Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Kunta-alalla saatava ratkaisu: Etulinjassa työskenteleviä sosiaalialan ammattilaisia ei saa jättää odottamaan palkankorotuksia

Jaa

Kunta-alan ja yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa on päästävä nopeasti tulokseen, vaatii etänä kokoontuva Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian liittovaltuusto.

Ei ole kohtuullista, että matalasti palkattu sosiaalialan ja varhaiskasvatuksen henkilöstö joutuu odottamaan palkankorotuksia muita aloja pidempään.

– Neuvottelujen siirtäminen syksyyn voi merkitä sitä, että koko kunta-ala ja yksityinen sosiaalipalveluala jää jälkeen yleisestä palkkakehityksestä. Muut työntekijät ovat jo palkankorotukset saaneet. Miksi etulinjassa työskentelevien naisvaltaisten vaativaa työtä tekevien sosiaalihuollon ammattihenkilöiden pitäisi saa muita vähemmän, Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki kysyy.

Sosiaalityö ja sosiaalihuolto saatava osaksi sote-sopimusta

Koronan ja poikkeusolojen vaikutusten selättämisessä ja erityisesti kriisin jälkihoidossa tarvitaan sosiaalialan ja varhaiskasvatuksen vankkaa osaamista. Näille etulinjan ammattilaisille kuuluu vähintään yleisen linjan mukaiset palkankorotukset sekä kiky-tuntien poistaminen. Kunta-alan pääsopimuksen uudistamisessa sosiaalityön ja sosiaalihuollon asiantuntijapalveluihin tulee saada oma so-liite osana sote-sopimusta.

– Talentian jäseninä olevien laillistettujen sosiaalityöntekijöiden, sosionomien, geronomien ja kuntoutuksen ohjaajien merkitys sotessa on keskeinen. He tulevat olemaan etulinjassa koronan jälkihoidossa pitkään. Tämän on näyttävä myös palkassa, Tero Ristimäki summaa.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

Vaihde: +358 9 3158 6000, toimisto@talentia.fihttps://www.talentia.fi

Akavalainen 26 000 jäsenen Talentia edustaa laillistettuja sosiaalihuollon ammattihenkilöitä, joita ovat yliopistotutkinnon suorittaneet sosiaalityöntekijät sekä ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet sosionomit, geronomit ja kuntoutuksen ohjaajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme