Työterveyslaitos

KUTSU KE 30.11. KLO 14.30: Työterveyslaitoksen media-info Teamsilla työuupumuksen liikennevalomallista

Jaa

Tervetuloa mediainfoon, jossa Työterveyslaitoksen tutkijat antavat lisätietoja uudesta työuupumuksen arviointimenetelmästä ja syventävät kuvaa työuupumuksen perimmäisestä luonteesta. Tutkijamme vastaavat toimittajien kysymyksiin.

Noin puolen tunnin kysymys-vastaus -tapahtuma järjestetään Teamsissa – tässä linkki infotilaisuuteen

  • Tutkimusprofessori Jari Hakanen 
  • Erikoistutkija Janne Kaltiainen 
  • Perustiedot aiheesta julkaistaan mediatiedotteessa ke 30.11. klo 8.30 

 

Noin joka neljäs työssäkäyvä suomalainen kokee työuupumusoireilua. Pandemian aikana työuupumusoireilu kasvoi entisestään. 

Työterveyslaitos julkaisee uuden menetelmän työuupumusriskin arvioimiseksi. Liikennevalomalli perustuu tarkasti määriteltyihin raja-arvoihin. 

Uusi malli auttaa työterveyshuoltoa sekä yksittäisen työntekijän tilanteen että työyhteisön hyvinvoinnin arvioinnissa. Menetelmä on vapaasti ja maksutta käytettävissä, ja Työterveyslaitos julkaisee myös menetelmän käyttöön opastavan käsikirjan. 

 

Lisätietoja ja sovittaessa aamun mediatiedote embargolla: 

Mediaviestinnän erityisasiantuntija Juha Hietanen, Työterveyslaitos, puh 050 477 3267, juha.hietanen@ttl.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanenmediaviestinnän erityisasiantuntijaTyöterveyslaitos | Finnish Institute of Occupational Health | Arbetshälsoinstitutet

Puh:+358504773267juha.hietanen@ttl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työterveyslaitos
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

+35830 474 1https://www.ttl.fi/

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:
Tietoa meistä
Asiantuntijamme medialle
Aineistopankki (logot, asiantuntijoiden kuvat)
Aiemmat tiedotteemme

Sosiaalinen media: @tyoterveys

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Ingripande i den etiska belastningen inom äldrearbetet förbättrar arbetshälsan, vårdkvaliteten och tillgången till arbetskraft31.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Etisk belastning är en betydande faktor som belastar arbetshälsan inom äldreomsorgen. Modellen Vanhustyön vatupassi (Vattenpasset för äldrearbete) erbjuder lösningar för chefer och ledningen, med vilka de kan stävja den etiska belastningen i vardagen inom äldrearbetet och bygga en etisk arbetskultur. Resultatet är bättre arbetshälsa och på lång sikt äldrearbete med större dragningskraft.

Vanhustyön eettiseen kuormitukseen puuttuminen parantaa työhyvinvointia, hoidon laatua ja työvoiman saatavuutta31.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Eettinen kuormitus on merkittävä vanhustyön työhyvinvointia koetteleva tekijä. Vanhustyön vatupassi -malli tarjoaa esihenkilöille ja johdolle ratkaisuja, joilla hillitä eettistä kuormitusta vanhustyön arjessa ja rakentaa eettistä työkulttuuria. Tuloksena on parempaa työhyvinvointia ja pitkällä tähtäimellä vetovoimaisempaa vanhustyötä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme