Gummerus

Kutsu: GummerusLive! Kevään -21 tietokirjat esittelyssä 17.11.2020 Klo 9-9.45

Jaa

Milloin suomalaisnaiset alkoivat käyttää housuja? Minne kaikkialle voi matkustaa maata pitkin? Entä tunnetko taidemaalari Elin Danielson-Gambogin boheemin ja värikkään elämän? Gummeruksen tietokirjailijat kertovat keväällä ilmestyvistä teoksistaan webinaarissa tiistaina 17.11. klo 9–9.45. Tervetuloa!

- Mitä vaatteet paljastavat meistä, sukupolvistamme ja yhteiskunnastamme? Tätä pohtii toimittaja Laura Pörstin kerronnallinen tietokirja Viimeinen vuosi – Muistiinpanoja muutamista vaatekaapeista

- Firenzessä asuva laulaja ja taidehistorioitsija Salla Leponiemi sukeltaa taidemaalari Elin Danielson-Gambogin ihmeelliseen elämään vahvassa taitelijaelämäkerrassa Niin kauan kuin tunnen eläväni

- Matkailutoimittajana tunnettu Kati Kelola neuvoo, miten vähentää lentämistä ja tehdä kestävämpiä matkoja kirjassaan Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkustamiseen.

Suomennetuista tietokirjauutuuksista Reni Eddo-Lodgen Miksi en puhu valkoisille rasismista on ajankohtainen kirja kaikille, jotka tahtovat ymmärtää Black Lives Matter -liikkeenkin voimistamaa keskustelua rakenteellisesta rasismista. Vivian Gornickin Toisissamme kiinni on äidin ja tyttären suhdetta viiltävän älykkäästi kuvaava newyorkilaisklassikko, joka aloitti ilmestyessään muistelmabuumin. Rangan Chatterjeen Terveys tasapainoon – 4 avainta parempaan elämään sekä Anders Hammarbergin ja Karin Rombergin Kohtuudella – Opas maltilliseen alkoholinkäyttöön antavat puolestaan konkreettisia neuvoja terveellisempään elämään vuoden alkajaisiksi. 

Webinaari järjestetään tiistaina 17.11. klo 9–9.45. Ilmoittaudu mukaan:  

https://zoom.us/webinar/register/WN_3ej1ig-5RSOZ7pJs8nEY1w

Selaa kevään kirjaluetteloa: 

https://issuu.com/gummerus/docs/gummerus_luettelo_kevat_2021 

Lisätietoja: pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
pauliina.pietila@gummerus.fi
040 7792942

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Antti Röngän Nocturno 21:07 on omakohtainen ja kirjoittajaansa säästelemätön romaani seksuaalisesta häpeästä18.6.2021 08:08:42 EEST | Tiedote

24-vuotiaan Antti Röngän kirjailijanura sain komean lähdön jo palkitun, koulukiusaamista käsittelevän esikoisromaanin Jalat ilmassa (Gummerus) ilmestyttyä 2019. Sitä seurasi yhdessä kirjailijaisä Petri Tammisen kanssa kirjoitettu kirjeenvaihtokirja Silloin tällöin onnellinen (Gummerus, 2020). Röngän kolmas teos Nocturno 21:07 käsittelee edellisten kirjojen tavoin aikuiseksi kasvamisen vaikeutta pureutuen tällä kertaa seksuaaliseen häpeään ja itseinhoon. Romaani ilmestyy ja on arvosteluvapaa 5.8.

Ex-ammattisotilaan toimintatrilleri tutustuttaa lukijan Venäjän mafiaan ja vie keskelle Ukrainan sotaa16.6.2021 07:55:00 EEST | Tiedote

Kirjailija Seppo Mustaluoto on tehnyt pitkän uran ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä tehtävissä. Tämä näkyy Mustaluodon trillereissä, joissa yksityiskohdat pitävät kutinsa niin välineiden, toimintamallien kuin tapahtumapaikkojenkin osalta. Reikäpää (Gummerus) avaa kiinnostavasti Venäjän mafian kehitystä 1990-luvulta tähän päivään ja kiidättää lukijan kyttäyskeikalta Montenegrosta keskelle Ukrainan sotaa. Romaani ilmestyy 1.7.

Niina Meron uusi viihderomaani tarjoaa romantiikkaa Suomen suvessa miehen näkökulmasta7.6.2021 08:31:53 EEST | Tiedote

Niina Mero on romanttista viihdekirjallisuutta kirjoittava palkittu kirjailija ja nykypäivän romanttisesta viihdekirjallisuudesta väitöskirjaa tekevä kirjallisuudentutkija. Hänen 2019 ilmestynyt esikoisromaaninsa Englantilainen romanssi (Gummerus) oli lukijoiden rakastama myyntimenestys, ja sen käännösoikeudet on myyty jo neljälle kielelle. Nyt ilmestyvä uutuus Romanssin sankari (Gummerus) vie lukijan kesämökkimaisemiin, lavatansseihin ja yöttömän yön huumaan. Miehen näkökulmasta kirjoitettu romaani pitää sisällään viitteitä niin Eino Leinon runoihin kuin Suomi-Filmin tuotantoihinkin.

Poikkeuksellinen true crime -kirja perheestä, joka hallitsee göteborgilaislähiötä Ruotsin lakien ulkopuolella30.5.2021 00:01:00 EEST | Tiedote

Mitä tapahtuu, kun yhteiskunta ei voi tuomita rikoksen tekijää? Tutkivan toimittajan Johanna Bäckström Lernebyn Perhe – Mafiosoja vai ruotsalaislähiön ongelmanratkaisijoita on pysäyttävä tositarina epäoikeudenmukaisuudesta, rohkean toimittajan työstä ja rinnakkaisyhteiskunnasta, joka on päässyt syntymään pohjoismaisen hyvinvointivaltion sisään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme