Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kuntsilla puhutaan lauantaina 17.11. ääneen liittyvistä ongelmista osana teknologian toimimattomuutta

Jaa

Kuntsin modernin taiteen museossa pidetään lauantaina 17.11. klo 12-15 kaikille avoin seminaari ”Äänekkäästi epäonnistuvat koneet”. Tilaisuudessa tarkastellaan koneita, ääntä ja puhetta sekä teknologian virheitä taiteen ja luovuuden lähteenä. Seminaariin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla.

Amy-robotti Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyssä, kuva: Jukka Vähälummukka
Amy-robotti Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyssä, kuva: Jukka Vähälummukka

Ohjelma:

12.00 Avaus

12.05 Pertti Grönholm: Tekniikan lumous ja kirous Kraftwerkin ihmiskone-konseptissa

12.40 Petri Kuljuntausta: Koneiden väärinkäyttö, virheet ja häiriöt taiteen lähtökohtana: suomalaista varhaishistoriaa

13.15 Kahvitauko

13.45 Kimi Kärki: Tuhoutuva konepuhe: katoavat ja hidastuvat äänet tieteiselokuvista Sophia-robottiin

14.20 Tanja Sihvonen: Teknologian virheet luovuuden lähteenä

14.55 Seminaarin päätös

Puhujat:

Dosentti Pertti Grönholm työskentelee yliopistonlehtorina Turun yliopiston yleisen historian oppiaineessa. Hän on Koneen säätiön rahoittaman Puhuvat koneet -tutkimushankkeen johtaja (2018–2022).

FT Petri Kuljuntausta on vapaa tutkija ja säveltäjä. Hän on erikoistunut elektronisen puheen ja äänen tutkimukseen erityisesti osana suomalaisen musiikin historiaa.

Dosentti Kimi Kärki työskentelee tutkijana Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineessa ja International Institute for Popular Culture (IIPC, http://iipc.utu.fi/) -tutkimuskeskuksessa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat muun muassa populaarikulttuurin, erityisesti populaarimusiikin historia, kulttuurinen ääriajattelu ja futurismi. Nämä kaikki yhdistyvät Puhuvat koneet -hankkeessa, joka rahoittaa Kärjen tutkimusta 2018–2020. Kotisivut: http://users.utu.fi/kierka/

Tanja Sihvonen on media- ja pelitutkija sekä viestintätieteiden professori Vaasan yliopistossa. Hän on myös Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyn kuraattori. Sihvosen tutkimus käsittelee sosiaalista mediaa, pelejä, robotteja ja inhimillistä toimijuutta. Hän työskentelee Puhuvat koneet -hankkeessa vuonna 2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museopalveluvastaava Salla Mällinen
Vaasan kaupungin museot
p. 040 356 4870
salla.mallinen@vaasa.fi

Tanja Sihvonen
Vaasan yliopisto
p. 029 449 8269
tanja.sihvonen@uwasa.fi

Kuvat

Amy-robotti Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyssä, kuva: Jukka Vähälummukka
Amy-robotti Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyssä, kuva: Jukka Vähälummukka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kutsu ja tiedote: Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa18.1.2019 15:00Kutsu

KUTSU 18.1.2019 Tiedotusvälineille Tervetuloa Smart Technology Hub –asemakaavan yleisötilaisuuteen! Smart Technology Hub -asemakaavan muutos on julkisesti nähtävillä 21.1.–4.2.2019. Vaasan kaupungin kaavoitus järjestää kaavasta yleisötilaisuuden 21.1.2019 klo 18:00 pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuudessa esitellään asemakaavaluonnosta ja siihen liittyvää materiaalia. Tervetuloa! ---------------------------- TIEDOTE 18.1.2019 Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa Smart Technology Hub -asemakaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kaavoituksen ilmoitustaululla (Kirkkopuistikko 26 A) ja verkkosivuilla 21.1.-4.2.2019. Tuona aikana asemakaavan muutokseen voi ottaa kantaa toimittamalla mielipiteen kaavoitukseen. Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta yritysalueena ja teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvana teollisuus- ja toimitila-alueena. – Nyt

Inbjudan och meddelande: Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub18.1.2019 15:00Kutsu

INBJUDAN 18.1.2019 Till medierna Välkommen på en tillställning för alla om detaljplanen för Smart Technology Hub! Detaljplaneändringen för Smart Technology Hub är offentligt framlagd under tiden 21.1–4.2.2019. Vasa stad ordnar en tillställning för alla om planen 21.1.2017 kl. 18 i Dramasalen i huvudbiblioteket. På tillställningen presenteras detaljplaneutkastet och material som berör det. Välkommen! ------------------- MEDDELANDE 18.1.2019 Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub Utkastet till detaljplan för Smart Technology Hub och ett reviderat program för deltagande och bedömning är framlagda på Planläggningens anslagstavla (Kyrkoesplanaden 26 A) och webbplats under tiden 21.1–4.2.2019. Under den här tiden kan du ta ställning till detaljplaneändringen genom att lämna in din åsikt till Planläggningen. Detaljplane- och tomtindelningsändringen berör en del av Vasklot industriområde. Målet för planändringen är att utveckla området som företagsområde och industri- och verk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme