Gummerus

KUTSU: GummerusLive! Kesän ja syksyn 2021 kiinnostavimmat tietokirjat ensiesittelyssä ti 11.5. klo 15–16

Jaa

Mitä tapahtuu, kun pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon pääsee syntymään väkivallan uhkaan perustuva rinnakkaisyhteiskunta? Miten lopettaa turha kuluttaminen? Johanna Bäckström Lerneby, Anna Kortelainen, Julia Thurén, Laura Friman, Jake Nyman ja Tiina Torppa kertovat tulevista tietokirjoistaan webinaarissa tiistaina 11.5. klo 15–16. Tervetuloa mukaan!

Johanna Bäckström Lerneby: Perhe - Mafiosoja vai ruotsalaislähiön ongelmanratkaisijoita (suomentanut Markus Myllyoja) (toukokuu)

Tutkivan toimittajan true crime -reportaasi rinnakkaisyhteiskunnasta, joka on syntynyt ruotsalaislähiöön. Göteborgilaisessa Angeredin kaupunginosassa rikosten uhrit eivät uskalla kääntyä poliisin puoleen, sillä aluetta hallitsee väkivallalla uhkaileva suku.

Anna Kortelainen: Uusi Viipuri (syyskuu)

Anna Kortelaisen faktaa ja what if  -historiankirjoitusta yhdistävä kirja evakoista, kaupunkiutopiasta ja Urho Kekkosesta. Entä jos sotimisen ja Viipurin takaisin valtaamisen sijasta olisi perustettu Uusi Viipuri? Millainen kaupunki siitä olisi tullut?

Julia Thurén: Kaikki kuluttamisesta – Näin aloin käyttää rahojani paremmin (elokuu)

Kaikki rahasta -kirjan jatko-osa selvittää, missä kuluttamisen juuret ovat ja miten tavaran haalimisen voisi lopettaa. Mistä pitää luopua, jotta rahansa voisi laittaa johonkin merkityksellisempään?

Laura Friman: Tauko jolloin luovuin vaateostoksista vuodeksi ja pilasin elämäni ehdoin tahdoin (syyskuu)

Himoshoppaaja Laura Friman teki 1.1.2020 julkisen uudenvuodenlupauksen ja meni vaatteidenostolakkoon. Tauko on raivorehellinen päiväkirja rahankäytöstä, uusperheen arjesta – ja koronavuodesta 2020.

Jake Nyman: Oi niitä autoja – Tarinoita ja musiikkia muistojen valtateiltä (lokakuu)

Musiikkitoimittaja Jake Nyman rakkaus autoihin alkoi pikkupoikana De Soto -taksin etupenkillä. Oi niitä autoja -kirjassa Nymanin omat muistot lomittuvat suomalaisen autoilun historiaan. Ja autoradio soi!

Tiina Torppa: Kylmä kutsuu – Hyvinvointia talvesta (lokakuu)

Avanto, lumi, ladut ja viileys! Kylmä kutsuu on inspiroiva tietokirja talvilajeista, kylmyydestä, lähiluonnosta ja niiden vaikutuksista hyvinvointiin. Samalla kirja kehottaa pitämään huolta Suomen ainutlaatuisista talvista.

Linkki webinaariin: https://zoom.us/j/93086914915?pwd=c0tUQTd1UmdNKytoTktWVjdLNzByQT09

Lisätietoja:
Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 7792942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
040 7792942
pauliina.pietila@gummerus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Nina Lykken satiirinen lääkäriromaani on röntgenintarkka ja skalpellinterävä kuvaus keski-ikäisestä keskiluokasta8.4.2021 08:43:00 EEST | Tiedote

Norjan arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla Bragella palkittu Kohonnut riski (Gummerus) kuvaa osuvasti keski-iän kriisiä, uskottomuutta ja yleislääkärin vastaanotolle saapuvan keskiluokkaisen potilasvirran todellisia ja kuviteltuja vaivoja. Nina Lykke on hurmannut kirjallisuuskriitikot tarkoilla ja mustan humoristisilla huomioillaan todellisuudesta, jossa elämme. Hänen edellinen romaaninsa Ei, ei ja vielä kerran ei (Gummerus 2019) oli sekin myynti- ja arvostelumenestys.

Elämäkerta Elin Danielson-Gambogista kertoo boheemin ja omapäisen taidemaalarin vaiherikkaan tarinan25.3.2021 08:52:43 EET | Tiedote

Miksi menestynyt ja omana aikanaan laajasti tunnustusta saanut kultakauden taidemaalari Elin Danielson-Gambogi (1861–1919) tunnetaan nykyään monia aikalaisiaan huonommin? Tähän etsii vastauksia taidehistorioitsija Salla Leponiemen kirjoittama elämäkertateos Niin kauan kuin tunnen eläväni (Gummerus). Samalla piirtyy kuva itsenäisestä, kansainvälistä uraa tekevästä taidemaalarista, joka vähät välitti porvarillisen yhteiskunnan sovinnaisuussäännöistä. Intohimoisen taiteilijuuden lisäksi teos valottaa Danielson-Gambogin lapsuutta, ystävyyssuhteita ja avioliittoa, joissa oli dramaattisia käänteitä. Kirjan kuvaliitteissä on merkittävimpien teosten lisäksi valokuvia taiteilijan elämän varrelta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme