Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Kunta-alan lakko alkaa Kuopiossa – Sosiaalialan palkat saatava vastaamaan työn vaativuutta

Jaa

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian jäsenten neuvottelujärjestö JUKOn lakko alkaa 12.4. Kuopiossa. Lakko kestää kaksi vuorokautta ja päättyy 13.4. klo 23.59.

Lakon piiriin kuuluvat muun muassa sosionomit, sosiaalityöntekijät, varhaiskasvatuksen opetushenkilöstö ja kuraattorit. Ulkopuolelle rajataan vain työtehtävät, jotka voivat aiheuttaa kansalaisten hengen, terveyden, turvallisuuden ja omaisuuden vaarantumisen. Lisäksi työtaistelun ulkopuolella ovat kiireelliset sosiaalipäivystyksen tehtävät. 

- Sosiaalialan korkeakoulutetut huolehtivat tukea tarvitsevista, myös näinä vaikeina aikoina. Nyt on näytettävä konkreettisesti, että heidän työtään arvostetaan. Sosiaalialan palkat on saatava vastaamaan työn vastuuta. Koska neuvottelut eivät ole edenneet, työtaistelutoimenpiteet ovat ainoa keino vauhdittaa niitä, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.  

Alan palkkaongelmien lisäksi työhyvinvoinnissa on syvälle juurtuneita ongelmia ja työntekijöiden vaihtuvuus on huomattavan suurta. Lisäksi Kuopiossa ja Pohjois-Savossa palkat ovat alemmalla tasolla kuin muualla Suomessa. Erityisen haastava tilanne on varhaiskasvatuksessa ja lastensuojelussa, jossa uusia työntekijöitä ei matalan palkan vuoksi saada rekrytoitua.  

Talentian Pohjois-Savon alueyhdistyksen puheenjohtajan, varhaiskasvatuksen opettaja Reetta Turusen mukaan työtaistelutoimiin on varauduttu.

- Kuopiossa lakkovalmius on hyvä ja me jukolaiset puhallamme yhteen hiileen. Nyt on tositoimien aika, jotta tilanne saadaan vielä käännettyä paremmaksi kaikkien pohjoissavolaisten kannalta,Turunen sanoo

Lakkoon osallistuvat kaikki kuntasektorin jukolaiset liitot, Talentian lisäksi muun muassa Lääkäriliitto, Suomen Terveydenhoitajaliitto, Psykologiliitto, Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Akavan Erityisalat. 

Mielenilmauskulkue 12.4. klo 12 Kuopiossa

JUKOn Kuopion paikallisryhmä järjestää 12.4. klo 12–14.30 mielenilmauksen ja toritapahtuman kunta-alan ammattilaisten oikeudenmukaisen palkkauksen puolesta Kuopiossa. Mielenilmauskulkue lähtee klo 12 liikkeelle Satamatorilta. Päätepisteessä Kuopion torilla on luvassa puheita, musiikkia ja tarjoilua.

Talentia vaatii palkkaohjelmaa sosiaalialan korkeakoulutetuille

Talentia tavoittelee monivuotista palkkaohjelmaa sosiaalialan korkeakoulutetuille. Myös työn vuoksi tapahtuva matkustaminen on korvattava eikä työaikaa saa pidentää. 

- On ehdottoman tärkeää saada tulevaan sopimukseen monivuotinen palkkaohjelma, jotta osaajat eivät karkaa tältä alalta. Palkkaohjelmaan sisältyvien korotusten avulla saataisiin palkat vastaamaan työn vaativuutta ja työhön vaadittavaa korkeaa osaamista, Karsio toteaa 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Reetta TurunenTalentia Pohjois-Savon puheenjohtaja, varhaiskasvatuksen opettaja

Puh:0442378678

Tietoja julkaisijasta

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

Vaihde: +358 9 3158 6000, toimisto@talentia.fihttps://www.talentia.fi

Ammattijärjestö Talentia ajaa ja valvoo korkeasti koulutettujen sosiaalialan ammattilaisten palkkauksellisia ja ammatillisia etuja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Yksityisen sosiaalipalvelualan palkkoihin saatava merkittävä korotus ‒ palkkataso vielä kunta-alaakin matalampi24.5.2022 08:14:22 EEST | Tiedote

Sosiaalialan korkeakoulutettujen, sosionomien, sosiaalityöntekijöiden, varhaiskasvatuksen ammattilaisten, geronomien ja kuntoutuksen ohjaajien, palkat yksityissektorilla eivät vastaa työn vaativuutta. Ne ovat jopa matalammat kuin vastaavissa työtehtävissä julkisella sektorilla. Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia vaatii tilanteen korjaamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme