Insinööriliitto IL ry

Kutsu julkistamistilaisuuteen 27.10. klo 9: Miksi opinnot viivästyvät ja keskeytyvät?

Jaa

Hyvä median edustaja, kutsumme sinut julkistamistilaisuuteen ke 27.3. klo 9–10: Miksi insinööriopinnot viivästyvät ja keskeytyvät?

Selvitys AMK-insinööriopiskelijoiden opintojen viivästymisen ja keskeyttämisen syistä julkaistaan ensi keskiviikkona. Insinööriopiskelijoiden keskuudessa keskeyttäminen on yleisempää kuin muiden ammattikorkeakouluopiskelijoiden. Tilastojen mukaan insinööriopiskelijoista vain hieman yli 60 prosenttia suorittaa tutkinnon.

Tutkimuksessa selvitetään, miksi amk-insinööriopintoja suorittavat keskeyttävät opintonsa ja mitkä tekijät vaikuttavat opintojen viivästymiseen.

Tutkimuksen on tehnyt dosentti, VTT Ville Pitkänen E2 Tutkimuksesta.  

Tutkimuksen toimeksiantajia ovat Insinööriliitto IL ry, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, Energiateollisuus ry, Teknologiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry sekä Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry.

Tilaisuudessa tutkimuksen päätuloksia esittelee E2 tutkimuksen Ville Pitkänen.

Tuloksia kommentoivat:
– henkilöstöjohtaja Riikka Yli-Leskijärvi, Versowood Oy
– erityisasiantuntija Miihkali Härkönen, Insinööriliitto
– asiantuntija Samuli Maxenius, Arene

Kysymyksiä voi esittää tilaisuuden aikana chatissa.

Ilmoittaudu viimeistään ma 25. lokakuuta: www.lyyti.in/ilry_julkaisutilaisuus
Saat striimauslinkin ti 26.10.

Tervetuloa!Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Insinööriliiton erityisasiantuntija Miihkali Härkönen, 050 307 5587, miihkali.harkonen@ilry.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme