KOVA ry

Kutsu: Asumisen pormestaritentti 20.5. klo 17.30-19.00

Jaa

Asumisen pormestaritentti – Miten saamme Helsingistä kohtuuhintaisen? Asumisen pormestaritentissä Helsingin viiden suurimman puolueen pormestariehdokkaat esittävät ratkaisujaan asumisen korkeaan hintaan, keskustelevat kohtuuhintaisesta asumisesta ja kertovat puolueidensa saavutuksista ja tavoitteista asunto- ja maankäyttöpolitiikassa. Tapahtuma striimataan Musiikkitalosta torstaina 20.5. klo 17.30–19.00.

Asumisen hinta on ajankohtainen puheenaihe Helsingissä vuosi toisensa jälkeen. Asumisen korkeat kustannukset muodostavat suuren yhteiskunnallisen haasteen, joka muun muassa vaikeuttaa työvoiman liikkuvuutta, heikentää kaupungin elinvoimaisuutta sekä aiheuttaa syrjäytymistä ja asunnottomuutta. Mitä keinoja asuntopolitiikalla on ratkoa näitä ongelmia ja miltä asumisen tulevaisuus Helsingissä näyttää?

Tervetuloa seuraamaan Sillanrakentajat-verkoston pormestaritenttiä, jossa näihin kysymyksiin vastauksia etsii pormestariehdokkaat Paavo Arhinmäki (vas.), Jussi Halla-Aho (ps.), Anni Sinnemäki (vihr.), Nasima Razmyar (sd.) ja Juhana Vartiainen (kok.). Keskustelua käydään myös puolueiden asuntopoliittisista onnistumisista 2010-luvulla ja selvitetään, miten puolueet edistävät asumista tulevalla valtuustokaudella.

Tentin juontaa asuntoasioihin erikoistunut toimittaja Päivi Karvinen. Tapahtuman avauspuheenvuoron esittää Sillanrakentajat-verkoston puheenjohtaja, toimitusjohtaja Jouni Parkkonen. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) erityisasiantuntija Sampo Valliuksen välipuheenvuorossa käsitellään kaavamääräysten vaikutusta asumisen hintaan.

Tapahtuma striimataan Musiikkitalolta torstaina 20.5. klo 17.30–19.00. Seuraa striimiä osoitteessa: sillanrakentajatverkosto.wordpress.com/blog

Tapahtuman järjestää asukkaita, kiinteistönomistajia ja muita asumisen toimijoita edustava Sillanrakentajat-verkosto. Verkostossa mukana olevat kiinteistönomistajat tarjoavat sekä normaalia kohtuuhintaista vuokra-asumista että asuntoja erityisryhmille, kuten nuorille ja opiskelijoille, ja mukana olevat asukasjärjestöt edustavat monipuolisesti kaikkia asukkaita. Lue lisää Sillanrakentajat-verkostosta osoitteessa: sillanrakentajatverkosto.wordpress.com/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

KOVA ry
KOVA ry
Yliopistonkatu 5
00100 Helsinki

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry on vuoden 2013 syksyllä perustettu yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen suurin edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäsenet omistavat pääasiassa joko normaaleja vuokra-asuntoja tai asumisoikeusasuntoja. Osa KOVAn jäsenistä omistaa myös erityisryhmien vuokra-asuntoja, kuten palvelu-, opiskelija- ja nuorisoasuntoja.

KOVAlla on nyt 103 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yhteensä noin 285 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, joissa asuu noin 450 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat noin 75 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista, noin 60 prosenttia kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa ja yli 80 prosenttia asumisoikeusasunnoista Suomessa.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra- ja asumisoikeusasuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KOVA ry

Pormestaritentissä löydettiin uusia ratkaisuja asumisen korkeaan hintaan Helsingissä20.5.2021 22:07:34 EEST | Tiedote

Torstai-iltana Asumisen pormestaritentissä keskusteltiin kohtuuhintaisen asumisen edistämisestä, asuntorakentamiseen liittyvistä kaavamääräyksistä sekä puolueiden saavutuksista ja lupauksista asunto- ja maankäyttöpolitiikassa Helsingissä. Musiikkitalolta striimatusta tentissä olivat mukana pormestariehdokkaat Paavo Arhinmäki (vas.), Jussi Halla-Aho (ps.), Nasima Razmyar (sd.), Anni Sinnemäki (vihr.) ja Juhana Vartiainen (kok.).

Vuokrataloyhtiöt korjanneet asuntokantaansa oikea-aikaisesti - korjaustarpeet kasvavat11.5.2021 13:00:11 EEST | Tiedote

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry selvitti syksyllä 2020 vuokrataloyhteisöjen kiinteistökannan nykytilaa ja korjaustarpeen kehitystä tulevaisuudessa. Selvitys antaa kokonaan uutta tietoa ammattimaisten vuokranantajien kiinteistökannan kunnosta. Selvityksen mukaan yhtiöt ovat korjanneet asuntokantaansa korjaustarpeen mukaisesti, mutta asuntokannan korjaustarve kasvaa tulevina vuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme