiedonkulku viranomaisten kesken tuotteista, jotka on todettu vaarallisiksi. Vuonna 2020 Safety Gate -järjestelmässä ovat mukana 27 EU-maan lisäksi Iso-Britannia, Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme