Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kuntsilla puhutaan lauantaina 17.11. ääneen liittyvistä ongelmista osana teknologian toimimattomuutta

Jaa

Kuntsin modernin taiteen museossa pidetään lauantaina 17.11. klo 12-15 kaikille avoin seminaari ”Äänekkäästi epäonnistuvat koneet”. Tilaisuudessa tarkastellaan koneita, ääntä ja puhetta sekä teknologian virheitä taiteen ja luovuuden lähteenä. Seminaariin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla.

Amy-robotti Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyssä, kuva: Jukka Vähälummukka
Amy-robotti Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyssä, kuva: Jukka Vähälummukka

Ohjelma:

12.00 Avaus

12.05 Pertti Grönholm: Tekniikan lumous ja kirous Kraftwerkin ihmiskone-konseptissa

12.40 Petri Kuljuntausta: Koneiden väärinkäyttö, virheet ja häiriöt taiteen lähtökohtana: suomalaista varhaishistoriaa

13.15 Kahvitauko

13.45 Kimi Kärki: Tuhoutuva konepuhe: katoavat ja hidastuvat äänet tieteiselokuvista Sophia-robottiin

14.20 Tanja Sihvonen: Teknologian virheet luovuuden lähteenä

14.55 Seminaarin päätös

Puhujat:

Dosentti Pertti Grönholm työskentelee yliopistonlehtorina Turun yliopiston yleisen historian oppiaineessa. Hän on Koneen säätiön rahoittaman Puhuvat koneet -tutkimushankkeen johtaja (2018–2022).

FT Petri Kuljuntausta on vapaa tutkija ja säveltäjä. Hän on erikoistunut elektronisen puheen ja äänen tutkimukseen erityisesti osana suomalaisen musiikin historiaa.

Dosentti Kimi Kärki työskentelee tutkijana Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineessa ja International Institute for Popular Culture (IIPC, http://iipc.utu.fi/) -tutkimuskeskuksessa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat muun muassa populaarikulttuurin, erityisesti populaarimusiikin historia, kulttuurinen ääriajattelu ja futurismi. Nämä kaikki yhdistyvät Puhuvat koneet -hankkeessa, joka rahoittaa Kärjen tutkimusta 2018–2020. Kotisivut: http://users.utu.fi/kierka/

Tanja Sihvonen on media- ja pelitutkija sekä viestintätieteiden professori Vaasan yliopistossa. Hän on myös Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyn kuraattori. Sihvosen tutkimus käsittelee sosiaalista mediaa, pelejä, robotteja ja inhimillistä toimijuutta. Hän työskentelee Puhuvat koneet -hankkeessa vuonna 2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museopalveluvastaava Salla Mällinen
Vaasan kaupungin museot
p. 040 356 4870
salla.mallinen@vaasa.fi

Tanja Sihvonen
Vaasan yliopisto
p. 029 449 8269
tanja.sihvonen@uwasa.fi

Kuvat

Amy-robotti Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyssä, kuva: Jukka Vähälummukka
Amy-robotti Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyssä, kuva: Jukka Vähälummukka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme