Amos Rex

Kutsu: Ark Rex – arkkitehtuurielokuvien festivaalin ohjelmajulkistus ma 30.9. klo 14

Jaa

Amos Rex järjestää Bauhausin juhlavuotena Suomen ensimmäisen arkkitehtuuridokumentti- ja elokuvatapahtuman. Kaksipäiväinen Ark Rex -festivaali järjestetään Bio Rexissä 29.–30.11.2019. Festivaali on toteutettu yhteistyössä Arkkitehtuurimuseon ja Goethe-Institut Finnlandin kanssa.

Still image: Jørn Utzon: The Man & The Architect, 2018, Dir. Lene Borch.
Still image: Jørn Utzon: The Man & The Architect, 2018, Dir. Lene Borch.

Tervetuloa Ark Rex -ohjelmajulkistukseen maanantaina 30.9. klo 14.00–16.45.

Ohjelma

Puheenvuorot klo 14.00
Tarja Nurmi, Ark Rex -festivaalin kuraattori, arkkitehti
Kaj Martin, ohjelmajohtaja, Bio Rex
Lene Borch Hansen, elokuvaohjaaja

Elokuvanäytös klo 15.15
Jørn Utzon: The Man & The Architect (2018, ohj, Lene Borch, kesto 90 min)

Ilmoittautuminen: https://amosrex.fi/ark-rex-ohjelmistojulkistus/

Ark Rex -tapahtuma pureutuu arkkitehti Walter Gropiuksen Weimarissa sata vuotta sitten laatimaan Bauhaus-manifestiin ja maailmankuulun Bauhausin perintöön. Se tarkastelee modernismin ja sen kiinnostavimpien arkkitehtien tuotantoa, myös pohjoismaisesta näkökulmasta. Mukana on Bauhausiin ja sen tuotantoon johdattelevien dokumenttien lisäksi draamaelokuvia sekä rakennetun ympäristön ajankohtaisiin ilmiöihin, haasteisiin ja ongelmiin pureutuvia elokuvia. Festivaalin antina ovat elokuvien ohella taustoittavat ja syventävät esitelmät.

Tapahtumapaikkana on aikanaan uuden ajan airueena Helsingissä toimineen Lasipalatsin modernistishenkinen, maan hienoimpiin kuuluva elokuvateatteri Bio Rex lämpiöineen.

Elokuvan ja arkkitehtuurin liitolle on maailmalla omistettu lukuisia festivaaleja. Arkkitehdit ovat aina olleet kiinnostuneita elokuvista ja osasta on tullut myös elokuvantekijöitä. Moni elokuvaohjaaja on opiskellut arkkitehtuuria tai on sen suuri ihailija. On myös elokuvia, joissa rakennukset tai ihmisten muokkaamat ympäristöt ovat erityisen tärkeässä roolissa. Jännittävät miljööt ovat suorastaan innoittaneet kunnianhimoisia elokuvantekijöitä ja kuvaajia, erityisesti tilallisuutensa vuoksi. Lisäksi on lukuisia arkkitehtuurista tai arkkitehdeista kertovia dokumentteja tai fiktiivisiä elokuvia, joissa rakennetaan jotain suurta, ihmistä suurempaa. Joidenkin arkkitehtien työt ja elämänkohtalot ovat olleet sidoksissa aikansa suurimpiin mullistuksiin.

Ark Rexin myötä haluamme myös Suomessa tarjota mielekkään foorumin elokuvan ja arkkitehtuurin ystävyydelle.

Tapahtumaa ovat tukeneet ATL Arkkitehtitoimistojen liitto ja Safa Suomen Arkkitehtiliitto.

Lehdistökuvat: https://amosrex.fi/lehdisto/

Yhteyshenkilöt

Tapahtuman kuraattori:

Tarja Nurmi, arkkitehti SAFA
+358 (0) 45 676 5636, arkkivahti@gmail.com

Tapahtuman koordinaattori:

Kaj Martin, ohjelmajohtaja, Amos Rex,
+358 (0)50 523 1343, kaj.martin@amosrex.fi

Yhteyshenkilöt:

Iia Palovaara, tiedottaja
+358 (0)50 544 3331, iia.palovaara@amosrex.fi

Timo Riitamaa, viestintä- ja markkinointipäällikkö
+358 (0)41 529 2620, timo.riitamaa@amosrex.fi

 

Kuvat

Still image: Jørn Utzon: The Man & The Architect, 2018, Dir. Lene Borch.
Still image: Jørn Utzon: The Man & The Architect, 2018, Dir. Lene Borch.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat. Funkkishelmi Lasipalatsi ja uudet taidemuseotilat aaltoilevan aukion alla tarjoavat 10 000 neliötä ainutkertaisille elämyksille maan alla ja päällä sekä Bio Rexin valkokankaalla. Amos Rexin näyttelyohjelma ulottuu uusimmasta, usein kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismiin ja muinaisiin kulttuureihin.

www.amosrex.fi #amosrex

 

Festivaali on toteutettu yhteistyössä Arkkitehtuurimuseon ja Goethe-Institut Finnlandin kanssa. Tapahtumaa ovat tukeneet ATL Arkkitehtitoimistojen liitto ja Suomen arkkitehtiliitto Safa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme