SDP

Kuntaministeri Sirpa Paatero: Politiikan on korkea aika kiinnostua digitalisaatiosta

Jaa
Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) näkee, että tulevan vaalikauden aikana digitalisaation kehitykseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Esimerkiksi digitalisaation eettisiin kysymyksiin, kuten tietojen omistajuuteen ja tekoälyn hyödyntämiseen, liittyy paljon asioita, joita ei voi jättää muodostumaan vain markkinoiden ehdoilla. Nopeasti edistyvä digitalisaatio tulee jakamaan kilpailukykyä, taloudellista hyvinvointia ja myös valtaa uusiksi globaalisti. Suomi on tässä kehityksessä maailman kärkimaiden joukossa, mikä on Paateron mukaan myöskin suuri mahdollisuus Suomen tulevaisuudelle.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Samalla meillä on kuitenkin merkittävä vastuu siitä, että suuntamme digitalisaation kehityksestä on tarkkaan pohdittu. Joko olemme siitä suunnasta mukana päättämässä tai sitten se tulee meille annettuna. Poliitikkojen tehtävänä on ennen kaikkea huolehtia, että kehitys kulkee oikeaan suuntaan, Paatero toteaa.

Paatero on huolissaan siitä, että digitalisaation mahdollisuudet eivät juuri herätä keskustelua politiikassa, vaikka digitalisaatio on yksi tärkeimmistä ilmiöistä tällä ja seuraavilla vuosikymmenillä.

- Digitalisaatio tulee ratkaisemaan sen, millainen on työn tuottavuus jatkossa, miten maamme työvoima riittää ja millainen elintaso meillä on. Politiikan on korkea aika kiinnostua digitalisaatiosta, Paatero kommentoi.

Paatero kuitenkin muistuttaa, että digitalisaatio on loppujen lopuksi vain työkalu. Yhteiskunnan tulee aina toimia ihmisten ehdoilla ja politiikan tehtävänä on huolehtia, että digitalisaatio ei saa myöskään syrjäyttää ketään. Digitalisaatiossa piilee myös muita riskejä, jotka on tiedostettava.

- Kehityksen mukana yhteiskunnan on laajasti varauduttava myös siihen, että uutta teknologiaa voidaan käyttää vihamieliseen toimintaan, kuten valeuutisten levittämiseen ja yhteiskunnallisten jakolinjojen rakentamiseen. Tätä vastaan voimme kamppailla vahvistamalla yhteiskunnan sähköisen infran kestävyyttä, suomalaisten digitaalista sivistystä ja tietoa riskeistä, Paatero päättää.

Yhteyshenkilöt

Sirpa PaateroSDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja

Yhteydenotot: erityisavustaja Sofia Nevalainen, p. 050 433 7237

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n Matias Mäkynen: Työuupumukseen sairastuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan22.3.2023 10:40:26 EET | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkysen mielestä työssään uupuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan uupumuksen perusteella. Tällä hetkellä monella työuupumukseen sairastuneella ei ole varaa pitää tarvitsemaansa sairauslomaa, sillä työuupumusta ei ole määritelty tautiluokitusjärjestelmässä sairaudeksi, joka oikeuttaisi sairauspäivärahaan.

Puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta21.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Demokraattisten oikeuksien on oltava loukkaamattomia ja vaalityön kaikin tavoin turvallista ehdokkaille, tukiryhmille ja puolueiden järjestöaktiiveille. Vaalirauha tarkoittaa jokaisen vapaata oikeutta kannattaa haluamaansa mielipidettä, äänestää haluamaansa ehdokasta, jokaisen oikeutta asettua ehdolle ja jokaisen oikeutta äänestää turvallisesti. Vaalirauha tarkoittaa sananvapautta, johon sisältyy velvollisuus toisten mielipiteiden ja hyvin tapojen kunnioittamiseen. Emme hyväksy minkäänlaista ehdokkaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, uhkailua tai painostamista, epäasiallista viestintää tai valheellisten tietojen levittämistä. Ilkivalta yhtä puoluetta vastaan on hyökkäys kaikkia puolueita vastaan. Sitoudumme toimillamme kaikin tavoin edistämään aktiivista äänestämistä eduskuntavaaleissa 2023. Antton Rönnholm, SDP Arto Luukkanen, perussuomalaiset Kristiina Kokko, kokoomus Riikka Pirkkalainen, kesk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme