Naantalin kaupunki

Kuparivuoren skeittiparkin laajennustyö on saatu valmiiksi: ”Varsinais-Suomen paras”

Jaa
Kuva: Kepa Sipponen, Naantalin kaupunki
Kuva: Kepa Sipponen, Naantalin kaupunki

Kuparivuoren skeittiparkin vuoden 2020 laajennustyö on tullut valmiiksi. Työt aloitettiin huhtikuun viimeisellä viikolla, ja nyt skeittiparkkiin odotetaan vielä uusia kaiteita väliaikaisten tilalle. Laajennusosa on kuitenkin jo valmis ja kokonaisuudessaan kaikkien käytettävissä.

Skeittiparkkia on työn aikana monipuolistettu ja laajennettu. Ramppien laajennusten myötä skeittiparkkiin on saatu hienoja uusia kaarteita ja vauhdikkaita mäkiä. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että vanhat vaneriset rampit poistettiin, ja ne korvattiin uusilla betonisilla rampeilla.

– Vanerilevyt vaativat huoltoa kahden vuoden välein, etteivät ne lähde repsottamaan. Uudet rampit mahdollistavat scootilla ja skeittilaudalla esteettömän menon. Skeittiparkki on nyt myös huoltovapaampi, Holmberg kertoo.

Skeittiparkin pääsuunnitelman on tehnyt Aleksi Fräki. Mukana suunnittelussa on ollut myös naantalilainen monivuotinen harrastaja Juho Nummelin.

– Skeittiparkki on ehkä jopa Varsinais-Suomen paras. Vaikka budjetit eivät ole olleet isoja, projektissa on haettu parasta, mitä rahalla voi saada. Skeittiparkki on huolella suunniteltu ja hyvin tehty – paikalla on ollut oikeat tekijät, joita ei ole kuin kourallinen Suomessa. Naantalin kaupungin puolesta työtä on voitu tehdä joustavasti, ja täällä on hyvin ymmärretty, mikä projektissa on ollut tärkeää, skeittipaikkasuunnittelija Fräki kuvailee.

Kuparivuoren skeittiparkki on suunniteltu ja toteutettu useassa osassa, ja se onkin ollut Fräkin mukaan suunnittelussa haastavinta. Skeittiparkin uudistus- ja laajennustöitä on tehty vuosina 2016, 2018 ja nyt 2020. Suunnitelman viimeinen osa päästään toivottavasti toteuttamaan kesällä 2021, jolloin myös viimeinen vanerinen ramppi poistuisi. Kuparivuoren skeittiparkki on pinta-alaltaan yhteensä noin 1 000 neliömetriä.

– Kuparivuoren skeittiparkilla on pitkä, parinkymmenen vuoden taakse ulottuva historia. On hienoa, että kaupunki on panostanut sen kehittämiseen ja Kuparivuoreen on saatu tällainen lippulaiva aikaiseksi, Fräki toteaa.

Uudistustyöhön lähdettiin käyttäjien toiveesta. Holmbergin mukaan skeittiparkki on ollut hyvin suosittu. Vaikka laajennustöiden ajan osa skeittiparkista oli työmaana, paikka houkutteli silti useampia harrastajia päivittäin.

Fräki pitää skeittiparkkien rakentamis- ja uusimistöitä tärkeinä, sillä niille on valtava kysyntä. Skeittaamisen, scoottaamisen ja bmx-pyöräilyn suosio kasvaa jatkuvasti, eikä nytkään paikkoja ole tarpeeksi harrastajille.

– Skeittiparkkien rakentaminen on lisäksi halpaa, ennaltaehkäisevää sosiaalityötä. Nuorisolle pitää olla tarjolla mielekästä tekemistä, jotta he eivät ajaudu syrjäytymisen tielle. Siinä säästyy pitkä penni, Fräki sanoo.

Kuparivuoren skeittiparkki on kaikkien vapaasti käytettävissä. Skeittiparkissa tulee huolehtia omat roskat roska-astiaan ja ottaa toiset käyttäjät huomioon rampeilla. Kypärän käyttö on erittäin suositeltavaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Max Holmberg
liikunta-alueiden työnjohtaja
Naantalin kaupunki
044 733 4761
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Kuva: Kepa Sipponen, Naantalin kaupunki
Kuva: Kepa Sipponen, Naantalin kaupunki
Lataa
Kuva: Kepa Sipponen, Naantalin kaupunki
Kuva: Kepa Sipponen, Naantalin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin uimapaikkojen vedenlaatu hyvällä tasolla26.6.2020 09:07:04 EESTTiedote

Naantalin uimapaikoilla on ollut tänä kesänä hyvä pulikoida, sillä uimaveden laatu on hyvällä tasolla. Kesän ensimmäiset uimavesinäytteet on otettu viimeisen parin viikon aikana kaikilta Naantalin 14 uimapaikalta. Naantalin uimavesiä valvoo Raision ympäristöterveys. Naantalin ainoan yleisen uimarannan, Nunnalahden uimarannan vedenlaatu on luokaltaan erinomaista. Luokitus tehdään viimeisen neljän vuoden näytetulosten perusteella yleisillä EU-uimarannoilla. Pienempien uimapaikkojen vedenlaatua ei luokitella virallisesti, mutta Raision kaupungin terveystarkastaja Johanna Hämölä kuvailee Naantalin kaikkien uimapaikkojen vedenlaatua hyväksi. – Uimaveden laadun puolesta on ollut normaali kesä, Hämölä toteaa. Helteiden ansiosta uimareiden ei myöskään tarvitse palella: meriveden lämpötila on kohonnut uimapaikoilla jo lähes 20 asteen paikkeille. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että uimapaikat ovatkin olleet kesäkuussa aktiivisessa käytössä aamusta iltaan.

Naantali avaa uudet ruokamatkailuun keskittyvät verkkosivut – The Delicious Side Of Naantali alkaa ruokakummien haulla2.6.2020 13:54:46 EESTTiedote

Naantali haluaa olla Suomen ruokamatkailun ykköskohde. Ruokamatkailu on ollut viimeiset viisi vuotta monien kansainvälisten kaupunkien kärkituotteena. Jotta ruokamatkailu Suomessa on uskottavaa, vaatii se elämyksellisiä ja monimuotoisia kokemuksia matkailijoille. Naantali on ainutlaatuinen yhdistelmä karua saaristoa sekä dynaamista rantakaupunkia, ja se luo erinomaiset edellytykset ykkösluokan ruokaelämyksien toteuttamiselle. Yksi esimerkki tästä ovat island hopping -kierrokset, jossa osallistujat pääsevät kokemaan päiväretken aikana useita lähiruokaelämyksiä eri kohteissa. Naantali avaa uuden lähiruokaan, paikallisiin ravintoloihin ja kahviloihin, ruokatapahtumiin sekä paikallisten tuottajien herkkuihin keskittyvän ruokasivuston. The Delicious Side Of Naantali -niminen sivusto avataan juhannusviikolla, ja siellä esitellään kattavasti kaupungin ruoka- ja tapahtumatarjontaa niin kaupunkilaisten, yrittäjien, lähituottajien kuin turistienkin näkökulmasta. – Lähdimme toteuttamaan sivustoa,

Naantalin Haijaisten ulkoilualuetta uudistetaan – uusi laavu ja opastekyltit valmistuvat kesäkuun aikana28.5.2020 08:30:00 EESTTiedote

Haijaisten ulkoilualueelle on tulossa uudistuksia seuraavien viikkojen aikana. Vanha laavu puretaan, ja tilalle tulee uusi laavu. Lisäksi alueen opastekylttejä uusitaan. Toukokuun aikana yksi uudistus on jo alueelle tehty: laavun lähelle on saatu täysin uusi puucee. Naantalin kaupungin uusi liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että aurinkoiset säät ovat pitäneet työntekijät kiireisinä ulkoilukohteiden hoidossa, mutta töihin ryhdytään pian Haijaisissa. – Uusi laavu on tällä hetkellä jäähallissa kyllästettävänä ja osissa, ja se asennetaan Haijaisiin kesäkuun aikana. Uusi laavu on aiempaa kookkaampi, käyttäjillä on enemmän tilaa ja laavuun pääsee suojaan entistä paremmin, Holmberg kertoo. Haijaisten laavu on suosittu ulkoilukohde Naantalissa. Holmbergin mukaan uudistustöihin ryhdyttiin, sillä ulkoilukohde on ollut kovalla käytöllä ja laavu ja puucee olivat tulleet tiensä päähän. Naantalissa kehitetään aktiivisesti vapaa-ajanpalveluita. Ulkoile frisbeegolfia pelaten, kuntorad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme