Turun kauppakamari

Kutsu: Kaupan aika 2022 -seminaari 26.1.2022

Jaa

Turun kauppakamarin kauppavaliokunta järjestää joka toinen vuosi Kaupan aika -seminaariin, jossa pureudutaan alan ajankohtaisiin ilmiöihin.

Kaupanaika 2022 -seminaari luotaa muuttuvan kaupan menestystekijöitä (Adobe Stock)
Kaupanaika 2022 -seminaari luotaa muuttuvan kaupan menestystekijöitä (Adobe Stock)

Vuoden 2022 Kaupan aika -seminaari järjestetään virtuaalisesti 26.1.2022 kello 13:00–15:30.

Tilaisuuden Teams-linkin saat ilmoittautumalla tilaisuuteen täältä:
Kaupan aika -ilmoittautuminen

Asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa jaetaan Turun kauppakamarin kauppavaliokunnan joka toinen vuosi myöntämä Vuoden kaupanteko -palkinto.

Vuoden 2022 Kaupan aika -seminaarissa pohditaan muuttuvan kaupan menestystekijöitä eri näkökulmista.

Kaisa Sandell: 
Aistit edellä – aistimarkkinoinnin vaikutus kuluttajakokemukseen vähittäiskaupassa

Oletko joskus miettinyt, miksi vastapuristettu appelsiinimehu tekee niin hyvin kauppansa lähimyymälässä?
Tai miten värit vaikuttavat ostopäätöksiimme? Entä miten tehdä ostamisesta mahdollisimman helppoa ja mukavaa kuluttajalle?

Kansainvälisessä markkinoinnissa työskentelevä Kaisa Sandell kertoo, miten aistimarkkinointi vaikuttaa kuluttajakokemukseen vähittäiskaupassa. Sandell on tehnyt väitöskirjan aistimarkkinoinnista, tuoksuihin keskittyen.

Olavi Erkinjuntti: 
Terveellisen ja kasviperäisen ruuan kaupallistaminen

Raisio Oyj:n Pohjoismaiden johtaja Olavi Erkinjuntin aiheena on kasviperäisen ruuan kaupallistaminen ja siihen liittyvät haasteet.

Arhi Kivilahti: 
Mihin kauppa on menossa ja minkälaiset toimijat menestyvät juuri nyt?

Kaupan ala on muuttunut viime vuosina voimakkaasti verkkokaupan ja halpakaupan nousun sekä etenkin pandemian myötä. Minkälaiset toimijat menestyvät nyt ja mistä tämä johtuu? Miten muutokset maailmalla vaikuttavat kotimaiseen kaupan alaan?
Arhi Kivilahti (Ada Insights Oy) hahmottelee kaupan alan tulevaisuutta datan ja ulkomaisten esimerkkien avulla.

Tervetuloa!

Turun kauppakamari

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kaupanaika 2022 -seminaari luotaa muuttuvan kaupan menestystekijöitä (Adobe Stock)
Kaupanaika 2022 -seminaari luotaa muuttuvan kaupan menestystekijöitä (Adobe Stock)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun kauppakamari
Turun kauppakamari
Puolalankatu 1
20100 Turku

http://www.turunkauppakamari.fi

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä, ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917, ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun kauppakamari

Lounais-Suomen kauppakamarit selvittivät yritysten varautumista: Lisää yhteistyötä ja tukea yritysten varautumiseen tarvitaan12.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Embargo 12.5. kello 00.01// Tapahtumat Ukrainassa ovat nostaneet varautumisen ja huoltovarmuusasiat yritysten agendalle uudella tavalla. Lounaissuomalaiset yritykset toivovat kriiseihin varautumiseen yhteiskunnan ja muiden verkostojen apua. Erityisesti sähkön saannin turvaaminen sekä tietoliikenneyhteyksien varmistaminen herättävät yrityksissä huolta. Myös talousveden ja polttoaineiden jakelun turvaaminen kriisitilanteissa mietityttää alueen yrityksiä.

Vientiasiakirjat kertovat idänkaupan vähentyneen selvästi5.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Kauppakamarien asiakirjatilastot kertovat, että Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan myötä vientiasiakirjojen määrä on pudonnut merkittävästi. Tämä näkyy myös Varsinais-Suomen alueella. Sodan alettua kauppakamarien myöntämien alkuperätodistusten määrä Venäjälle on pudonnut 74 prosenttia ja Ukrainaan 79 prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuonna 2021. Huhtikuussa alkuperätodistusten määrä Venäjälle putosi 82 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Valtion infrainvestointiohjelma on hyvin tehty, mutta rahoitus jää kauas tarpeista – Varsinais-Suomen merkittäviä hankkeita puuttuu väyläverkon investointiohjelmaluonnoksesta2.5.2022 08:58:24 EEST | Tiedote

Väylävirasto on laatinut valtion väyläverkon investointiohjelman vuosille 2023–2030 osana valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimeenpanoa. Keskuskauppakamarin mukaan investointiohjelma ansaitsee ison kiitoksen selkeydestä ohjelman lähtökohdille ja valmisteluperiaatteille, mutta sellaisenaan ohjelma ei vastaa tarpeisiin.

Kauppakamarit aloittavat yhteistyön Startup Refugeesin kanssa ukrainalaisten työllistämiseksi11.4.2022 07:17:59 EEST | Tiedote

Turun kauppakamari ja kauppakamarit ympäri Suomen aloittavat yhteistyön maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita ja pakolaisia työllistymään auttavan Startup Refugeesin kanssa. Suomeen on tullut lyhyessä ajassa kymmeniä tuhansia ukrainalaisia, joista moni haluaa työllistyä mahdollisimman pian. Kauppakamarit saattavat yhteen työvoimaa kaipaavia jäsenyrityksiään, työpaikkoja välittävän Startup Refugeesin palvelu sekä työtä kaipaavia ukrainalaisia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme