Gummerus

Kutsu: GummerusLive! Kevään -21 tietokirjat esittelyssä 17.11.2020 Klo 9-9.45

Jaa

Milloin suomalaisnaiset alkoivat käyttää housuja? Minne kaikkialle voi matkustaa maata pitkin? Entä tunnetko taidemaalari Elin Danielson-Gambogin boheemin ja värikkään elämän? Gummeruksen tietokirjailijat kertovat keväällä ilmestyvistä teoksistaan webinaarissa tiistaina 17.11. klo 9–9.45. Tervetuloa!

- Mitä vaatteet paljastavat meistä, sukupolvistamme ja yhteiskunnastamme? Tätä pohtii toimittaja Laura Pörstin kerronnallinen tietokirja Viimeinen vuosi – Muistiinpanoja muutamista vaatekaapeista

- Firenzessä asuva laulaja ja taidehistorioitsija Salla Leponiemi sukeltaa taidemaalari Elin Danielson-Gambogin ihmeelliseen elämään vahvassa taitelijaelämäkerrassa Niin kauan kuin tunnen eläväni

- Matkailutoimittajana tunnettu Kati Kelola neuvoo, miten vähentää lentämistä ja tehdä kestävämpiä matkoja kirjassaan Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkustamiseen.

Suomennetuista tietokirjauutuuksista Reni Eddo-Lodgen Miksi en puhu valkoisille rasismista on ajankohtainen kirja kaikille, jotka tahtovat ymmärtää Black Lives Matter -liikkeenkin voimistamaa keskustelua rakenteellisesta rasismista. Vivian Gornickin Toisissamme kiinni on äidin ja tyttären suhdetta viiltävän älykkäästi kuvaava newyorkilaisklassikko, joka aloitti ilmestyessään muistelmabuumin. Rangan Chatterjeen Terveys tasapainoon – 4 avainta parempaan elämään sekä Anders Hammarbergin ja Karin Rombergin Kohtuudella – Opas maltilliseen alkoholinkäyttöön antavat puolestaan konkreettisia neuvoja terveellisempään elämään vuoden alkajaisiksi. 

Webinaari järjestetään tiistaina 17.11. klo 9–9.45. Ilmoittaudu mukaan:  

https://zoom.us/webinar/register/WN_3ej1ig-5RSOZ7pJs8nEY1w

Selaa kevään kirjaluetteloa: 

https://issuu.com/gummerus/docs/gummerus_luettelo_kevat_2021 

Lisätietoja: pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
pauliina.pietila@gummerus.fi
040 7792942

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Antti Rönkä ja Petri Tamminen Tulenkantaja-palkintoehdokkaana2.11.2020 14:55:41 EETTiedote

Antti Röngän ja Petri Tammisen, isän ja pojan, kirjeenvaihtoromaani Silloin tällöin onnellinen on yksi viidestä Tulenkantaja-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaasta. Nyt kahdeksatta kertaa jaettava palkinto myönnetään kirjailijalle, jonka voittajateoksella olisi tuomariston mukaan mahdollisuudet menestyä käännöksinä ulkomailla. Palkinto, 5 000 euroa, jaetaan Tampereen kirjaviikolla lauantaina 28.11.2020.

Syksyn sotakirjoissa kuljetaan sissien matkassa myrskyävällä Pääjärvellä ja päästetään ääneen Rukajärven veteraanit15.10.2020 13:01:33 EESTTiedote

Sukupolvensa luetuimman sotakirjailijan, Esa Sirénin uutuusromaani Sissiosasto Hirvelä (Gummerus) herättää eloon vaiherikkaan syksyn 1941. Kirja kertoo Uhtuan ja Kiestingin suunnalla taistelleiden Amiraali Isolan laivaston ja osasto Hirvelän sissien kohtaloista. Tietokirja Sodan tarinat – Rukajärvi 1941–1944 (Gummerus) pohjaa yli 600 veteraanin haastattelumuistioihin, jotka on arkistoitu ja digitoitu Rukajärven suunnan historiayhdistyksen toimesta. Jukka Kuhasen ja Esa Sirénin teos kokoaa korpisotureiden kertomukset ja SA-kuvat Rukajärveltä ajallisesti eteneviin teemakokonaisuuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme